Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Υπάρχει και όριο στην αθλιότητα!!





"Και η πολιτική αθλιότητα έχει όριο" μας πληροφορεί το ΠΑΣΟΚ καταλήγοντας σε σημερινή του ανακοίνωση. 

Ακούγοντας την ανακοίνωση από τις τηλεοράσεις σκεφτήκαμε ότι το σωστό θα ήταν να γράψει πως "η πολιτική αθλιότητα δεν έχει όριο", όμως αγαπητέ αναγνώστη μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ και το χώρο του λεγόμενου κέντρου όπου η αθλιότητα έχει γίνει δεύτερη φύση οπότε ο συντάκτης πράττει ορθώς και εξηγούμεθα.

Η αθλιότητα δε μπορεί να έχει διαβάθμιση, δε μπορεί να υπάρχει αποδεκτή και μη αποδεκτή αθλιότητα, εντός και εκτός ορίων, ή μια πράξη είναι άθλια ή δεν είναι. 

Ως Άθλιο θα χαρακτηρίζαμε οτιδήποτε είναι ηθικά μη αποδεκτό όπως η εκμετάλλευση, το ψέμμα κτλ, όμως ολα αυτά δεν ισχύουν για τους Πασόκους του ευρέους ιστορικού πλαισίου. 


Αθλιότητα π.χ. είναι να είσαι "δημοκράτης"-λέγε με Ελευθέριο Βενιζέλο- και να φτιάχνεις νόμο «ιδιώνυμο» που ψηφίστηκε το 1929 (N. 4229) "Περί μέτρων προστασίας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών", ο οποιος νόμος προέβλεπε ποινή φυλάκισης πάνω από έξι μήνες για όποιον, κατά το άρθρο 1, "επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπασιν μέρους εκ του όλου της επικράτειας ή ενέργεια υπέρ της εφαρμογής αυτών προσηλυτισμού".

Αξιοσημείωτο είναι ότι απερρίφθη από το Βενιζέλο πρόταση του Παπαναστασίου να διώκονται με το «ιδιώνυμο» όχι μόνο οι κομμουνιστές αλλά και οι φασίστες.

Αθλιότητα π.χ. είναι στις 18/10/44 να λες 

" Πιστεύομεν εἰς τὴν Λαοκρατίαν. Καὶ Λαοκρατία δὲν σημαίνει μόνον δικαίωμα ψήφου. Σημαίνει ἐπίσης δικαίωμα, ζωῆς, δικαίωμα εὐημερίας, δικαίωμα πολιτισμοῦ. Καὶ ὁ Λαός μας, μὲ τοὺς ἀπαραμίλλους ἀγῶνας καὶ τὰς σκληροτάτας θυσίας του, κατέκτησε τὸ δικαίωμα νὰ τοῦ ἀνήκῃ τὸ Μέλλον. Νέος κόσμος θὰ ὑψωθῇ ἀπὸ τὰ ἐρείπια..." και στις 3/12/44 να αιματοκυλεις το λαο της Αθηνας.
Επισης αθλιοτητα ειναι ο ιδιος "δημοκρατης" ανθρωπος- που για τα "καλα" που εκανε ονομαστηκε απο την αρχουσα ταξη "γερος της Δημοκρατιας"- στις 21/3/1947 επισκεπτομενος το Γύθειο να δηλώνει «Εφόσον δεν έχει αποκατασταθεί η έννοια του Κράτους, η διατήρησις των παρακρατικών οργανώσεων της Δεξιάς αποτελεί εθνικήν ανάγκην. »

Αθλιότητα είναι τα ψέμματα των προεκλογικών περιόδων του ΠΑΣΟΚ, οπως "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "πρώτο νομοθέτημα η απλή αναλογική", "οι καλέτερες μέρες", "μια μετοχή ο ΟΤΕ", "λεφτά υπάρχουν", αλλά και άλλα, όπως "ευχαριστώ τους Αμερικάνους", "πέτα τον έξω Σάββα αγόρι μου", "αυτή είναι η Ελλάδα", να βοά ο τόπος από τα σκάνδαλα και ο Πρωθυπουργός της χώρας να λέει "όποιος έχει στοιχεία να παει στον εισαγγελέα" και άλλα πλείστα όσα μπορεί να ανακαλέσει ο καθένας στη μνήμη του από τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων, και όχι μόνο, της λεγόμενης "δημοκρατικής" παράταξης.

Για το χώρο αυτό η αθλιότητα είναι σύμφυτη με την ύπαρξη του, οπότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει κάποιο "όριο στην αθλιότητα" ανάλογα με το κατά καιρούς "καλό και συμφέρον".

Αλλά όποιος βάζει όριο στην αθλιότητα δε μπορεί παρά να είναι ένας άθλιος ο ίδιος . . . 

Υ.Γ.:για την αθλιότητα  του Σύριζα επιφυλλασόμεθα σε κάποια άλλη αναρτηση αν και με τόσους "άθλιους" εκ μεταγραφής, μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι τα παραπάνω ισχύουν για αμφότερους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου