Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Συλλογή υπογραφών για Villa Amalias (και ένα σχόλιο)



 Σχόλιο Κόκκινου Τύπου: Την ανακατάληψη της Villa Amalias και την συμβολική κατάληψη των γραφείων του "αριστερού" μαϊντανού της συγκυβέρνησης, διαδέχτηκαν η άγρια κρατική καταστολή, οι συλλήψεις και οι ανακοινώσεις της επίσημης αριστεράς που για ακόμη μια φορά, δίνει διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης στο αστικό κράτος.

Τόσο η ανακοίνωση του ΚΚΕ που παραθέσαμε νωρίτερα, όσο και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τουλάχιστον προκλητικές. Απέναντι στην πλήρη ετοιμότητα που επέδειξε το αστικό κράτος, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, αντί να καταγγέλουν την κρατική καταστολή, αντί να επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους (μέσω ανακοινώσεων, έστω), κρατούν ίσες αποστάσεις, προσθέτοντας άλλη μια μαύρη σελίδα στην πολυετή ιστορία τους.

Το γεγονός ότι οι 2 σημερινές πρωτοβουλίες λήφθησαν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με τον οποίο και εμείς έχουμε στρατηγικές διαφωνίες αντιλαμβανόμενοι την ανεπάρκειά του και τα αντικειμενικά του όρια, το γεγονός ότι θα επιθυμούσαμε την ταυτόχρονη παρουσία του οργανωμένου ταξικού εργατικού κινήματος, δε δικαιολογεί τις οικτρές ανακοινώσεις της καθεστωτικής αριστεράς. Τη μέρα μάλιστα, που συμπληρώνονται 22 χρόνια από τότε που οι τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ κλήθηκαν να ανακαταλάβουν τα σχολεία, γεγονός που είχε σαν συνέπεια τη δολοφονία του κομμουνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Απέναντι στις ναζιστικές εμπνεύσεις του Δένδια, η καθεστωτική αριστερά στέκεται και χειροκροτεί. Αίσχος!

kokkinostupos

Παραθέτουμε κείμενο για συλλογή υπογραφών που λάβαμε στο mail μας. Οι υπογραφές εδώ

Αλληλεγγύη στην  Κατάληψη Βίλα Αμαλίας - Να Αντισταθούμε στον Κοινωνικό Κανιβαλισμό

Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτή την διακήρυξη αλληλεγγύης στην Κατάληψη Βίλα Αμαλίας είμαστε γνώστες της σκληρής επίθεσης που έχει εξαπολύσει το ελληνικό κράτος ενάντια στους ελεύθερους χώρους και κάθε άλλη έκφραση κοινωνικής/πολιτικής αντίστασης.

Η Βίλα Αμαλίας αποτελεί μία από τις παλαιότερες και ιστορικότερες καταλήψεις στην Αθήνα/Ελλάδα, γνωστή για την πολυεπίπεδη παρουσία της στους κόλπους του ριζοσπαστικού κινήματος, έναν χώρο δημιουργικών ζυμώσεων, αντιεμπορευματικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και σημείο αναφοράς για την οικοδόμηση σχέσεων βασισμένων στην ισότητα, την αλληλεγγύη και την αντιεξουσία.

Δεν αποτελεί σύμπτωση το ότι το ελληνικό κράτος διάλεξε αυτήν την περίοδο της έντονης λιτότητας, των πολιτικών σκανδάλων, του γενικευμένου φόβου και της ανασφάλειας για να επιτεθεί σε εκείνα τα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ο οποίος εντείνεται από τα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα και εκφράζεται από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η Βίλα Αμαλίας στέκεται εδώ και 23 χρόνια σε μια γειτονιά γεμάτη από ημεδαπούς και μετανάστες, προωθώντας τις αξίες της αδελφοσύνης και του σεβασμού, λειτουργώντας την ίδια στιγμή ως συμπαγές ανάχωμα στις δολοφονικές πρακτικές των νεοναζιστικών γραναζιών του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού.

Την Πέμπτη, 20/12/2012, η αστυνομία εισέβαλε στον κατειλημμένο χώρο της Βίλας Αμαλίας, συνέλαβε 8 άτομα και σφράγισε τις δύο εισόδους του κτιρίου. H κατάληψη παρέμεινε εκκενωμένη και φυλασσόμενη από τα ΜΑΤ που συνεχώς και κατ' ιδίαν βούληση εισέρχονταν στο χώρο, με την πολιτική κάλυψη και συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, ακυρώνοντας στην πράξη ακόμα και τους νόμους της αστικής δημοκρατίας. Επιπλέον, η συντριπτική  πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ αναπαρήγαγε ψευδείς πληροφορίες, όντας πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη ρητορική της κυβέρνησης.

Απαιτούμε και στηρίζουμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων καθώς και την αποχώρηση της αστυνομίας από τον ελεύθερο χώρο της Κατάληψης Βίλα Αμαλίας. Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλευρό όλων όσων επιλέγουν να μην γονατίζουν προ της καταστροφικής επέλασης των αντιδραστικών/φασιστικών δυνάμεων που στηρίζουν την πολιτική του ΔΝΤ και των συμμάχων της στην Ελλάδα, αλλά να μεταστοιχειώνουν τις επιθυμίες τους σε έναν παραδειγματικό και αποφασιστικό τρόπο ζωής.

25 σχόλια:

  1. Καλές και οι στρατηγικές διαφωνίες, αλλά πλέον για ΣΥΝ κ ΚΚΕ, ένα έχω να πω:

    Καλύτερα να είσαι με το κίνημα, κι ας διαφωνώ με την οπτική σου,παρά να είσαι με το σύστημα κι ας έχεις μαζί σου τη κόκκινη σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η μαλακια καταντα βαρετη επαναστατικες ονειροξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μηπως ν αλλαξουμε τακτικη αντι να πεφτουμε στην παγιδα τους;Μηπως τα παραλεμε;
    εθελοτυφλουμε οταν επαναλαμβανουμε τα της τριαρχιας με το να λεμε ο ΣΥΡΙΖΑ για ολα φταιει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ avanti_maestro

    Το μόνο συμπέρασμα που θα μπορούσε κάποιος να βγάλει από αυτά που γράφεις, είναι πως μέχρι και θεωρητικοί σαν το Ενγκελς, και τον Λένιν ήταν μαζί με το σύστημα ( δεν θα εμπλέξω άλλους, γιατί θα χρειαστεί να γράφω μέρες ονόματα ), για τον αφορισμό τους, και την απάθεια τους, απέναντι στους αναρχικούς … Ιδικά για τον Λένιν …. «Ο αναρχισμός ήταν συχνά ένα είδος τιμωρίας για τα οπορτουνιστικά αμαρτήματα του εργατικού κινήματος. Και τα δυο αυτά εκτρώματα αλληλοσυμπληρώνονταν. Και αν στη Ρωσία, παρόλη την πιο μικροαστική σύνθεση του πληθυσμού της σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες, ο αναρχισμός είχε σχετικά ασήμαντη επιρροή στην περίοδο των δυο επαναστάσεων (1905 και 1917) και στον καιρό της προετοιμασίας τους, αυτό πρέπει αναμφισβήτητα να το θεωρήσουμε ενμέρει σαν υπηρεσία του μπολσεβικισμού, που διεξήγαγε πάντα τον πιο αμείλικτο και αδιάλλακτο αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό. Λέω: «ενμέρει», γιατί ακόμη πιο σπουδαίο ρόλο για το αδυνάτισμα του αναρχισμού στη Ρωσία έπαιξε το γεγονός ότι στο παρελθόν (1870-1880) ο αναρχισμός είχε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί εξαιρετικά πλούσια και να φανερώσει οριστικά ότι είναι λαθεμένος και ακατάλληλος σαν καθοδηγητική θεωρία για την επαναστατική τάξη.»
    ( ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΩΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ; - Ο «ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ»,ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ
    ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ )


    Επίσης δεν είδα ποτέ και κανέναν αναρχικό, και από αυτούς που συμμετείχαν και στην κατάληψη της Βίλας Αμαλίας, να στηρίζει τουλάχιστον το ΚΚΕ, όταν μέλη του – εργάτες, έπεφταν στο σύνταγμα νεκροί. Έφτασαν στο σημείο μάλιστα ορισμένοι από αυτούς να « πανηγυρίζουν» ακόμα και ίντερνετ, σε προσωπικούς τους σχολιασμούς, ή ανακοινώσεις της ΑΚ Αθηνών …. Φυσικά αυτοί σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο, δεν ονομάστηκαν « άτομα που είναι με το σύστημα, και ας κρατούν μαυροκόκκινες σημαίες» ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Σύνταγμα; Πότε λες; Στις 20 Οκτώβρη του 2011 που ενώ ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο το ΚΚΕ - ΠΑΜΕ έκανε αλυσίδες (και φύλαγε το αστικό κοινοβούλιο) για να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές. Λες τότε που ενώ το ΚΚΕ να καταδικάζει το αστικό κράτος που είχε κάνει θάλαμο αερίων το κέντρο με αποτέλεσμα το θάνατο του εργάτη Δημήτρη Κοραντζίδη (μέλους του ΠΑΜΕ) καταδίκαζε τους "κουκουλοφόρους"; Τότε λες;

    Και κάτι ακόμα. Ο αγώνας των χαλυβουργών και το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε (εξαιρώ εννοείται τη Χρυσή Αυγή που πήγε για συμπαράσταση στη χαλυβουργία και αντί για κλοτσιές από τα πρωτοπαλήκαρα του ΚΚΕ πήρε τα μικρόφωνα) απέδειξε πως η ταξική αλληλεγγύη δεν είναι μονοπώλιο του ΚΚΕ. Δυστυχώς το ξεπούλημα των αγώνων πολλές φορές έχει την σφραγίδα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποιόν αναρχικό μιλάς;Γιαυτόν που το κκε παραδίδει στις δυνάμεις καταστολής;Απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι και την περιφρούρηση της βουλής στις 20/10/11,το κκε 'δίνει'στην αστυνομία αναρχικούς.Είναι ο εύκολος στόχος,ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τον τρόπο δράσης τους.Το μίσος του περισσού δεν είναι τυχαίο προς τον αντιεξουσιαστικό χώρο.Είναι οι μόνοι που λένε τι πραγματικά είναι οι σταλινικοί,σςε αντίθεση με την υπόλοιπη Αριστερά που του φέρεται με το 'γάντι',στα πλαίσια της δήθεν ενότητας που ποτέ δεν θα υπάρξει απο το κόμμα-επιχείρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ( Μια μικρή διόρθωση ο Δημήτρης Κοραντζίδης ήταν μέλος του ΚΚΕ και του Π.Α.ΜΕ ) Ναι για τότε λέω …. Τότε που η αστική τάξη είδε το τεράστιο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ πάνω στo σύνταγμα και έβαλε λιτούς και δεμένους να το διαλύσει. Τότε που εμφανίστηκαν αυτοί οι κουκουλοφόροι – δολοφόνοι με γκλομπ στα χέρια, και μετά μας έλεγαν οι περιβόητοι « αναρχικοί » των Εξαρχείων « από απαλλοτρίωση τα βρήκαν… τα έκλεψαν από μπάτσους». Τότε που αφού πρώτα έριξαν ότι έριξαν από χημικό και πυροσβεστήρα τα « βλαστάρια», έπαθε ανακοπή το μέλλος του ΚΚΕ - Π.Α.ΜΕ. Και επιτέλους, δεν κατηγόρησε μόνο το ΚΚΕ – Π.Α.ΜΕ τους κουκουλοφόρους την μέρα αυτήν, διάβασε καλύτερα πως ξεκινά η ανακοίνωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για το περιστατικό … Για τον Λένιν και τον Ενγκελς δεν γράφεις τίποτα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάρε ένα κειμενάκι που κατ' εμέ αποκρυπτογραφεί το τι έγινε τότε και με βρίσκει σύμφωνο σε απόλυτο βαθμό...

    http://parallhlografos.wordpress.com/2011/10/21/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B7-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84/

    Από εκεί και πέρα έδειξε το ΚΚΕ εκείνη τη μέρα ότι δεν επιδίωκε ένα μεγάλο και πομπώδες συλλαλητήριο, ούτε επιδίωκε κάτι άλλο παρεμφερές...Ήταν εκεί για συγκεκριμένο λόγο. Για να υπάρξει καπηλεία του κινήματος...

    Κάτι που επειδή το αποκρύβεις εντέχνως και σε ένα βαθμό το περίμενα..Τη πρώτη μέρα πήγε ή δε πήγε να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ?! Πρόσεχε τι ακριβώς θα απαντήσεις...

    Εκείνη τη μέρα η αστική τάξη ήθελε τον αποπροσανατολισμό κάτι που έγινε! Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν.

    Για τον Λένιν τον Ενγκελσ οκ μέσα...Πάρακατω όμως...Καλά να πέρνουμε τα εργαλεία που μας χάρισαν απλόχερα οι θεωρητικοί μας! ΌΜΩΣ! πως τα χρησιμοποιούμε, πως τα ερμηνεύουμε και εν τέλει πως πράττουμε με βάση αυτά.

    Πρόταση προς σκέψη και μόνο...

    Καλή συνέχεια

    ΥΓ. Δεν είμαι ο Πέτρος Κ. απλά είδα τη κουβέντα σας και με τσίγκλισε μπορώ να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ βρέθηκε σε αυτήν θέση μέχρι τις 20/10/2011. Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε με μια μεγάλη ευκολία, ως ουρά του αστικού συστήματος, όλο αυτό «κίνημα» των αγανακτισμένων ( που συμμετείχαν και οι αναρχικοί ), που επί μήνες εμπόδιζε και εμποδίζει την δημιουργία ενός πολιτικοποιημένου οργανωμένου εργατικού κινήματος. Το ΠΑΜΕ εμποδίστηκε να διαδηλώσει δυο φορές μέχρι το σύνταγμα, πάλι με ( λιγότερους ) βίαιους τρόπους, και βουλευτής του ΚΚΕ ( Κανέλλη ) έγινε στόχος αυτού του « κινήματος», χωρίς καμία αιτία. Καπηλεία από την πλευρά του ΠΑΜΕ, θα υπήρχε μόνο εάν, σε ανύποπτο χρόνο, έκανε παρέμβαση στην πορεία εκείνη την μέρα, και διεκδικούσε με άσεμνο τρόπο το οργανωτικό κομμάτι της. Ξεχνάς πως το ΠΑΜΕ είχε πάρει την απόφαση αυτή μια εβδομάδα πριν, και την είχε προπαγανδίσει μέσω των εξορμήσεων του, στον λαό της Αθήνας. Επίσης, εάν ενθυμούμε και καλά, σε κάποια φάση, πολύ πριν ξεκινήσει το όλο « θέμα» με αυτήν την ομάδα των 100 – 200 ατόμων, ορισμένοι συνάδελφοι από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, «ανεβήκαν» στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, χωρίς την παραμικρή ενόχληση, με τις σημαίες τους, και καλαμπουρίζαμε. Το μόνο λοιπόν συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι, ότι ορισμένοι επιθυμούν τα επεισόδια, και θέλουν να στείλουν τον κόσμο πίσω στους «καναπέδες» του. Πως ερμηνεύεις εσύ την « πολεμική» των θεωρητικών αυτών, απέναντι στην ιδεολογία του αναρχισμού, και πολλές φορές με εκφράσεις και υπονοούμενα έως και προσβλητικά, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο??

    Και για την Βίλα Αμαλίας, αναρωτιέμαι επιτέλους τι έχει προσφέρει στο λαϊκό κίνημα μια κατάληψη σε ένα « δημόσιο» κτήριο, την στιγμή που και στα « χέρια» των καταληψιών δεν χρησιμοποιείτε για τις λαϊκές ανάγκες της περιοχής ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να τελειώνουμε μια δια παντός με την 20η Οκτώβρη:

      α) Την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει το ανεκδιήγητο τρίο, Περισσός-ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που προστάτευε το αστικό κοινοβούλιο, έχοντας πρόσωπο στους υπόλοιπους διαδηλωτές, εργατικά σωματεία κλπ

      β) Ο Ριζοσπάστης είχε προαναγγείλει σε εξώφυλλό του ότι την 20η Οκτώβρη το Σύνταγμα θα...βουλιάξει από το ΠΑΜΕ, το γνήσιο νταβατζή του κινήματος

      γ) Ο Περισσός γνώριζε εκ των προτέρων ότι αυτή η κίνηση θα πυροδοτούσε αντιδράσεις; Προφανώς! Πίστευε όμως ότι οι αλυσίδες του θα μείνουν αλώβητες

      δ) Ο Κοτζαρίδης πέθανε από την αλόγιστη χρήση χημικών. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, έκανε γαργάρα το κατασταλτικό όργιο, αποδίδοντας το θάνατό του στους κουκουλοφόρους...Κάτι αντίστοιχο κάνει και τώρα με τη Βίλα Αμαλίας...Πες πες κάτι θα μείνει! (Γκαίμπελς)

      ε) Μήπως όμως ακούσαμε κάτι διαφορετικό για το Δεκέμβρη από το κόμμα του λαού; ΟΧΙ! Το ΚΚΕ ειναι ΤΙΜΙΟ, ΣΥΝΕΠΕΣ στην τήρηση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

      Συμπέρασμα: Επειδή θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι όλα τα μέλη του ΚΚΕ τόσο πρόβατα, επειδή θεωρώ ότι υπάρχουν υγιώς σκεπτόμενοι αγωνιστές στο ΚΚΕ (έστω κι αν είναι μειοψηφία), ο κατήφορος στον οποίο έχουν παρασυρθεί πολλά από τα μέλη του από την ηγεσία του, είναι προπομπός για νέες κατραπακιές στο κίνημα (και εκλογικές...)


      Καληνύχτα σας!


      Υ.Γ: Εννοείται ότι η παραπάνω αναφορά στην 20η Οκτώβρη δεν επιχειρεί σε καμία περίπτωση να βγάλει λάδι τους αναρχικούς (ως άλλους νταβατζήδες του κινήματος), τις πρακτικές της τυφλής βίας κτλ.

      Διαγραφή
    2. Τι κίνημα των αγανακτισμένων καλώς ή κακώς αποτέλεσε ένα ξέσπασμα ανθρώπων που επί σειρά ετώς είχαν τηρήσει μια παθητική στάση απέναντι στα δρώμενα. Αν θες ακόμα και ενεργή στράτευση σε μερικές ,στρατηγικού τύπου, επιλογές του κεφαλαίου. Δηλαδή μπορεί αρκετοί από αυτούς να πανηγύριζαν για την Ολυμπιαδα, για την είσοδο στο Ευρώ και πάει λέγοντας. Αρα αποτέλεσε ένα τελείως "αυθόρμητο" ξέσπασμα της κοινωνίας. Που στο εσωτερικό του έβρισκες όλου του είδου της γνώμες, απόψεις και σκέψεις. Από εκείνον που ήθελε μια τελείως διαφορετική κοινωνία μέχρι εκείνον που απλά επεδίωκε να βρει τον νέο λαοπλάνο του. Καλώς ή κακώς(κακώς κατ' εμέ) η εναντίωση του κόσμου(αρχικώς) σε οργανωμένες δυνάμεις αλλά και ενάντια σε οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα, είναι αποτέλεσμα τόσο της αποτυχίας του αστικού συστήματος. Οσο και αποτυχία των κομμουνιστικών και γενικότερα επαναστατικών δυνάμεων να μπορούν να έρθουν εδώ και χρόνια σε επαφή με τη κοινωνία.

      Επομένως ο αφορισμός "ουρά του συστήματος" αποτελεί μια καλή δικαιολογία για τον εαυτό σου, τον εαυτό μου κλπ που "σκεπάζει" την ανεπάρκεια μας!

      "ορισμένοι επιθυμούν επεισόδια"

      Σταμάτα να αναπαράγεις, έστω και από το ίντερνετ, τη προπαγάνδα και τις αιτιολογίες του δελτίου του Μέγκα και του Σκάι. Αν θυμάσαι στο μεσοπρόθεσμο, στη ψήφιση των μνημονίων μέσα στα επεισόδια υπήρχαν σε μεγάλο βαθμό άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με αναρχίκους, κομμουνιστές κλπ. Δες εικόνες, φωτογραφίες, βιντεάκια ή αν ήσουν εκεί βάλε το μυαλό σου να πάει λίγους μήνες πίσω και σκέψου. Δε σου λέω ότι συμφωνώ με το να γίνονται επεισόδια απλά για να γίνονται. Ούτε και συμφωνώ να κάνουμε τη βία αυτοσκοπό. Είναι αδιέξοδη λογική...Όμως όταν υπάρχει η λεγόμενη μαζική λαική αντιβία τότε τα πράγματα αλλάζουν.

      Οι τότε θεωρητικοί όντως σε πολλά σημεία κατέκριναν τους αναρχικούς ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, δεν αμφιβάλω. Εχω διαβάσει βιβλία που σε μερικές περιπτώσεις γελάγα γιατί έμενα άναυδος με τους χαρακτηρισμούς που έγραφαν.

      ΟΜΩΣ!!!!

      θα έπρεπε να μην μας είχαν μείνει τα τσιτάτα(που όλοι μας τα χρησιμοποιούμε)ούτε οι βαριοί χαρακητισμοί προς τον οποιονδήποτε. Αλλά η ουσία της πολιτικής σκέψης και δράσης του τότε και εργαλειακά στο σήμερα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε.Πως μια ανάλυση του τότε, δεν μεταφέρεται αυτούσια δημιουργώντας τα δικά μας ευαγγέλια στο σήμερα. Αλλά με κριτική σκέψη και ανάλυση δημιουργώντας τα νέα επαναστατικά προτάγματα που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και η κοινωνία.

      υγ1. Στις 20 Οκτώβρη το κκε και το παμε ως ταξικές δυνάμεις του κινήματος(έτσι αυτοαναφέρονται) όφειλαν να έχουν και την ανάλογη ΤΑΞΙΚΗ στάση απέναντι στο πόλεμο με τον εχθρό ο οποίος βρισκόταν πλάτη στις αλυσίδες σας και όχι φάτσα σε εσάς(μιλάω γενικότερα για την στάση σας απέναντι στο κόσμο. Το αν καλαμπουρίζατε με τους ΓΣΕΕδες και πουλούσατε τσαμπουκά σε απλό κόσμο τότε κάτι δε πάει καλά έτσι δεν είναι? και δε σου μιλώ για τα επεισόδια με τους αναρχικούς...Ημουν εκεί από τις 9 παρά και έβλεπα). Θα μπορούσα να γράψω και άλλα για τότε αλλά ειλικρίνα δε βρίσκω το νόημα.

      υγ2. Η βίλλα αμαλίας καλό θα είναι να ρωτήσεις τους κατοίκους της γύρω περιοχής για να βρείς τις απαντήσεις που ζητάς...Βέβαια θα μπορούσα κάλλιστα να σε ρωτήσω τι έχουν προσφέρει στο κίνημα οι συσπειρώσεις του κκε και του παμε στις γειτονιές για παράδειγμα αλλά αυτή η κουβέντα είναι χωρίς τέλος.

      Βγάλε τα συμπεράσματα που συμφέρουν εσένα και τη λογική σου κανένα πρόβλημα. Της έσχατη στιγμή όλοι μας θα κριθούμε αναμφίβολα και ξέρεις έ? η ετυμηγορία της πραγματικότητας είναι αμείλικτη για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

      Διαγραφή
  11. Θα μπορούσα να σου πω, πόσους δημόσιους χώρους έχει αξιοποιήσει η ΚΝΕ, για τον λαό, και όχι συγκεκριμένα για μια πολική και ιδεολογική ομάδα ανθρώπων, στα διάφορα μέρει της Αθήνας, όπου έχει κάνει κατακαιρούς φεστιβάλ, με αποκορύφωση, το περιστέρι, και τις πάμπολλες ώρες εθελοντικής εργασίας το 1977, και η μετατροπή ενός δημόσιου σκουπιδότοπου σε ένα υπέροχο πάρκο, για τις ανάγκες του λαού Περιστερίου πρώτα απ όλα. Φυσικά τα παιδιά της ΚΝΕ ( εκτός από τις μέρες του φεστιβάλ φυσικά ), δεν τους πέρασε απ το μυαλό να κρεμάσουν μια σημαία της ΚΝΕ, ούτε καν τους πέρασε απ το μυαλό να ζητήσουν τον παραμικρό έπαινο από τον λαό του Περιστερίου. Πολύ αμφιβάλω ότι θα επιτραπεί η είσοδος στην Βίλα Αμαλίας, στην ΚΝΕ ας πούμε, για να χρησιμοποιήσει τον χώρο για μια εκδήλωση, στην περιοχή ( αυτό πιστεύω σημαίνει πολλά) …

    Για τις 20/10/2011 δύο σχόλια.

    Α) ξεχνάτε και οι δυο σας, ότι το ίδιο το Π.Α.ΜΕ ζήτησε στα ΜΑΤ να μην παρέμβουν ( γιατί πάντοτε κράτος και παρακράτος ( από οποίον χώρο και αν προέρχονται αυτοί ) τα βρίσκουν ), οπότε πως ο θάνατος του Κοτζαρίδης πέθανε από την αλόγιστη χρήση χημικών των ΜΑΤ ( που έκαναν επέμβαση αργά το απόγευμα, μετά τον θάνατο του Κοτζαρίδη) ?????

    Β) δηλαδή εσύ Χρήστος Γ. θα υπόκυπτες στις απειλές διαφόρων « περίεργων» ομάδων που θέτουν ακόμα και ζήτημα δολοφονίας σου?
    Σας είδαμε και τους υπόλοιπους, που ποτέ σας δεν συμβαδίσατε με την αστική νομιμότητα πως και πόσο, ενισχύσατε απεργούς σε χώρους δουλειάς όπου έχουν βγει καταδικαστικές αποφάσεις από τα αστικά δικαστήρια.

    Εδώ μέχρι και ο κυρ « ταρίφας» ο γείτονας μου, που βρίζει το Π.Α.ΜΕ και το ΚΚΕ από το πρωί ως το βράδυ επειδή κλείνει τα λιμάνια κτλ, παραδέχτηκε το δίκιο του Π.Α.ΜΕ την συγκεκριμένη μέρα. Δεν ξέρω τι λένε στις τηλεοράσεις για τα επεισόδια ( δεν βλέπω καν τηλεόραση ), να ρωτήσετε τον κυρ «ταρίφα» τον γείτονα μου, τι άποψη έχει για επεισόδια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακόμα και τώρα αναπαράγεται το ίδια επιχειρήματα με τα κωλοκάναλα...Ευτυχώς υπήρξε το ιατρικό ανακοινωθέν το οποίο τα έλεγε όλα όπως έχουν. Δυστυχώς για το συντροφό σας, μας!

    Ο Κοτζαρίδης αποτέλεσε μια πολιτικότατη δολοφονία απεργού, εργατη κομμουνιστή από το κράτος! είναι κάτι το ξεκάθαρο. Είναι κάτι το οποίο δεν σηκώνει αμφισβητήσεις. Όμως για έναν περίεργο λόγο ΜΜΕ και η ηγεσία του ΚΚΕ το έριξαν στα επεισόδια! Τα πρώτα μάλιστα δεν έβγαλαν το ιατρικό ανακοινωθέν αμέσως...

    Δεν ήσουν εκεί και αυτό φαίνεται από αυτά που γράφεις. Λάθος στα μεταφέρανε...

    Οπως και δε θα σου έχουν μεταφέρει ότι στη στάση του τραμ μόλις πέρασε και η τελευταία αλυσίδα από το μπλοκ του ΠΑΜΕ βγήκαν διμοιρίες από τη βουλή και μας τη έπεσαν απροκάλυπτα...Οπως και δεν θα σου έχουν πει ότι τη πρώτη μέρα το ίδιο πήγε να κάνει το ΠΑΜΕ στην ΠΟΕ- ΟΤΑ, στο είπα και πρίν δεν απάντησες! Αυτά είναι τα γεγονότα, αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί κανείς δεν έχει τολμήσει να πει ότι Υπήρχαν συνεχείς διενέξεις με ξεκάρφωτο κόσμο στη πάνω πλευρά τους Συντάγματος από πολύ πρωί?! Τελικά εκείνη τη μέρα όλοι οι υπόλοιποι ήταν προβοκάτορες...Πραγματικά δε νευριάζω, ούτε λυπάμαι, γέλιο μου προκαλούν τα επιφανειακά επιχειρήματα που αναπαράγετε...

    Εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε ότι μίλουσαν με την αστυνομία με γλαφυρό τρόπο μάλιστα "μας είπαν οι αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν και εμείς απαντήσαμε ότι όχι μπορούμε και μόνοι μας"! Ακόμα μου έχει μείνει αυτή η κυνικότητα στην ομολογία του...

    Ο κυρα ταρίφας από τη γειτονιά, η θεία από το αργοστόλι, ο παπους από την ανάβυσο κλπ προφανώς θα σου πουν ότι έχεις δίκαιο. Γιατί το κκε ή μάλλον για να είμαι σαφής η ηγεσία του κκε με τη πολιτική που ακολουθεί μπόρεσε από το Δεκέμβρη του 2008 και μετέπειτα να ενσωματώσει όλο εκείνο το κομμάτι του κόσμου, τους λεγόμενους νοικοκυραίους. Ηρθαν κοντα στο κκε αυτοί όχι γιατί πείστηκαν από κάποιο αίτημα σου! Αλλά γιατί είδαν στο κκε αυτό που δεν έπρεπε να δουν..Ενα κόμμα σοβαρό και υπεύθυνο που ΕΓΓΥΑΤΑΙ την ομαλότητα.

    Θα πεις τώρα "κοίτα πως μιλάει ο πουλημένος προβοκάτορας"! Δε τρέχει..Εγώ σου λέω αυτά που πιστεύω και εν τέλη αυτά που ισχύουν. Γι' αυτό και έχεις διαρρόες και προς τα δεξιά σου(εκλογικές λέω) γιατί ο κόσμος που χαιρώσουν ότι "εχεις" ήταν κόσμος που σε εσένα έβλεπε αυτό που ενδεχομένως να μπορούν νε του το δώσουν τώρα οι ανεξάρτητοι έλληνες, ο λαοπλάνος τσίπρας, οι παρακρατικοί της Χ.Α! Μια εναλλακτική πρόταση(αυταπάτη) εντός του συστήματος.

    Τέλος ρίχνεις και το κλασσικό επιχείρημα "εσείς δεν έχετε πάει σε απεργίες" μπλα μπλα μπλα...

    Και σε απεργίες έχουμε πάει και τρομοκρατία έχουμε φάει από την εργοδοσία όταν απεργούμε ακόμα και μόνοι μας και σε λιμάνια έχουμε ξημεροβραδιαστεί για να μη σπάσει η απεργία!

    Αφήστε τη ΜΑΛΑΚΙΑ αυτή πλέον και πείτε κανένα επιχείρημα της προκοπής για να συζητήσουμε. Αν θέλετε. Αν όχι τα λέμε δε θα χάσω τίποτα όπως και εσύ επίσης.

    Και κάτι τελευταίο. Δεν είμαι αναρχικός για να υπερασπίζομαι όλα όσα πράττουν και λένε οι αναρχικοί. Τους σέβομαι ως ιστορικό ρεύμα και ως μια διαφορετική οπτική για να αλλάξει η κοινωνία. Κομμουνιστής είμαι και κινούμε στο χώρο του εξωκοινοβουλίου εκ πεποιθήσεως. Αρα τη συζήτηση περί βίλας κλπ μπορείς να την κάνει με έναν που είχε πιο πολύ σχέση με αυτό το εγχείρημα.

    Αυτό όμως που έχω να σου πω είναι ότι καλό θα είναι να σκεφτόμαστε ότι έρχεται και η σειρά μας όλων των υπολοιπων...Αν νομίζεις ότι ο κοινοβουλευτικός σου μανδύας θα σε αφήσει στο απυρόβλητο είσαι οικτρά γελασμένος. Το κράτος προχωρά σε καθεστώς μηδενικής ανοχής και ολοκληρωτισμού. Ας το καταλάβουμε πριν είναι πολύ αργά.

    Αυτά και τέλος από εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. A! και επειδή το ξέχασα να το γράψω πριν..Προφανώς και το ΚΚΕ με τη ΚΝΕ έχει κάνει πράγματα δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κάνεις, αυτό έλλειπε...

    Όμως η ανακοίνωση(γιατί μη ξεχνιόμαστε αυτό θέμα έχει το εν λόγω thread) είναι τουλάχιστον ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ...

    Αν βλέπεις ότι το λαικό κίνημα το πηγαίνουν πίσω τέτοιες κινήσεις και δεν το πηγαίνει πίσω ότι υπερασπίζεστε την ΡΗΜΑΔ τότε τι να πω...Εχουμε τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης(ευτυχώς!!!!!)

    Ciao.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο «χώρος του εξωκοινοβουλίου» και εσύ, καλά θα κάνετε την επομένη φορά που θα θελήσετε να «στήσετε στο τοίχο» το ΚΚΕ ( τις πολιτικές - ιδεολογικές και οργανωτικές του αρχές και αποφάσεις), να λάβετε σοβαρότερα υπόψη σας, τα «συντροφικά» αισθήματα σου, για τα μέλη του ΚΚΕ, γιατί αυτά είναι που τις αποφασίζουν και τις « πράττουν» ( μετά γίνεται λόγος και για καπηλεία του κινήματος από το ΚΚΕ).

    Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω ( μιας και υποστηρίζεις πως δεν ήμουν εκεί) η περιφρούρηση του Π.Α.ΜΕ μα στον άγνωστο στρατιώτη ( αμαλίας ), μα στην βασιλέως γεωργίου (διασταύρωση με αμαλίας) , μα σε μια φάση μια ομάδα της περιφρούρησης προσπάθησε να απομονώσει τους « κουκουλοφόρους» από την σταδίου, τα ΜΑΤ δεν τα άφησε να επέμβουν. Εσύ που τα είδες όσο γινόντουσαν οι συγκρούσεις ( μεταξύ ΠΑΜΕ και « κουκουλοφόρων ») να τσακίζουν τον κόσμο? Άλλοι τσάκιζαν τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ την ημέρα εκείνη.

    Τώρα για τα αίτια του θανάτου του μέλους του ΚΚΕ - ΠΑΜΕ, εάν θυμάσαι καλά ο ριζοσπάστης, είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες, όπου έδειχναν τον εξοπλισμό αυτών των « κουκουλοφόρων – αναρχικών». Τώρα εσύ φυσικά θα μου πεις « μα από τον ριζοσπάστη ρε φίλε? Τι περίμενες??» … Αν είσαι εσύ τόσο αυθεντία πια και στο photoshop…

    Τέλος για ευνόητους φυσικούς λόγους, δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακλούθησε, αφού έφυγε το ΠΑΜΕ, από το σύνταγμα, παρά μόνο από τα βίντεο που υπάρχουν.


    ένα μικρό Υ.Γ. : που ξέχασα, καλά θα κάνετε να προσέχετε πως μιλάτε για τους «ΓΣΕΕδές», τον απλό κόσμου που ίσως να μην συμφωνεί με τα εργοδοτικά προεδρία της ΓΣΕΕ, όμως απλά διαδηλώνει στα μπλοκ της ΓΣΕΕ ( γιατί θεωρεί πως δεν « έχει κάπου αλλού να πάει»), γιατί αύριο μπορεί να θέλουν βρεθούν και στα δικά σας μπλοκ ( με ότι αυτό σημαίνει πολιτικά), και να βρεθείτε και εκτεθειμένοι απέναντι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μιλάμε σοβαρά μου τη σπάει να κάνει ο άλλος επίκληση στο συναίσθημα και υποταγή σε μια ιστορίκοτητα...Χαίρω πολύ ότι τα μέλη του κκε και τις κνε δίνουν μάχες σε εργασιακούς χώρους κλπ. Ναι γνωρίζω πολλούς που είναι μαχητές και Κομμουνισταράδες οι άνθρωποι. Τους σέβομαι και με σέβοντε. Από εκεί και πέρα όμως. Τους θεωρώ ανθρώπους που έχουν να δώσουν πολλά στο κίνημα αλλά είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα ρεφορμιστικό μόρφωμα. Εννοώντας προφανώς την ηγεσία και τη πολιτική γραμμή που αυτή βγάζει. Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή? επειδή το ΚΚΕ έχει προφανώς μεγάλη ιστορικότητα. Προφανώς έχει λάβει μέρος και έχει προσφέρει στη ταξική πάλη, δε μπορούμε να κριτικάρουμε τις λανθασμένες επιλογές(λάιτ χαρακτηρισμός) που κάνει? Μόνο του στήνεται στο τοίχο ρε τρελέ...ΜΟΝΟ ΤΟΥ! Με τη στάση και τις αναλύσεις που κάνει...Μόνο του...Κανένας δεν έχει τη διάθεση να κάθεται και να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κουβέντες.

      Είδες πουθενά να μιλώ για την βάση του? Για την ηγεσία μίλησα...Τι θες να μου πεις ότι η γραμμή που βγαίνει μπορεί να αναιρεθεί στη βάση? Καταλαβαίνεις ότι για κανένα λόγο...

      Για τότε στο Σύνταγμα θεωρώ όχι ότι δεν έχω να σου πω πολλά ακόμα, αλλά ότι το κουράσαμε το πράγμα...Σου ανέλυσα παραπάνω το πως το βλέπω το τι πιστεύω....Ναι στο ριζοσπάστη δημοσιεύτηκαν παρακάτω!Τα γκλόπ κλπ? πράγματα που μπορείς να τα βρείς άνετα μεσα ενός e-shop στο ίντερνετ ή σε κάποιο μαγαζί, το ξέρεις πιστεύω, χωρίς να αναιρώ ότι μπορεί κάποιοι να ήταν! Οπως πάνω στη σύγκρουση και στην ανμπουμπούλα της στιγμής που ξέρω ποιος μπορει να κρύβεται κάτω από ένα κράνος? Στη περιφρούρηση εκεί πάνω στα επεισόδια αποκλείεις να ήταν και διάφοροι άλλοι?

      Δικός σου βγήκε στα κανάλια συγκεκριμένα στο Αλτερ και είπε ότι ήμασταν σε συνενόηση με την αστυνομια...Τόσο κυνικά...Τόσο ξεδιαντρωπα...

      Αυθεντία δεν είμαι πουθενά..Ούτε το παίζω, ούτε και επιδιώκω να είμαι τέτοιος...Οπότε το υπονοούμενο επιστρέφεται στους δικούς σου, στο Περισσό που τους πολεμάνε όλοι οι υπόλοιποι..Θα πέσει και ο firefox από τα γέλια..

      Για το ΓΣΕΕδες έχει δίκαιο αλλιώς το πήρα αυτό που έγραψες, δικό μου λάθος.

      Στη δολοφονία του απεργού έπρεπε να είχε γίνει το λιγότερο της πουτάνας... Οχι δε θα γινόταν επανάσταση ούτε θα πηγαίναμε στην άλλη κοινωνία...Αλλά όμως έπρεπε να απαντήσουμε σε μια επίθεση της αστυνομίας προς το κίνημα. Ολα τα υπόλοιπα με τις δημοσιεύσεις στο ριζοσπάστη κλπ τα βλέπω ψηλά γράμματα...Υπεκφυγές για μια απόφαση που δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να παρθεί. Τόσο απλά.

      Και εσείς στα μάρμαρα που πετούσατε πέρνατε και ξεκάρφωτους μην αγχώνεσαι...

      Δεν είπα ότι τα ΜΑΤ τσάκιζαν το κόσμο όσο υπήρχαν οι συγκρούσεις..Δε χρειάζοταν καταστολή και άλλη εκείνη τη μέρα υπήρχε πολύ...Το κράτος πέτυχε αυτό που ήθελε. Τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την ενασχόληση της με τα επεισόδια...! Δακρυγόνα έριξαν σε κάποια φάση προς το σύνταγμα...Και εκεί που τις παίζατε πετάχτηκαν προς το τέλος! Γι' αυτό και πέθανε ο σύντροφος.

      Οπως και να έχει ο καθένας κρατά αυτό που πιστεύει και συνεχίζουμε...




      Διαγραφή
    2. Εδώ δεν πήρατε χαμπάρι, ότι το βράδυ της Πέμπτης, ψηφίστηκε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο. Είχατε αναλωθεί όλοι να μιλάτε για την Βίλα Αμαλίας, όπου εδώ και 20 κάτι χρόνια ήταν υπό κατάληψη, και ξαφνικά τώρα του σαμαρά του ήρθε να την διαλύσει.

      Λάθος λοιπόν που το ΚΚΕ έβγαλε αυτήν την ανακοίνωση για την ΔΗΜΑΡ ( κατά την άποψη σου), όμως εκεί έξω, εκτός των άλλων, υπάρχουν και « άνθρωποι» που λένε « που είσαι ρε Παπαδόπουλε???»… Και είναι βούτυρο στο ψωμί τους, κάτι τέτοιες αψυχολόγητες ενέργειες… « κινδυνεύει η δημοκρατία μας » δεν έλεγαν οι συνταγματάρχες, τότε?? Και μην ξεχνάμε πως αυτές οι ομάδες, μπορεί αύριο να « μπουκάρουν» και στα κόμματα του χώρου που είναι εκτός του κοινοβουλίου, με την δικαιολογία ότι συμμετάσχουν και κάνουν πλάτες στο αστικό σύστημα, μιας και έχουν, κανονικότατα, συμμετοχή στις αστικές εκλογές.

      Διαγραφή
    3. Ναι έχεις δίκαιο δεν το πήραμε χαμπάρι...Ασε το μάθαμε τη κυριακή ρε γαμώτο..Αυθαίρετα συμπεράσματα προκειμένου να φέρεις τη πραγματικότητα στα μέτρα σου. Δεν υπάρχει πρόβλημα καντό..

      Όμως αυτό που δεν έχεις καταλάβει ή μάλλον, επειδή χαζός δεν είσαι, δεν θες να το καταλάβεις είναι ότι η καμπάνα χτυπά εδώ και καιρό..Για όλους εκείνους που ακόμα αντιστέκονται, εναντιώνοντε απέναντι σε αυτό το άθλιο σύστημα. Πως είναι δυνατόν ρε συ να τα βλέπεις τα πράγματα τόσο ρήχα? Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι τσαντίστηκε τόσος κόσμος επειδή κατέλαβαν οι μπάτσοι σοβάδες και τοίχους?

      Κράτος και κεφάλαιο εφαρμόζουν εδω και καρό το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Το ντελίρι ολοκληρωτισμού δεν είναι τις τελευταίες μέρες είναι ειδικά το τελευταίο διάστημα αρκετά ανεβασμένο. Δες το χτύπημα της απεργιακής συγκέντρωσης για το ωράριο των καταστημάτων τη κυριακή. Τις εκατοντάδες χιλιάδες προληπτικές προσαγωγές πριν της πορείας. Η εφαρμογή του νόμου περί συναρθροίσεως, απολύσεις συνδικαλιστών, συλλήψεις εργαζομένων και φοιτητών εντός του ασύλου.

      Το καμπανάκι χτυπά και δεν το ακούς ή νομίζεις ότι είναι για διάλλειμα. Ελά όμως που δεν είναι..Είτε το θες είτε όχι είμαστε ο επόμενος στόχος. Μπορεί να σου φανεί σενάρια κινδυνολογίας, μήπως τελικά αποτελούν σενάρι πραγματικότητας που έρχεται ολοταχώς προς τα πάνω μας? Είναι τελικά σενάρια καθυπόταξης κάθε αγωνιζόμενου κομματιού και πάνω απ' όλα είναι χτυπήματα(έστω και όχι άμεσα ας πούμε περιφερειακά) του εργατικού κινήματος. Των δυνάμεων εκείνων που δεν είναι υποταγμένες όπως οι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και οι κάθε λογής φωτόπουλοι.

      Διαγραφή
  15. Δηλαδή γράφεις με απλά λόγια, ότι τόσα χρόνια η ηγεσία του ΚΚΕ, με την ( κομματική του) βάση δεν έχει καμία επικοινωνία. Βρες ένα μέλος του ΚΚΕ ή της ΚΝΕ που θα σου πει ότι νιώθει τουλάχιστον « εγκλωβισμένος» από την πολική γραμμή του, και δεν έχει αποχωρήσει από το κόμμα…. Πολιτική και ιδεολογική άποψη της κομματικής του βάσης ( και όχι μόνο ) είναι η σημερινή πολιτική γραμμή του ΚΚΕ ( θυμάσαι πως έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες μετά το 13ο, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ και ΣΙΑ? ). Οπότε τσάμπα τους κάνεις τεμενάδες, τον ιδεολογικό – πολιτικό τους σεβασμό ποτέ δεν θα τον κερδίσεις έτσι.
    Να έχεις κατά νου πως εάν τότε γινότανε της «πουτάνας», αναγκαστικά θα έπρεπε το ΚΚΕ να στραφεί και σε χώρους όπου στηρίζουν τους « κουκουλοφόρους», και μας έλεγαν κιόλας ( όχι πως μασήσαμε κιόλας από τις ψευτοαπειλές τους ) για να το παίξουν και « μάγκες» « την επόμενη φορά θα έχουμε και καλάσνικοφ προδότες», και συνέχισαν για ένα μικρό διάστημα ημερών, αυτήν την «μανούρα», με επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, και σε γραφεία του ΚΚΕ – ΚΝΕ, εντός και εκτός Αθηνών. Φυσικά δεν πήρατε και θέση για τα διάφορα ( απειλές, επιθέσεις, χυδαιολογίες κτλ ) που ακούστηκαν κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων που έγιναν την επόμενη από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γι αυτό το ζήτημα, σε όλες τις γειτονιές τις Αθήνας.
    ( https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345316 )
    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2011/10/blog-post_7233.html )
    Δηλαδή όλα αυτά που πέταξαν αυτοί οι « κουκουλοφόροι» δεν επηρέασαν την υγεία του μέλους του ΚΚΕ – ΠΑΜΕ??? Μέχρι και με πυροσβεστήρες « ψέκαζαν» την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Καθόλου ανθυγιεινό αυτό, για έναν άνθρωπο που είναι σε μια κρίσιμη ηλικία ( τι νομίζεις μετά από τα 40 - 45 πολύ θέλει για να σου έρθει κόλπος? )
    ( αυτό το «Αλλά όμως έπρεπε να απαντήσουμε σε μια επίθεση της αστυνομίας προς το κίνημα.» δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον τελικά παραδέχεσαι ότι οι κουκουλοφόροι ήταν παρακρατικοί τις ασφάλειας)

    Το εάν το ΚΚΕ στήνεται από μόνο του στον τοίχο ή όχι, αυτό φαίνεται και σήμερα με τα όσα λέγονται και γράφονται για το 19ο συνέδριο του, και μάλιστα από μέτωπα όπου επιδιώκουν στην συνεργασία μαζί του ( εδώ πλέον μιλάμε για θράσος. Θα συμμαχήσω με ένα πολιτικό ρεύμα που από το 89 με αποκαλεί προδότη… ). Δεν θα μπορούσα και εγώ σε καμία περίπτωση να αναμιχθώ, πέρα από την κριτική μου, στα οργανωτικά ζητήματα κάποιου άλλου κόμματος ή μετώπου. Για παράδειγμα, σαν οργανωμένο μέλος ενός πολιτικού φορέα ( που δεν είμαι ) δεν θα μπορούσα να έχω άποψη, για το καταστατικό ενός άλλου πολιτικού φορέα.
    Θέλεις δηλαδή να πεις πως το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, στις περιφρουρήσεις τους, έχουν μέσα και άτομα όπου έχουν περίεργες παρτίδες με το παρακράτος??? Επίσης η περιφρουρήσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τα κράνη δεν τα φορούν καθ όλη την διάρκεια μια πορείας, ούτε και κρύβουν τα πρόσωπα τους με κουκούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση σε αυτό που με ρώτησες είναι φυσικά και όχι. Τώρα βέβαια, κουκουλοφόροι το Δεκέμβρη, κουκουλοφόροι στις 20 Οκτώβρη, κουκουλοφόροι στη βίλα...Δε νομίζεις ότι κάπου χωλαίνει η επιχειρηματολογία σου; Από εκεί και πέρα, έχουμε τελείως διαφορετική άποψη για αυτό που συνέβη στις 20 Οκτώβρη και δεν βρίσκω κανένα νόημα στο να συνεχίζεται η κουβέντα λες και θα σε ψήσω ή το αντίστροφο. Αν μου επιτρέπεις, κάποια σχόλια σε αυτά που είπες (αν και απευθύνεσαι σε άλλον):

      Φαίνεται ότι εκτός από τους αναρχικούς τα έχεις και με το εξωκοινοβούλιο. Για μένα που τώρα πια δεν είμαι οργανωμένος σε κάποια πολιτική συλλογικότητα, το βασικό κριτήριο διαχωρισμού δεν είναι το "κοινοβούλιο". Αυτό άλλωστε είναι κάτι δυναμικό. Μπορεί σε λίγα χρόνια το σημερινό κοινοβούλιο να είναι εξωκοινοβούλιο και το αντίστροφο.

      Στον διάλογο που έχεις με τον παραπάνω, του μιλάς σε β' πληθυντικό πρόσωπο. Λες μάλιστα " Φυσικά δεν πήρατε και θέση για τα διάφορα ( απειλές, επιθέσεις, χυδαιολογίες κτλ ) που ακούστηκαν κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων που έγιναν την επόμενη από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γι αυτό το ζήτημα, σε όλες τις γειτονιές τις Αθήνας." Προφανώς αναφέρεσαι στα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Δεν το θυμάμαι να σου πω την αλήθεια μου, είναι πολύ πιθανό να έχεις δίκιο, εκείνο όμως που θυμάμαι πολύ καλά (και δεν το αναφέρεις) είναι ότι το σύνολο σχεδόν της αριστεράς δεν έκανε την παραμικρή νύξη για τη νταβατζήδικη στάση του ΚΚΕ εκείνη τη μέρα. Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα σε πείσει για του λόγου το αληθές.

      Λες ότι δεν είσαι μέλος κάποιου πολιτικού φορέα, τα λεγόμενά σου άλλο δείχνουν βέβαια, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. "Θα συμμαχήσω με ένα πολιτικό ρεύμα που από το 89 με αποκαλεί προδότη…" - Εδώ είναι προφανές ότι αναφέρεσαι στο ΝΑΡ (που τώρα πια κινείται σε σοσιαλδημοκρατικά μονοπάτια). Σε ενοχλεί αυτό (προδότης όπως λες) και δεν σε ενοχλεί καθόλου όμως ότι το ΚΚΕ συμμετείχε σε κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας, για την οποία μέχρι και σήμερα τα μασάει. Ε, μπορεί μετά από 100 χρόνια να κάνει την αυτοκριτική του...

      Κάτι έχω ακούσει για το καταστατικό αλλά επειδή δεν το έχω μελετήσει ακόμη, δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Από τη στιγμή που το κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα τις προσυνεδριακές θέσεις (και σωστά έπραξε κατά τη γνώμη μου), από πού κι ως πού θεωρείται επιλήψιμο το να κάνει κάποιος κριτική σε αυτές; Σίγουρα κριτική από κριτική διαφέρει, αλλά αυτή την αξιολογεί εκείνος που τη δέχεται και αναλόγως απαντά. Αλλιώς ποιο το νόημα να δημοσιοποιηθούν οι θέσεις;

      Κάτι τελευταίο για να επιστρέψουμε και στο θέμα της ανάρτησης: " Είχατε αναλωθεί όλοι να μιλάτε για την Βίλα Αμαλίας, όπου εδώ και 20 κάτι χρόνια ήταν υπό κατάληψη, και ξαφνικά τώρα του σαμαρά του ήρθε να την διαλύσει ".
      Του ήρθε πάνω στην τρέλα του Σαμαρά δηλαδή; Σίγουρα η ανακατάληψη της βίλας δεν ήταν και καμιά επαναστατική πράξη, ούτε ήταν μια κίνηση απειλή για το σύστημα...Ακόμα κι έτσι όμως, το θεωρείς ανάξιο αναφοράς και συζήτησης; Έχεις την ίδια άποψη και για τη στάση που κράτησε κάθε συλλογικότητα της αριστεράς σε σχέση με το ζήτημα; Ή μήπως θεωρείς ότι θα ήταν πιο σωστό να γίνουμε όλοι νυκοτσιπραίοι; Ή να αρχίσουμε να μιλάμε για το πώς το λαϊκό κίνημα πρέπει να πράξει σε σχέση με τα δημόσια κτίρια; Και σε τελική ανάλυση σε τι επί της ουσίας διαφέρει μια τέτοια αντιμετώπιση, από αυτή του Δένδια για παράδειγμα;

      Διαγραφή
    2. Τεμενάδες λοιπόν και πολιτικό γλείψιμο μάλιστα. Δηλαδή το να αναγνωρίζει κάποιος ότι σε κάποιον άλλο πολιτικό χώρο ή σχηματισμό υπάρχουν αγωνιστές είναι κάτι το μεμπτό? ή γίνεται για κάποιο συγκεκριμένο λόγο και όχι ως μια γενική αναγνώριση. Το ποιος είναι προκατηλλημένος νομίζω ότι φαίνεται.

      Πάμε παρακάτω

      Δεν εννοώ ότι ο κόσμος που βρίσκεται στο ΚΚΕ νιώθει εγκλωβισμένος...Αλλά λέω ότι με βάση τα δικά μου πολιτικά κριτήρια θεωρώ ότι εγκλωβίζεται εκεί μέσα. Ετσι το βλέπω τι να κάνουμε τώρα δηλαδή? Στη τελική κάτσε και απάντα έστω και μια φορά σε αυτά που σου λέω και όχι στο 13ο συνέδριο του ΚΚΕ και το τι έγινε εκεί. Τι να κάνουμε τώρα ήτανε η συνολική του γραμμή τέτοια που το ώθησε στο να κάνει τη μαλακία του αιώνα! Αν τώρα για να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις μπορείς να αναφέρεις πρόσωπα(δικαιολογημένα δε λέω) αλλά όχι τη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ τότε, έσυ έχεις το πρόβλημα και όχι εγώ ή κάποιος άλλος.

      Ναι οι επιθέσεις στα γραφεία ήτανε ένα(κατ' εμέ) τρομερό λάθος...Ότι και να έχει γίνει δε μπορεί να επιτίθεσαι έτσι σε γραφεία πολιτικού κόμματος. Όχι γενικώς, πολιτικού κόμματος, αλλά μιας συνιστώσας που όσο και να διαφωνεί κανείς με αυτή αποτελεί κομμάτι του κινήματος. Από εκεί και πέρα όμως μη μου μυξοκλαίγεστε ως παρθένες...Ηταν μια παράλογη συνέχεια μια παθογενούς κατάστασης που είχε αρχίσει από τις 20/10..Και στην οποία ευθύνες και μέρός πήρες και εσύ.

      Ημουν ξεκάθαρος ο απεργός του ΠΑΜΕ πέθανε από ρήξη χημικών της αστυνομίας, ΤΩΝ ΜΑΤ και όχι από σενάρια συνομοσιολογίας. Έγινε γαργάρα και τελιώσαμε.Δεν υπήρχε η πολιτική βούληση τότε για να παρθεί μια τέτοια απόφαση. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται...

      Τις θέσεις του ΚΚΕ τώρα τις διαβάζω επομένως δεν θα μπω στη διαδικασία να γράψω μια ενδεχόμενη κριτική για την οποία δεν έχω συνολική αντίληψη. Σου είπε κανείς να συμμαχησεις? Πως ευτελίζεις έτσι λογικές και κινηματικές πρακτικές του κομμουνιστικού κινήματος? Θεωρείς ότι οι συμμαχίες είναι ένα παιχνίδι μπάλας μιρκών παιδιών στην αλάνα. Που τσαντίζεται ο ένας και λέει "δική μου είναι η μπάλα και φεύγω?"!

      Προφανώς και δε περιμένω το ΚΚΕ να συμμαχήσει και αυτό γιατί διακατέχεται από μια συγκεκριμένη λογική(χρεωκοπημένη θεωρώ) για τριπτυχο Κόμμα-μέτωπο-κίνημα. Ομως το να συμμαχήσεις με κάποιον δεν είναι ζήτημα του παρελθόντος αλλα τώρα. Με βάση την εποχή και τις αναγκαιότητες που ανδεικνύονται για το εργατικό κίνημα κλπ για τους ίδιους τους Κομμουνιστές, με βάση συγκεκριμένα πολιτικά κριτήρια και περιεχόμενο. Δε σου λέω ενότητα σε ένα μίνιμουμ πλαίσιο και λογικές του στυλ πάμε όλοι μαζί για να φαινόμαστε πολλοί. Χιλιοπαιγμένα σενάρια τα οποία απέτυχαν και πήγαν το κίνημα πίσω. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

      Χρήστος Γ. "Τώρα βέβαια, κουκουλοφόροι το Δεκέμβρη, κουκουλοφόροι στις 20 Οκτώβρη, κουκουλοφόροι στη βίλα"

      Αστα να πάνε σαν τα νεφελίμ και αυτοί είχε δίκαιο τελικά ο λιακόπουλος...

      Διαγραφή
  16. Η ιστορία με την Βίλα Αμαλίας, των 3-4 ( δεν τα παρακολουθώ και καλά στην τηλεόραση ) εμπρηστικών ενεργειών, καθώς και τα όσα έγιναν σήμερα στα γραφεία της ΝΔ, εξυπηρετούν και μόνο την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν (αποπροσανατολισμός – καταστολή ), την στιγμή που ψηφίζονται « τσουχτερά» νομοσχέδια, για τον λαό. Και δεν είναι η πρώτη φορά, που ομάδες τέτοιες, έχουν παίξει αυτόν τον αποπροσανατολιστικό ρόλο. Το Δεκέμβρη του 2008, το ΚΚΕ δεν κατήγγειλε τους μαθητές και τους φοιτητές που διαδήλωναν. Κατήγγειλε άτομα με κουκούλες, όπου από την μία έσπαγαν και έκαιγαν, και στην συνέχεια, τους « έπιαναν» κάμερες κινητών από μπαλκόνια, να συνομιλούν στα μουλωχτά με μπάτσους στα στενάκια. Στην ουσία από μόνοι τους, πολλά πολλά πολλά πολλά χρόνια τώρα , ο χώρος αυτός, από μόνος στοχοποιείται και ενοχοποιείτε , μέσα από την δράση του ….

    Με ενοχλεί και χρεώνομαι και το ανάλογο μερίδιο εύθηνης για το ότι έγινε το 89 και ας ήμουν τότε μόνο 6 χρονών ( όπως το ίδιο έκανε και η Παπαρήγα, ακόμα και για το 58) , και μπορεί να μην έχει κάνει την εμπλουτισμένη αυτοκριτική του για τα όσα έγιναν τότε, όμως άλλαξε ριζικά την πολιτική του από το 89. Αυτό δεν είναι ένα δήγμα αυτοκριτικής???

    Όχι « κάποιος», εγώ μίλησα συγκεκριμένα για άτομα οργανωμένα σε πολιτικούς φορείς ή μέτωπα. Καταρχάς αυτοί όλοι, με αυτήν τους την στάση, ακυρώνουν τα ίδια τα κόμματα και μέτωπα τους. Η κριτική που θα κάνεις εσύ, όποια και αν είναι, διαφέρει πολύ από έναν άνθρωπο όπου έχει κατασταλάξει κομματικά και οργανωτικά. Πιστεύεις αυτό που λένε ορισμένοι και από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από ΣΥΡΙΖΑ, « εγώ θέλω το ΚΚΕ δυνατό» ??? ψηφισέτο, συμπορεύσου με αυτό, οργανώσου σε αυτό, αφού θέλεις κάτι τέτοιο, απλά και λογικά πράγματα.

    Η αριστερά νε μεν δεν μίλησε αρνητικά για τα όσα έγιναν στις 20/10/2011 ΕΠΙΣΗΜΑ, άφησαν όμως διαφόρους διάσπαρτους να λένε τα « δικά τους», στα κανάλια (ο Παπαδημούλης στο ΣΚΑΙ την επομένη μέρα … Έδωσε ρεσιτάλ ).

    Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα των δημοσίων χώρων, και χρειάζεται προσοχή μεγάλη . Εδώ δεν καλούσε να αξιοποιήσεις έναν δημόσιο χώρο παραταξιακά – ιδεολογικά, για μια ιδεολογική ομάδα. Εδώ καλούσε να ( εφόσον το επιθυμείς και το έχεις και εσύ ανάγκη ) αξιοποιήσεις έναν δημόσιο χώρο, και για τις δικές σου ανάγκες ( παραταξιακά φεστιβάλ κτλ), όμως πρώτα απ όλα για τις ανάγκες του λαού, και μετά το πέρας των δικό σου εκδηλώσεων το αφήνεις «ελεύθερο» να το διαχειριστεί όπως θέλει. Από εκεί και πέρα, είναι και στο χέρι σου, με τα σωστά προπαγανδιστικά μέσα, να αναπτύξεις στο λαό μιας περιοχής και μια πολιτική σκέψη, όπου θα τους « βοηθήσει» στην οργανωμένη διαχείριση του χώρου, και πάντοτε σαν πολιτικός χώρος, ότι και αν συμβεί σε αυτό τον χώρο, βοηθάς τον κόσμο να « ξεμπλέξει» . Σε καμία περίπτωση όμως δεν κάνεις πολιτικούς και ιδεολογικούς διαχωρισμούς ( Δημόσιος Χώρος ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή