Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η ενότητα της αριστεράς (βίντεο)

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε να παρελαύνουν οι θιασώτες της  "ενότητας της αριστεράς". Μια συνταγή δοκιμασμένη, πέρα και έξω από τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας, καταδικασμένη σε παναριστερά μέτωπα-"σούπα" που το πολύ πολύ μπορεί να φτάσει μέχρι μια ισχυρή (όπως την εννοεί κανείς) εκπροσώπηση στο αστικό κοινοβούλιο.

Η κουβέντα για την "ενότητα της αριστεράς" δεν είναι καινούρια. Ήρθε ξανά στο προσκήνιο σαν απάντηση για την έξοδο από την κρίση, εντάθηκε προεκλογικά με τη δημοσκοπική έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ, για να συντηρηθεί και μετεκλογικά με τη μορφή αριστερής αντιπολίτευσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ (στην οποία ήδη λοξοκοιτάει ένα κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς).

Tο μόνο που μπορεί να εξυπηρετήσει η συντήρηση αυτής της κουβέντας (από όπου απουσιάζει η αναγκαιότητα συγκρότησης του σύγχρονου επαναστατικού κομμουνιστικού φορέα) είναι η δορυφοριοποίηση γύρω από τη χρεωκοπημένη αριστερά και η εμπλοκή σε σενάρια "αριστερής αστικής διαχείρισης"...στο δρόμο για νέους γύρους ενσωμάτωσης.
Υ.Γ: Αν είχαμε φτιάξει εμείς το βίντεο, θα συμπεριλαμβάναμε οπωσδήποτε κι άλλους, προερχόμενους κατά βάση από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου