Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Δραματική ανακοίνωση των γιατρών του Τζανείου νοσοκομείου για τους τραυματίες της αντιφασιστικής διαδήλωσης – Διαδηλωτής έχασε το μάτι του

Η ανακοίνωση των γιατρών έχει ως εξής:

"Ως ιατροί του Τζάνειου νοσοκομείου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς χθες το βράδυ 18/09/13, μετά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν στα ΤΕΠ του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι. 

Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

 

Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό. 

Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα".

Εν τω μεταξύ, δυσάρεστη ήταν η εξέλιξη για διαδηλωτή που τραυματίστηκε από ευθεία βολή δακρυγόνου αστυνομικού, έξω από το Α.Τ. Κερατσινίου.

Μετά από τρεις ώρες χειρουργικής επέμβασης έχασε την όραση του.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου