Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Είμαστε όλοι Χαλυβουργοί – Επιβεβλημένη η συμμετοχή μας στην Παναττική Απεργία


Το μακελειό είναι γνωστό, δεν προκύπτει από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ. Το βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου. Όλων των ειδικοτήτων. Η εργοδοτική επίθεση μας εξίσωσε όλους ανεξαιρέτως, είτε το θέλαμε είτε όχι. Αντιλαμβανόμαστε - κάποιοι νωρίς, άλλοι αργά - ότι στην πραγματικότητα είμαστε όλοι εργάτες: στο ματωμένο χώρο της γιγαντιαίας βιομηχανικής παραγωγής που μεταποιεί τη μετάδοση της πληροφορίας.

Ό,τι ακριβώς συμβαίνει παντού. Η ίδια λυσσαλέα εργοδοτική επίθεση που δέχτηκαν (από τους πρώτους) οι εργαζόμενοι στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλους τους εργασιακούς χώρους, πανομοιότυπη, με ακριβώς τα ίδια ληστρικά χαρακτηριστικά.



Οι τελευταίες επιλογές των διοικητικών συμβουλίων στα συνδικαλιστικά σωματεία στο χώρο των μέσων ενημέρωσης μας διαχώρισαν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στις γενικές απεργίες που κηρύχθηκαν πρόσφατα, με το σαθρό και παραπλανητικό επιχείρημα της αναγκαιότητας της ενημέρωσης και μας απομόνωσαν από τα υπόλοιπα κομμάτια των εργαζομένων. Τα σωματεία του τύπου, καλώντας απεργία μια μέρα νωρίτερα, στέρησαν τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό επισφαλώς εργαζομένων στο χώρο μας (κυρίως σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και σε επιχειρήσεις του περιοδικού τύπου) να απεργήσουν, όπως πιο εύκολα θα μπορούσαν να κάνουν στα πλαίσια μιας γενικής απεργίας.
Αυτή τη στιγμή, που οι εργαζόμενοι στο ALTER καταφέρνουν, παρά τις όποιες αδυναμίες, να αναδείξουν τα ζητήματα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης και να προχωράνε βήμα-βήμα τον αγώνα τους και που οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» έρχονται αντιμέτωποι όχι μόνο με την εργοδοσία, αλλά και με την αστική δικαιοσύνη, μας δίνεται μια ευκαιρία να συμπορευθούμε με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια.

Η 24ωρη Παναττική Απεργία στις 17 Γενάρη δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους. Δεδομένου ότι αυτή την περίοδο εξελίσσονται σημαντικότατοι αγώνες και στα ΜΜΕ - λόγος για τον οποίο επίσης καλέστηκε η απεργία - οφείλουμε να συμμετάσχουμε σε μια κινητοποίηση που επεδίωξαν και πέτυχαν οι απεργοί της Χαλυβουργίας για να προασπίσουν και να επεκτείνουν τον αγώνα τους. Την απεργία αυτή αναγκάστηκαν να αποφασίσουν τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε από τους εν εξελίξει αγώνες.
Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία δεν μπορεί να εκδηλώνεται μόνο με ψηφίσματα. Η συμβολή μας στην απεργία τους, που ξεκίνησε στις 31 Οκτώβρη, θα αναγνωριστεί μόνο αν συντελέσουμε ώστε, όπως καλούν οι απεργοί, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς σε όλους τους κλάδους στο νομό Αττικής. Ώστε η απεργία των εργαζόμενων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» να γίνει από σύμβολο πράξη.

Κατά την κοινή συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και του Διασωματειακού των Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στο ALTER - εκτός από τις διακηρυσσόμενες κλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις - είναι επιτακτική η λήψη απόφασης για τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Παναττική Απεργία στις 17 Γενάρη.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι ενάντια τόσο στους αγώνες στον κλάδο, όσο και στον αγώνα των χαλυβουργών. 



Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου