Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Εργαζομένων στον ΟΤΕ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το 2011 έφυγε αφαιρώντας τις κατακτήσεις ενός αιώνα στις εργασιακές σχέσεις. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού άνοιξε τον δρόμο με τα μνημόνια έπεσε κάτω από την λαϊκή οργή. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ προσπαθεί να ολοκληρώσει την ληστεία του λαού.

Η κατάσταση των εργαζόμενων στην χώρα και των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας μας, συνοψίζεται στην εικόνα των άστεγων συμπολιτών μας που πεθαίνουν στα παγκάκια από το κρύο. Στην εικόνα των γονιών που παραδίδουν τα πεινασμένα παιδιά τους στα Ορφανοτροφεία. Είναι η εικόνα ελλήνων και μεταναστών προλεταρίων που ζουν από τα σκουπίδια. Δίπλα σ αυτές τις εικόνες  οι καπιταλιστές σαν νέοι μαυραγορίτες αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές όποιο εμπόρευμα η ανέχεια και η απελπισία οδηγούν στην αγορά αδιάφορο αν πρόκειται για πράγματα ή εργαζόμενους.


Το 2012 βρίσκει τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ με μειωμένο ωράριο και μειωμένες αποδοχές Στον ΟΤΕ η οριστική παράδοση του στην Deutch Telecom, τις απολύσεις στην Cosmote και η υπογραφή της προδοτικής ΣΣΕ από την διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και την εργοδοσία για μείωση των αμοιβών μας, άφησε κληρονομιά στο 2012 ένα εργασιακό περιβάλλον όπου η ελαστική εργασία γενικεύεται πια σε όλο το προσωπικό και οι αμοιβές μας γίνονται θυσία για να αυξηθούν τα περιθώρια κέρδους της γερμανικής πολυεθνικής. Η αυθαιρεσία των προϊσταμένων ειδικά σε εργαζόμενους που απασχολούνται με την μεσαιωνική μορφή της επινοικίασης τείνει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά.


Σ αυτή την ζοφερή κατάσταση παράταιρη εικόνα οι πανηγυρισμοί της ΟΜΕ ΟΤΕ για την σύμβαση που υπογράφηκε και γενικεύει την ελαστική εργασία στον ΟΤΕ επεκτείνοντάς την και στο μόνιμο προσωπικό. Σαν να μην έφτανε αυτά έχουν το θράσος να απευθύνονται στους εργαζόμενους ζητώντας την ψήφο τους, εκμεταλλευόμενοι πελατειακές σχέσεις και τον φόβο που έχει δημιουργήσει η κρίση θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» ώστε να ξεπλυθούν οι προδοσίες.

Συνάδελφοι

Η αυγή του 2012 όμως βρίσκει μια σειρά από κλάδους και επιχειρήσεις σε απεργιακή κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία ΑΕ», στο «ALTER», στην «Ελευθεροτυπία» κλπ σήκωσαν το γάντι που τους έριξε η δοτή κυβέρνηση του Παπαδήμου και οι εργοδότες και ρίχτηκαν σε αγώνα διαρκείας. Οι αγώνες αυτοί δείχνουν το αδιέξοδο ενός συστήματος που δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση του. Κάθε μέτρο που παίρνει η διεφθαρμένη κλίκα των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής τάξης και των τοκογλύφων σπρώχνει ακόμα πιο βαθειά στην κρίση την χώρα. Για αυτό η μόνη ελπίδα των εργαζόμενων είναι να ανοίξουν δρόμο μέσα από τους αγώνες τους για μια άλλη κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι θα σχεδιάζουν την ανάπτυξη με άξονα τον ίδιο τον άνθρωπο. Για αυτό οι αγώνες αυτοί πρέπει να νικήσουν. Οι νίκη των απεργών θα είναι νίκη όλου του εργατικού κινήματος και θα ανοίξει τον δρόμο σε πολιτικές εξελίξεις ενάντια στα μνημόνια και στο διεφθαρμένο καθεστώς. Από αυτή την άποψη η απεργία που προκηρύχθηκε στις 17 Ιανουαρίου πρέπει να πετύχει.


Καθήκον μας είναι να συμμετέχουμε μαζικά σ αυτή την απεργία που κήρυξαν τα εργατικά κέντρα της Αττικής. Η επιτυχία της απεργίας όμως βρίσκεται στα δικά μας χέρια και όχι στα χέρια των γραφειοκρατών που σέρνονται σ αυτή την απεργία. Οι αγώνες αυτοί είναι απέναντι στον «ραγιαδισμό» των δικών μας συνδικάτων της ΟΜΕ ΟΤΕ που παραδίδουν αμαχητί τις κατακτήσεις δεκαετιών στην Deutch Telecom και των εργοδοτικών κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα γενικότερα.


Συνάδελφοι όλοι στην απεργία


ü       Για την νίκη στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και κάθε εργαζόμενου που παλεύει ενάντια στην εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας


ü       Για την κατάργηση της σύμβασης της ντροπής που υπέργραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ με την διοίκηση.


ü       Για την κατάργηση του αίσχους των επινοικιαζόμενων της Hellas Com και Ote Plus.


ü       Για γενική πολιτική απεργία διαρκείας ώστε να πέσει η κυβέρνηση της ανεργίας της φτώχειας και της τρομοκρατίας


ü       Για να φύγουν οι ιμπεριαλιστές τοκογλύφοι της ΕΕ και του ΔΝΤ από την χώρα


ü       Για να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία των εργατών για μια κοινωνία χωρίς κρίση και φτώχεια. Για την ελπίδα και το μέλλον των παιδιών μας.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

στον ΟΤΕ

                          kaergazwmenwnote@yahoo.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου