Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΟΡΓΗ


Οι μεγαλειώδεις αντιστάσεις του εργαζόμενου λαού απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΤΡΟΪΚΑ, φαίνεται πως έχει φοβίσει τους εκφραστές της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής της σύγχρονης Ελλάδας. Οι κοινωνικοί αγώνες των τελευταίων μηνών, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι πολύμορφες δράσεις κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, με αποκορύφωση τη διακοπή της παρέλασης της Θεσσαλονίκης και την αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας, αποσταθεροποίησαν το αστικό πολιτικό σύστημα και έστειλαν μηνύματα αντίστασης και ανυπακοής στη δικτατορία των αγορών.


Μετά από αυτές τις εξελίξεις η μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, τρομοκρατημένη και φοβούμενη την άνοδο των εργατικών και λαϊκών αγώνων, ανασυντάχθηκε και προχώρησε στη συγκρότηση κυβέρνησης ενότητας, με σκοπό την απόσπαση συναίνεσης από το λαό και τη συνολική επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Για την αστική τάξη οι διαχωρισμοί της περιόδου είναι σαφής: από τη μία οι «ευρωπαϊστές» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Μπακογιάννη, η ακροδεξιά του ΛΑΟΣ-Χρυσής Αυγής και από την άλλη ο κόσμος της εργασίας και τα κοινωνικά κινήματα.
Σε αυτά τα πλαίσια της θωράκισης του αστικού κράτους και της απάντησης στην άνοδο των κοινωνικών αγώνων, οι ελευθερίες και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα μπαίνουν στο απόσπασμα. Σε αυτά τα πλαίσια, η χουντική κυβέρνηση Παπαδήμου και οι κρατικοί μηχανισμοί, εξαπολύουν κυνήγι σε αγωνιστές που συμμετείχαν στη κινητοποίηση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Έτσι λοιπόν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε 17 άτομα, με βάση φωτογραφίες και βίντεο. Αυτή η εξέλιξη δεν μας εκπλήσσει αφού κινείται στα πλαίσια των συνθηκών έκτακτης ανάγκης, του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και της θωράκισης της ταξικής και πολιτικής κυριαρχίας του κόσμου του πλούτου.
Εμείς από τη μεριά μας δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους 17 αγωνιστές και παλεύουμε μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο λαό ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα στην κατεύθυνση της εργατικής χειραφέτησης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου