Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ ρε μούτρο!


Από τον Οικοδόμο
Μην ντρέπεσαι που είσαι ΠΑΣΟΚ!


Να μην ντρέπεται που είναι ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ο μόνος όρος που θέτει ο Βενιζέλος σε όποιον επιθυμεί ακόμα και τώρα να γραφτεί ξανά στο κίνημα. Χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσε ο κάθε Πασόκος να ντρέπεται. Είναι γνωστό πως, όταν παρασύρεται ως η επιτομή της εξυπνάδας υπερτιμώντας ακόμα και τον ίσκιο σου, γίνεται αυτό που εξορκίζεις: περνάς στην περιοχή της ηλιθιότητας. Ενώ κάλλιστα θα μπορούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να δηλώσει:
«Ας έρθει μαζί μας αυτός που ντρέπεται. Γιατί εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε - με στοιχεία αδιάσειστα βάσει του συμβολαίου του γεννήτορά μας με το λαό από το '81 - να τον κάνουμε να ντρέπεται αληθινά». Ιδού η καινοτομία και η σίγουρη ψήφος, διότι ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι στη ζωή του δεν έχει κάνει κάτι για το οποίο να ντρέπεται - αρχής γενομένης από την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που σε λίγο δεν θα αφήνει χώρο για άλλους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αν ο Βενιζέλος ξεπερνούσε το σύνδρομο του παγωνιού που τον ταλανίζει, θα είχε εξασφαλίσει μέσω της ντροπής την υστεροφημία του. Το κίνημα της ντροπής των Νεοπασόκων θα έδινε το δικαίωμα στη σπουδαιοφάνεια του Βαγγέλη να πάρει παράταση για πνευματική ανάρρωση, τώρα που διάγει το βίο του καμένου χαρτιού που δεν το καταδέχεται ούτε η λησμονιά.

(Από άρθρο του Γ. Κακουλίδη στο Ριζοσπάστη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου