Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ και Στάθης: Από τα αλώνια του '08 στα σαλόνια του '13



Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβρη του 2008;

  • Αφοπλισμός της αστυνομίας. Απαγόρευση της χρήσης χημικών
  • Άμεση διάλυση των ΜΑΤ και των ειδικών φρουρών και απόσυρση κάθε κατασταλτικής δύναμης από τους δρόμους της πόλης
  • Απόσυρση όλων των καμερών. Κατάργηση του τρομονόμου


Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα;


 Η Δούρου κρατάει το πανό των ένστολων σε διαμαρτυρία για τις περικοπές των μισθών τους, τον περασμένο Σεπτέμβρη




Στην συνάντησή του με τα προεδρεία των σωμάτων ασφαλείας, ο Τσίπρας δηλώνει μεταξύ άλλων:


"Οι ένστολοι είναι κατηγορία εργαζομένων που παράγουν κοινωνική υπεραξία"

"Οι κινητοποιήσεις των ένστολων μπορεί να αποτελέσουν το κρίσιμο εφαλτήριο για την αφύπνιση του λαϊκού κινήματος και να αποτελέσουν την αρχή του τέλους του πέπλου της σιωπής που έχει επικαθίσει πάνω στα πολιτικά πράγματα"


Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ο Τσίπρας πραγματοποιεί επίσκεψη στη ΓΑΔΑ:


"Η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες με την επιστροφή του αστυνομικού στη γειτονιά και η επανασυμφιλίωση λαού και αστυνομίας, είναι οι δύο προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα ασφάλειας των κατοίκων"

"Ο λαός θα αισθάνεται ασφάλεια και όχι φόβο για τον αστυνομικό"

Τσίπρας προς αστυνομικούς: "Όλοι θα πρέπει να σας βοηθήσουμε. Ξέρουμε το δύσκολο έργο που επιτελείτε, είναι δύσκολα τα πράγματα"


Συνέντευξη Τσίπρα στο αφεντικό του Στάθη, πριν λίγες ημέρες:


"Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάζουμε την ανομία. Αλλά όλες τις μορφές ανομίας" (Κάπως έτσι δεν το είπε και ο Δένδιας;)

"Κλείνουμε το μάτι στη μεσαία τάξη. Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι"


Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε ξαναπει, φαίνεται πάντως ότι στην περίπτωσή του θα ισχύσει το "Αποχαιρέτα τη, την κυβέρνηση που χάνεις (προτού καν την πάρεις)". Ας το αφήσουμε όμως αυτό προς το παρόν και πάμε να δούμε τη "μετάλλαξη" του Στάθη. Αντιγράφουμε από το ναυτίλο (7/12/2009):


"Ο Δεκέμβρης του 2008 σημαδεύτηκε από μία εξέγερση της νεολαίας με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Και ήταν εξέγερση, διότι οι νέοι που κατέβηκαν τότε στους δρόμους έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματά τους - σχετικά με το παρόν και το μέλλον τους στο πλαίσιο μιας χώρας σε αιχμαλωσία και παρακμή."

"Οπως σε κάθε εξέγερση, διάφοροι βαλτοί ή άλλοι που βλέπουν τα πράγματα αλλιώς προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μηδενιστικό μήνυμα (που εδράζεται όχι στο ταξικό μίσος που σημαίνει αγάπη για τον άνθρωπο, αλλά στο ηθικό μίσος που σημαίνει υπέρβαση του καλού και του κακού, ανάλογη της φασιστικής «λογικής»)"

"Αφησε ο Δεκέμβρης του 2008 παρακαταθήκες;

Αφησε! Οι αιτίες που οδήγησαν στην εξέγερση έχουν επιδεινωθεί. Τίποτα στο μεσολαβήσαν διάστημα δεν έγινε καλύτερο για τους νέους (κι όλους μας, πλην γκόλντεν μπόυς). Συνεπώς

ο Δεκέμβρης θα επανεμφανισθεί με την ίδια ή σχετική μορφή, όταν το επιβάλλει η ανάγκη

κι όχι η δοτή πνοή-η δοτή πνοή παράγει ζόμπι κι όχι εξεγέρσεις"

"Οι εξεγέρσεις δεν ακυρώνονται, αποτελούν ύλη για τις επόμενες, όταν τις προκρίνει ο λαός και οι πολιτικές δυνάμεις που τού τις προτείνουν κι όχι όταν πατάνε το κουμπί οι τεχνικοί της εξουσίας"


Τι λέει σήμερα;


" Στο 17% είχε φθάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κοντά στο 10% ήταν το ΚΚΕ, όταν ήρθε ο Δεκέμβρης του 2008! Μετά το μπάχαλο εκείνου του Δεκέμβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στο 4% κι ο κόσμος στο σπίτι του – μάλιστα πολλοί κλείστηκαν μέσα του κι έκτοτε δεν ξαναβγήκαν.

Το ίδιο σχεδιάζεται και τώρα!

Αν όχι ένας νέος Δεκέμβρης του 2008, πάντως κάτι ανάλογο ή παρόμοιο, που θα έριχνε ξανά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν τη φορά απ’ το 30% και θα ξανάκλεινε τον κόσμο στο σπίτι του."



Αμνησία ή σύγχυση; Τίποτα από τα δύο. Απλά άλλαξε το αφεντικό και ο Στάθης σαν "πιστό σκυλί" που είναι, δε δαγκώνει το χέρι που τον ταϊζει



kokkinostupos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου