Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ: Τίμια και σταθερά....εναντίον Villa Amalias και καταλήψεων


Περισσός εναντίον Βίλας Αμαλίας και καταλήψεων
Καταδικαστική ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις σημερινές καταλήψεις στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και τη βίλα Αμαλίας. Όπως χαρακτριστικά αναφέρεται για την κατάληψη στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου και το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, “αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος”.

Γενικότερα, για τις καταλήψεις κτιρίων ο Περισσός σημειώνει: “Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.α. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα”.


 mao.gr


Δείτε το βίντεο από την εισβολή στη Villa Amalias



24 σχόλια:

  1. Το κκε έχει καταντήσιε πιο γραφικό και από τη Σαντορίνη...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή τι περιμένατε;Να υπερασπισθεί το κκε τις καταληψεις δημόσιων χώρων απο αυτόνομους και την μετατροπή τους σε χώρους δημιουργίας και αντιφασιστικής αντίστασης;Μα καλά τόσο λίγο καταλαβαίνουμε το τι εστί σταλινισμός;Τωρα θα καταλάβουμε τον ύποπτο και επικίνδυνο ρόλο του περισσού.Πρέπει κάποτε να τελειώσει η ανοχή μας απέναντι στο σταλινικό μόρφωμα και οι αυταπάτες πως μπορεί κάποτε να διορθωθεί.Πρέπει να καταγγέλεται σαν αυτό που είναισυνεχώς.Ένας οργανισμός στην υπηρεσία του αστικού κράτους και βασικός πυλώνας του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχως που υπαρχει η ελευθεροτυπια να δινει επαναστατικη γραμμη¨:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς να λες που υπάρχει ο Περισσός, να καταδικάζει τους εκατοντάδες που βρίσκονται στην ασφάλεια....

      Διαγραφή
    2. και ευτυχώς που υπάρχει και ο κοκκινοκίτρινος τύπος για να στηρίζει αυτή την επαναστατική γραμμή!!!

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς που υπάρχει κι ο φώτης να μας διασκεδάζει..

      Υπάρχουν ένα σωρό άλλα ιστολόγια που θα κατανοήσουν το πρόβλημα σου και θα σε αγκαλιάσουν.

      Άντε εκεί λοιπόν να σκοτώσεις την ώρα σου και πού ξέρεις, μπορεί να αναταμειφθείς κιόλας για τις υπηρεσίες σου

      Διαγραφή
    4. Προς το παρόν, σου χαρίζεται απλόχερα το βραβείο της ανοιχτής παλάμης


      Επόμενο σχόλιο τέτοιου τύπου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί

      Διαγραφή
  4. πάλι τη καραμέλα κνιτάκο έπιασες και τη πιπιλάς?

    δυστυχώς για σενα αυτά δεν είναι της ελευθεροτυπίας αλλά η ωμή πραγματικότητα. Ελα ξαναμάζεψε δικαιολογητικά νομιμοφροσύνης στο σύστημα...

    Ελα πάμε πάλι ένα δύο, εν δυό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κνιτη εισαι ασφαλιτης.........ζητω η αναρχια........κατω ο σταλινισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο συριζα έβαλε ανακοίνωση..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σταλην μαλακισμενα ηταν και θα ειναι για παντα ο νικητησ του φασισμου ρουφιανοι του τροσκισμου ηταν και ειναι αντεπαναστατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κκε μαλακες και να πονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν τα δυο σχολια που βρίζουν ειναι κκεδες εγω ειμαι αρχιεπίσκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. στο τέλος θα ζητήσετε απο το κκε να εγκρίνει ως επαναστατικές ενέργειες και τις ενέργειες ατομικης τρομοκρατίας. Είστε με τα καλά σας; πότε το κκε ήταν υπέρ τέτοιων ενεργειών; όποιος νομίζει οτι λύνει τα λαϊκά προβλήματα έτσι ας τα λύσει. μου θυμίζετε τις προβοκάτσιες του Δεκέμβρη του 08 που θέλατε να τις εγκρίνει και ακόμη δεν το χωνεύετε οτι δεν ήταν επαναστατικές ενέργειες. η αδυναμία να οργανώσετε την εργατική τάξη σε βάθος δεν καλύπτεται με επαναστατικές γυμναστικές σε κτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα μπερδεύεις symastev...

      Μίλησε κανείς για επαναστατικές ενέργειες; Η ατομική τρομοκρατία τι σχέση έχει;

      Ένα σύντομο σχολιασμό από μέρους μας μπορείς να δεις εδώ: http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/01/villa-amalias_9.html

      Η κουβέντα για τις καταλήψεις κτιρίων, είναι κάτι που δεν έχουμε θίξει ως τώρα. Είναι απόλυτα σεβαστό το να διαφωνεί κάποιος με αυτό. Απόλυτα σεβαστό είναι και να συμφωνεί όμως. Έτσι κι αλλιώς, είναι άλλη κουβέντα, την οποία αν θες παρόλα αυτά μπορούμε να κάνουμε.

      Το θέμα είναι άλλο όμως και είναι πολύ συγκεκριμένο: Τη στιγμή που υπάρχουν συλληφθέντες ο Περισσός επιλέγει, αντί να εκδώσει μια ανακοίνωση καταδίκης της κρατικής καταστολής, να τους καταδικάσει! Δεν συζητάμε προφανώς για ανακοίνωση υποτυπώδους αλληλεγγύης στους συλληφθέντες...Θα ήταν καλύτερα να μην εξέδιδε καν ανακοίνωση.

      Δεν είναι καινούριο κάτι τέτοιο φυσικά, ούτε πέσαμε από τα σύννεφα. Διαπιστευτήρια νομιμομοφροσύνης, έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν το ΚΚΕ. Μας το υπενθυμίζεις κι εσύ με το σχόλιό σου, όταν αναφέρεσαι στο Δεκέμβρη '08. Πριν από 1 μήνα περίπου, τοποθετηθήκαμε για αυτό. Δες σχετικά εδώ: http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/12/2008.html


      ή


      εδώ: http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7.html


      Το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα είναι το ζητούμενο, symastev. Για να συμβεί αυτό όμως, είναι επιβεβλημένη η ταξική ανασυγκρότηση (σε μορφή και περιεχόμενο) του καθώς επίσης και μια επαναστατική κομμουνιστική αριστερά (πολιτικό υποκείμενο) που θα αποτελεί (στο βαθμό που υπάρξει) διακριτό ρέυμα σε ευθεία σύγκρουση με την αστική τάξη και τους μηχανισμούς της, σε αντιπαράθεση με την καθεστωτική αριστερά (ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου).

      Διαγραφή
  11. Φίλε που αναρωτιέσαι αν αυτά τα υβριστικά εμετικά σχόλια,είναι απο κκεδες.Δυστυχώς είναι.Το κατάφερε και αυτό η πεφωτισμένη ηγεσία τους.Δημιούργησε ενα εσμό φανατικών που βρίζουν χειρότερα απο χουλιγκάνους των γηπέδων.Σε όποια σελίδα και να διαβάσεις σχολιά τους,κινούνται στο ίδιο αισχρό επίπεδο.Μέ όποιον οπαδό του κκε κουβεντιάσεις κατ'ιδίαν,τα ίδια θα αντιμετωπίσεις.Μόνο με μέλη και οπαδούς τέτοιας χαμηλής στάθμης,σε όλα τα επίπεδα,απο το ιδεολογικό μέχρι το πολιτικό,μπορεί η νομενκλατούρα να κρατάει άνετα τις καρέκλες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό ακριβώς που λέει ο παραπάνω φίλος. Μια χαρά μπορεί να είναι οπαδοί του ΚΚΕ και λέω οπαδοί γιατί προφανώς κομμουνιστές και επαναστάτες δε μπορεί να είναι. Δε μπορεί άνθρωπος που στοχεύει στην αλλαγή της κοινωνίας να διακατέχεται από τέτοια λογική. Προφανώς υπάρχει αυτό το επίπεδο γιατί ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ η ηγεσία του ΚΚΕ δεν στοχεύει στην αλλαγή της κοινωνίας. Δεν στοχεύει σε μια επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού.

    Ετσί πολύ καλά και όμορφα δημιουργεί μια μάζα ανθρώπων οι οποίοι αναπαράγουν της λασπολογίες του περισσού και βλέπουν εχθρό αυτόν που είναι ακριβώς δίπλα τους και όχι τον απέναντι.

    Ας είναι...Η ιστορία και η πραγματικότητα θα παρασύρει τέτοιες ηγεσίες και ηγετισκους! Όχι μόνο του περισσού αλλά και των όμοιων του όπου και αν βρίσκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φαίνεται πως δεν καταλαβαίνετε κάτι μικρό αλλά βασικό.μόνο να τσακώνεστε ξέρετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το ΚΚΕ, που αν μη τι άλλο έχει στη βάση του τόσους εργαζόμενους και βιοπαλεστές είναι χαβιέδικο, ενώ την ίδια στιγμή η Βίλλα που δεν έχει καρορθώσει εδώ και τόσα χρόνια να έχει ταξικά χαρακτηριστικά να θεωρείται κόμματι του εργατικού κίνηματος, από τη στιγμή που δεν μπορεί να πείσει την εργατιά, αλλά μόνο το φοιτηταριάτο και μπουρζουά αμπελοφιλοσόφους ατομιστές με ελάχιστη σχέση με τη Τάξη.
    Επιπλέον, το ΚΚΕ είναι το κόμμα με την πιο σωστή ανάλυση αναφορικά με την κατάσταση σε σχέση με τη διεθνή σκηνή. Δεν λειτουργεί ψηφοθυρικά, πολύ περισσότερο δεν έχει προγραμμα "κουρελού". Ωστόσο είναι σωστό ότι πρακτικά έχει αδυναμίες.
    Στο θέμα μας, μια κατάληψη που δεν είναι σε ετοιμότητα να δεχτεί επίθεση από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, ανά πάσα ώρα και στιγμή, δεν είναι άξια να παραμένει κατάληψη. Σημαίνει ότι αυτοί που τη συναποτελούν τη βλέπουν πιο πολύ σαν πανηγυρακι ή φιέστα αναρχικού παροξισμού και ατομιστικού ντελιρίου, μέσα στα πλαίσια βέβαια μιας κοινόβιας -χαλαρής φάσης.
    Γι΄αυτό άλλωστε και λόγω του χαρακτήρα της κατάληψης, κανένας εργάτης δεν θα μπορέσει να βρει τον εαυτό του ή τα μέσα πάλης που χρειάζεται μέσα σε αυτή τη γιορτή.
    Τέλος, αν το ΚΚΕ είναι χαφιεδοκόμμα, τότε δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι οι "σύντροφοι" -καταληψίες που δέχονται μέσα στους κόλπους -τι δέχονται, όπως φαίνεται, ψηφίζουν -τον Σύριζα, ένα δόλωμα με τόσα αστικά χαρακτηριστικά , αλλά τόσο αδύναμο και ανίκανο δομικά, που βρομάει από την επόμενη κιόλας των εκλογών, υιοθετώντας όλο και πιο δεξιά ρητορική, "βολική" και αναπροσανατόλιστη για τον μέσο Έλληνα, καθώς προσπαθεί να αμβλύνει την ταξική πάλη. Μάλλον η κατάληψη έχει περάσει στην λογική "της φάσης" χρόνια τώρα και δεν το έχουμε καταλάβει, σύντροφοι! Δεν πιστεύω καν ότι παίζει βρώμικο ρόλο, γιατί ούτε γι ' αυτό είναι ικανή! Παιδάκια που παίζουν είναι. Παιδάκια που άργησαν να μεγαλώσουν.
    Και με τούτα και με εκείνα, όλοι ασχολούνται με την Βίλλα Αμαλίας και ξεχάσαμε τη ρεμούλα και την βρωμιά της υπόθεσης της Λίστας Λαγκαρτ. Τι καλά.

    υγ: πόσο χρόνο λέτε να ξοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στον καθρεύτη του, μιμούμενος τον τρόπο ομιλίας του Ανδρέα Παπανδρεου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραία όλα αυτά, αλλά:

    α) Ο ΣΥΡΙΖΑ που κολλάει σε όλο αυτό; Ίσα ίσα, που ανταγωνίζεται το ΚΚΕ για το ποιος από τους δύο υποτάσσεται περισσότερο στην αστική νομιμότητα

    β) Η ανάλυση για τη διεθνή σκηνή τι σχέση έχει πάλι με τις καταλήψεις χώρων;

    γ) Ο μη αποδεκτός χαρακτήρας της κατάληψης (κάτι που μπορώ να καταλάβω) πώς υπερβαίνεται; Με το να καταγγέλουμε τους συλληφθέντες;

    δ) Είναι πιο σημαντική η Λίστα Λανγκάρντ από την επίθεση σε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες; Από πότε; Το ΚΚΕ δε λέει για τη λίστα (και σωστά) ότι το θέμα αυτό συντηρείται στην επικαιρότητα για αποπροσανατολισμό;

    ε) Ο Τσίπρας μπορεί να ξοδεύει όσο χρόνο θέλει μπροστά στον καθρέφτη. Πρέπει άλλωστε να είναι σωστός...νοικοκυραίος! Και πάλι όμως, τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το να βριζεις ειναι υγεια εκτονωση, ειναι οποιος πηγενη στο γηπεδο ξερει,τι να γραψω, θα βρισω ισως και σας ξυπνησω, ΚΚΕ ρε και γαμω την ομαδα σας κιλαραδες της επαναστασης ερχομασται ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μαλώνουμε με τους κκεδες, είναι σαν να παίζεις σκάκι με ένα περιστέρι...νικάς και αυτό χοροπηδάει θριαμβευτικά. Πολύ απλά, η κατάσταση σε λίγο θα είναι στο απροχώρητο, και τότε θα στρατόπεδα θα χωριστούν πολύ πιο καθαρά από τώρα... Θα φανεί ποιος είναι με την ασφάλεια και ποιος όχι, θα φανεί ποιος είναι συστημικός και ποιος είναι με τον λαό. Τα λέμε τότε ω υπέρτατο φερέφωνο του σοσιαλισμού στην ελλάδα (ναι ειρωνεία ήταν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μία επισήμανση:ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεση του στην καταστολή και ταυτόχρονα την αλληλεγγύη του στις καταλήψεις γιατί ξέρει ότι στις προηγούμενες εκλογές το ψήφισε ο μισός ελευθεριακός χώρος(ο οποίος τα τελευταία χρόνια στη χώρα αποτελεί τον πιο ριζοσπαστικό πόλο).Παράλληλα όμως προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση του(βλέπε ανακοίνωση για βουλευτή-αναρχικό) και να επιδείξει και λίγο συντηρητικό προφίλ(βλέπε νοικοκυραίους).Τρέχα γύρευε δηλαδή. Όσο για το ΚΚΕ εξακολουθεί την ίδια τακτική λασπολογίας και εναντίωσης σε οποιοδήποτε εγχείρημα δεν είναι δικό του.Αηδία πια...

    Υ.Γ:Κάποια στιγμή σε εξεγερσιακές διαδικασίες η σύγκρουση μεταξύ κινήματος και σταλινικών θα είναι πολύ σφοδρή.Ας διαλέξει ο καθένας μεριά γιατί υπάρχει μέρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που φλερτάρει με τα σταλίνια όποτε βρεθεί ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παρολο που δε με βρισκει εντελως συμφωνο η ανακοινωση του ΚΚΕ, απο προσωπικη εμπειρια σε Αμαλιας, Υφανετ κ καποιες αλλες καταλληψεις, σε μεγαλο βαθμο ηταν ενα κλικαδορικο κοινο, με απειρα σκηνικα οπου οι "δηθεν" αναρχικοι ηταν πιο φασιστες απ τους φασιστες. δλδ ναι μεν εχουμε το "κεντρο πολιτισμου μας" αλλα το χουμε για την παρτη μας για να γουσταρουμε. αυτο που λεει το ΚΚΕ ειναι να ειναι χωροι που θα πληρωνονται απ το κρατος κ θα ειναι προσβασιμοι απ ολους, πραμα το οποιο βγαζει μια... Α λογικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή