Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ακύρωση στην πράξη του νόμου Διαμαντοπούλου για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας

Σύλλογος Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας

«ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»

Ανακοίνωση με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη εσωτερικών μελών του Συμβουλίου ΤΕΙ Πάτρας


Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,
Η διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί στην εφαρμογή της αντιδραστικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
Αφού εφάρμοσε την πολιτική των περικοπών εκπαιδευτικού προσωπικού εναρμονιζόμενη πλήρως με τις εντολές υπουργείου – κυβέρνησης - τρόικα, αφού δημιούργησε τριτοκοσμικές συνθήκες διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού συνέβαλε στο πέταγμα εκατοντάδων εκπαιδευτικών (επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών) εκτός εκπαίδευσης, αφού εξακολουθεί να παρανομεί με την καθυστέρηση των δεδουλευμένων μας, ετοιμάζεται τώρα να εφαρμόσει τον αντιδραστικό νόμο Διαμαντοπούλου (Ν. 4009/2011) μέσω της προκήρυξης εκλογών για την ανάδειξη εσωτερικών μελών του Συμβουλίου ΤΕΙ.


Η εν λόγω διαδικασία έχει απορριφθεί από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας. Σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητικοί σύλλογοι με τις κινητοποιήσεις τους, η Σύνοδος των Πρυτάνεων ακόμα και μέλη των οργανωτικών επιτροπών την απορρίπτουν.

Το υπουργείο και η διοίκηση του ΤΕΙ θέλουν να επιταχύνουν μέσω των «νέων εκλεγμένων διοικήσεων» την πλήρη κατάργηση του αυτοδιοίκητου των ιδρυμάτων. Αυτή είναι η προϋπόθεση για την συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (συγχωνεύσεις – κλείσιμο – κατάργηση τμημάτων, μείωση των εισακτέων, περεταίρω μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού), την εμπορευματοποίηση της, την μετατροπή της σε κέντρο κατάρτισης, την πλήρη υπαγωγή της έρευνας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ανάγκες της αγοράς.

Ο αντιδραστικός νόμος Διαμαντοπούλου που ψηφίστηκε από το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ είναι απονομιμοποιημένος στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και του λαού. Η μη εφαρμογή και ακύρωσή του στην πράξη είναι κομβικής σημασίας για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για το προσανατολισμό της στις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, για την ελεύθερη ανάπτυξη της επιστημονικής γνώσης, για την υπεράσπιση του ασύλου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Καλούμε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και τους υποψηφίους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην συμβάλουν στην διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να παραιτηθούν.

http://seep.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου