Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σταματόπουλος: Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθει να οδηγεί τα τανκς ο Χατζηδάκης


 Από enikos 

Χατζηδάκης: Προχωράμε σε επίταξη

Αναλυτικά η δήλωση:
«Στο διάλογο που είχε γίνει με τους εργαζομένους έγινε σαφές από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης για καμιά κατηγορία από το ενιαίο μισθολόγιο. Παρόλα αυτά, παρά τη σαφή θέση της κυβέρνησης, οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης. Ακόμη περισσότερο αποφάσισαν να υιοθετήσουν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και να μη σεβαστούν κατ’ επανάληψη μάλιστα σαφέστατες αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να ταλαιπωρείται η Αθήνα, η αθηναϊκή κοινωνία και να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή της πόλης.

Μετά από αυτά, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί ούτε μπορεί να παρακολουθήσει μια προσχηματική προσπάθεια μιας δήθεν καλής θέλησης.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Αυτή είναι η εισήγηση που έκανα στον Πρωθυπουργό ως αρμόδιος υπουργός. Ο Πρωθυπουργός το αποδέχτηκε και προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, η Δικαιοσύνη φυσικά θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο σε σχέση με τις έρευνες που κάνει ως προς τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν και ως προς την περιφρόνηση των αποφάσεων των δικαστηρίων λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων".

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ 22/1/2013 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
    Γι αυτό η Ε.Γ. του ΠΑΜΕ καθώς και οι γραμματείες του ΠΑΜΕ στα ΜΜΜ εκφράζουμε την επιφύλαξή μας και την ανησυχίας μας για τον τρόπο που οι πλειοψηφίες των σωματείων χειρίζονται και το πλαίσιο των αιτημάτων βάζοντας ως μόνο αίτημα τη μη εφαρμογή του ενιαίου και τις μορφές πάλης προχωρώντας σε αποσπασματικούς και ασυντόνιστους αγώνες. Μια τέτοια στάση και πρακτική ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης.
    http://www.redflyplanet.blogspot.com/2013/01/blog-post_1289.html
    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή