Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Στη φωτιά για 596 ευρώ

Οι απεργοί της Χαλυβουργίας Ελλάδος βρέθηκαν στα Χανιά, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών. Μίλησαν για τις σκληρές συνθήκες της δουλειάς τους και για τον αγώνα που δίνουν επί δύο μήνες συνεχίζοντας την απεργία τους. Μια απεργία που παρά τη σιωπή των ΜΜΕ συναντά τεράστια αλληλεγγύη από χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Νάσος Πλευράκης και ο Μάρκος Καλαρίδης μιλούν για το χρονικό του αγώνα τους από τις 31 Οκτωβρίου όταν έγιναν οι πρώτες απολύσεις και περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές που ζουν όταν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι φτάνουν στην πόρτα του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο για να τους δώσουν τρόφιμα ή και χρήματα από το υστέρημά τους.

Μιλούν για την παραγωγή του εργοστασίου, η οποία αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, και για τα κέρδη της εταιρείας, που παρόλα αυτά δεν έφτασαν μέχρι τους εργαζόμενους. Αντίθετα, σήμερα ζητείται μείωση 40% των μισθών και απολύσεις με πρόσχημα την κρίση και τις ανάγκες «αναδιάρθρωσης»...

Ο Δημήτρης Ντούζγος από το Κοινωνικό Στέκι μιλά για την αλληλεγγύη που εκφράζει ο λαός της Κρήτης στους απεργούς και τονίζεται πως από εδώ και πέρα δεν υπάρχει γυρισμός και ο μόνος δρόμος είναι η συνέχιση της απεργίας μέχρι τη δικαίωση των εργαζόμενων.

*Οι συναντήσεις στα Χανιά με τους απεργούς οργανώθηκαν από το Κοινωνικό Στέκι –Στέκι Μεταναστών Χανίων

Στο βίντεο χρησιμοποιήθηκαν πλάνα από αφιερώματα της Τηλεόρασης του 902 καθώς και από το ντοκιμαντέρ των Κώστα Καλλέργη και Γιάννη Βάκρινου, "Μέρες απεργίας".

politestv.gr



Στη φωτιά για 596 ευρώ from politestv on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου