Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη του "νοικοκυραίου" Τσίπρα: Αταλάντευτα στο δρόμο της αστικής διαχείρισης

Δείτε ολόκληρη την απολαυστική συνέντευξη του ηγέτη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης εδώ

Ώρα είναι τώρα να του τη βγει από "αριστερά" το ΚΚΕ για το ποιος είναι ο πιο νοικοκύρης....


Σε σχέση με τις καταλήψεις-"θύλακες ανομίας" και τη νέα σοσιαλδημοκρατία, αντιγράφουμε από alfavita:

Να κάμψει τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ θέλησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. Κρούοντας  τον κώδωνα του κινδύνου για την τεχνητή πόλωση που προκαλούν οι εμπρηστικές δηλώσεις στενών συνεργατών του Σαμαρά  περί συγγενικής ιδεολογικής σχέσης με την Χρυσή Αυγή.  Έκανε λόγο επίσης για τις  επιρροές στενών συνεργατών του Σαμαρά που τροφοδοτούν την ακραία αντιπαράθεση και την τεχνητή πόλωση.
Χαρακτήρισε ύποπτες  τις επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και  σε σπίτια δημοσιογράφων ενώ δήλωσε κατηγορητικά αντίθετος και τις  καταδίκασε, τονίζοντας οτι "η ουμανιστική ιδεολογία της αριστεράς δεν συμβαδίζει με τις επιθέσεις ενάντια στην ανθρώπινη ζωή". Πρόσθεσε ότι οι καμμένες τράπεζες και τα φαινόμενα βίας δεν βοηθούν την αριστερά.

Διευκρίνισε ακόμα σε σχέση με την ανομία ότι "Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάζουμε την ανομία. Αλλά όλες τις μορφές ανομίας".

Σε σχέση με τη δήλωση του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε αναρχικός, τη χαρακτήρισε επικοινωνιακά άστοχη δηλώνοντας οτι  "είναι ασυγχώρητο να στήνεις παγίδες αλλά και εξίσου ασυγχώρητο να πέφτεις μέσα σε αυτές, είπε χαρακτηριστικά".

Για όσους λένε ότι κλείνουμε το μάτι στους κουκουλοφόρους κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Αν θέλαμε να κλείσουμε το μάτι σε κάποιον θα το κλείναμε στη μεσαία τάξη σημείωσε. 

«Κι εμείς είμαστε νοικοκυραίοι».

Συνεργασία χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις.

«Μας  θλίβει το γεγονός ότι  στην Ελλάδα τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας δεν εκφράζουν αυτό που στην Ευρώπη θα έλεγε κάποιος υγιή σοσιαλδημοκρατικό  χώρο  και αυτό μας στερεί από ανάσες συμμαχιών στο μέλλον».

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει συνεργασίες ακόμα και στην περίπτωση που βγεί αυτοδύναμος  χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια εθνική και οτι δεν αποτελεί καθήκον ενός μόνο κόμματος. Πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα πάει χωρίς «ιδεολογικές αγκυλώσεις» συγκροτώντας το κέντρο ενός αντιμνημονιακού πόλου που χωρίς  «εμμονές» θα συνεργαστεί και με δυνάμεις που δεν θα εντάσονται στο φάσμα της αριστεράς.

1 σχόλιο:

  1. Το παιδί μίλησε και το σχέδιο φανερώθηκε...Επρεπε να δώσει και αυτό τα διαπιστευτήρια νομιμότητας προς το σύστημα και το κεφάλαιο. Αντε και με τον σόιμπλε τώρα να μιλήσετε!

    Πρόσεχε μόνο μην του τα πεις και πολύ χοντρά και φοβηθεί...

    Αυτά μου αρέσουν μόνο και μόνο για κάποιους που λοξοκοιτάνε ή μάλλον για κάποιους που γλυκοκοιτάνε ευθέως προς τα εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή