Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ - Λευκές σελίδες περιέχει το πόρισμα ΓΕΕΘΑ για τη σχέση στρατού-ναζιστικής Χρυσής Αυγής

ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ- ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ...
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑΣ ΔΙΩΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΥΚΑΔΩΝ ΜΕ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ!


Δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία, που να αποδεικνύουν μετά βεβαιότητας τη συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, σε παράνομες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Αυτό αναφέρει το Πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που παραδόθηκε πριν από λίγο στον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος θα το παραδώσει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

Όπως μετέδωσε ο Χρήστος Καπούτσης στον 9.84 στο πόρισμα αναφέρεται ότι “η εκπαίδευση πολιτών σε στρατιωτικές ασκήσεις ή στη χρησιμοποίηση στρατιωτικού οπλισμού, συνιστά παράνομη ενέργεια. Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί εντελώς, η συμμετοχή κάποιου μεμονωμένου στελέχους. Γι' αυτό, σε κάποιες - ελάχιστες περιπτώσεις - οι έρευνες συνεχίζονται. Και εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, η περίπτωση αυτή, θα αντιμετωπιστεί, με τη δέουσα αυστηρότητα, από την Στρατιωτική ηγεσία. Διευκρινίζεται ότι, οι Έρευνες των στρατιωτών αρχών, δεν αφορούν απόστρατους πρώην στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, διότι με αυτές τις περιπτώσεις ασχολείται επισταμένως η Τακτική  Δικαιοσύνη”.

Θυμίζουμε: Οι υποσχέσεις Αβραμόπουλου-Κωσταράκου περί διερεύνησης της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις θα μείνουν άλλο ένα «πουκάμισο αδειανό»;

Η αντιμετώπιση των περιπτώσεων των ακροδεξιών σπουδαστών στη Σχολή Ευελπίδων και η Ατιμωρησία των ΟΥΚάδων που φώναζαν εμετικά συνθήματα σε Παρέλαση της 25ης Μαρτίου αμφισβητεί την εικόνα του αποφασισμένου διώκτη των Ναζιστών που παραβιάζουν το Νόμο!
Σύμφωνα με την αρθρογραφία «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον Α/ΓΕΕΘΑ Μιαχήλ Κωσταράκο να ερευνηθούν σε βαθος όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και να καταλογισθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Η εντολή Αβραμόπουλου κινητοποιεί όλο το στρατιωτικό μηχανισμό ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες έχει “σχετική εικόνα” για το τι ισχύει και τι όχι , μενει να διαπιστώσουμε αν έχει και τη σχετική βούληση για να βρει τα απαραίτητα στοιχεία γι΄ αυτή την υπόθεση.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ αναφέρει: Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής"  το οποίο φέρει μέλη της Χρυσής Αυγής να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών αν υπάρχουν. 
Εμείς όμως θυμίζουμε την συμπεριφορά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις που αντί να δράσουν αποφασιστικά και να ικανοποιήσουν το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης, είδαμε την Στρατιωτική Δικαιοσύνη να αντιμετωπίζει με το μπαμπάκι τους ακροδεξιούς, αποθρασύνοντας τους.
Υποστηρικτές της Χούντας στη σχολή Ευελπίδων
 

Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε απαιτήσει την Παραδειγματική Τιμωρία των ακροδεξιών σπουδαστών της Σχολής Ευελπιδων, όταν οι τελευταίοι μετέτρεψαν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας. Είχαμε κάνει ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη ομάδα ακραίων στοιχείων, με οικογενειακή παράδοση βασανισμών αριστερών συμφοιτητών και φασιστικής νοοτροπίας, που δεν περιορίζεται στην Σχολή Ευελπίδων.

Είδαμε όμως ότι ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και η Στρατιωτική Δικαιοσύνη ουσιαστικά επέλεξαν να συγκαλύψουν το περιστατικό, ρίχνοντας μια αστεία ποινή για τα μάτια του κόσμου. Ήταν μια ακόμη κίνηση ατιμωρησίας ακροδεξιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την αθώωση των ΟΥΚάδων στο Ναυτοδικείο για τα εμετικά συνθήματα που φώναξαν σε στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, με παρέμβαση μάλιστα του πρώην Α/ΓΕΣ και ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου. Μάλιστα, τονίζαμε, ότι αυτού του είδους τους στρατιωτικούς έχει πλέον ανάγκη το αστικό κατεστημένο στους νέους γύρους των ταξικών συγκρούσεων που απαιτούν την συμμετοχή του Στρατού στην καταστολή των διαδηλώσεων και στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ο Εύελπις επομένως Φαραντάτος, βλέποντας ότι «τον παίρνει», επέμεινε να προκαλεί. Ενώ είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση της αρχηγίας λόγω των χουντικών ύμνων που είχαν ακουστεί στο αμφιθέατρο της Σχολής στην γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ζήτησε με αναφορά του να παραδώσει τη σημαία της Ευελπίδων στη τελετή των νέων ανθυπολοχαγών. Όπως αναφέρει η αρθρογραφία «λόγω επιδόσεων στα μαθήματα κατόρθωσε να καλύψει τα χαμένα μόρια λόγω των πειθαρχικών ποινών που του είχαν επιβληθεί, κλήθηκε πρώτος να παραλάβει το ξίφος του, αλλά τη σημαία την παρέδωσε ανθυπολοχαγός του Τεχνικού που ήταν πρώτος σ΄ όλη τη Σχολή. Ο Εύελπις που είχε απασχολήσει επί ημέρες τα ΜΜΕ, υποστήριξε σε αναφορά του ότι ο ίδιος ως ανθυπολοχαγός του ΠΖ θα έπρεπε να παραδώσει τη σημαία και όχι ανθυπολοχαγός του Τεχνικού. Η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων δεν έλαβε υπόψη την αναφορά του νεαρού αφού δεν υπάρχει κανένα θέμα, όπως αναφέρουν πηγές από τη Σχολή». παρέλαση, 25η ΜΑρτίου, Ελλάδα, ρατσισμός, Αλβανός, σύνθημα, Λιμενικό, ΟΥΚ, ΜΥΚ

Κλίμα τρομοκρατίας επεδίωξαν και τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών-εθνικιστικών οργανώσεων. Γρήγορα οι φραστικές επιθέσεις εξελίχθησαν σε βιαιοπραγίες, αρχικά εναντίον μεταναστών εκτός του δικαστηρίου, αλλά και εις βάρος του δικηγόρου πολιτικής αγωγής, εντός της δικαστικής αίθουσας όπου διεξάγονταν η δίκη των 39 μελών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος. Οι συγκεκριμένοι κάθισαν στο εδώλιο του Ναυτοδικείου στον Πειραιά, καθώς κατηγορούνται για τα ακραία εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν στην παρέλαση της 25ης Μάρτη του 2010 στην Αθήνα, ακολουθούμενοι από τους συμμορίτες της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη σημαδεύτηκε αρχικά από διακοπές της διαδικασίας. Η πρώτη διακοπή έγινε όταν κατά την προβολή βίντεο από την παρέλαση, παρευρισκόμενοι στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ανάλογου περιεχομένου με αυτά που ακούγονταν από τη διμοιρία των βατραχανθρώπων που παρήλαυνε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί η απομάκρυνση τους από το δικαστήριο. Λίγο αργότερα έγινε νέα διακοπή, αφού όμως είχε προηγηθεί ένταση. Κατά την εξέταση του δημοσιογράφου που ανέδειξε το θέμα, ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων τον κατηγόρησε ότι πέφτει σε αντιφάσεις και ζήτησε από το δικαστήριο να συλλάβει το μάρτυρα για ψευδορκία. Μετά από την νέα διακοπή το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα του συνηγόρου και να αποφασίσει αν θα πρέπει να κρατηθεί ή όχι ο μάρτυρας μετά την λήξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «κι ενώ η δίκη συνεχιζόταν ξαφνικά δημιουργήθηκε ακόμα ένα επεισόδιο. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κατήγγειλε πως κάποιος από το ακροατήριο του έκανε απειλητικές χειρονομίες και ζήτησε την απομάκρυνσή του. Τότε εκείνος προσπάθησε να του επιτεθεί πηδώντας πάνω από καρέκλες. Επικράτησε πανδαιμόνιο και τελικά η δίκη διακόπηκε οριστικά και θα συνεχιστεί την Τρίτη".

Αργότερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ο Απόστολος Κοκκινόπουλος πρώην μέλος των ΟΥΚ ο οποίος επετέθη κατά του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Τάρτη.

Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι ανάλογο κλίμα είχαν προσπαθήσει να καλλιεργήσουν διαμέσου του διαδικτύου και των ακροδεξιών εντύπων ακραίες οργανώσεις που συνδέονται ακόμη και με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Χαρακτηριστική είναι η στάση του μιλιταριστικού περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και του defencenet.gr

Στο άρθρο με τίτλο «Η δίκη των Βατραχανθρώπων: Τους δικάζουν επειδή είναι Έλληνες!», αποκαλύπτεται όλη η φιλοσοφία του εντύπου που ταυτίζει τον λαό μας με τους παρανομούντες, αιμοδιψείς και ρατσιστές Μισθοφόρους. «Όσοι κατηγορούν τους ΟΥΚΑδες με την παραβατική συμπεριφορά που προσβάλλει τα φιλειρηνικά συναισθήματα μας και επιθυμεί οι σχέσεις με τους γειτονικούς λαούς να σφραγιστούν με μίσος, απέχθεια και πολεμοκαπηλεία είναι ανθέλληνες», αφού για αυτούς Έλληνας = Ακροδεξιός !

Ας δούμε: «Η δίωξη στους 39 άνδρες της ομάδας ΟΥΚ - Μ.Υ.Α.Λ.Σ. έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΠΣΕ). Μέλη του εν λόγω παρατηρητηρίου είναι και η Μιρέλλα Τσελνίκου αλβανικής καταγωγής, κάτοικος Αθήνας και ο Ντέιβιντ Βίτκος, πολίτης της ΠΓΔΜ, κάτοικος Αθηνών, οι οποίοι και προσεβλήθησαν από τα συνθήματα των ΟΥΚάδων. Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι γνωστός για τις θέσεις του περί υπάρξεως ποικιλίας μειονοτήτων στην Ελλάδα, όπως η «τουρκική», η «μακεδονική» κλπ. Αναφορικά με τις θέσεις του για την ύπαρξη των δύο αυτών μειονοτήτων ο Π. Δημητράς υιοθετεί πλήρως τις θέσεις της διπλωματίας της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας, σε σημείο που να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα σπέρνοντας σπόρους διχόνοιας μεταξύ των πολιτών για ένα θέμα που ουσιαστικά υποκινείται από μερικές δεκάδες άτομα και τις μυστικές υπηρεσίες των δύο γειτονικών μας κρατών.
Ειδικότερα για το ζήτημα της λεγόμενης κατά των Π. Δημητρά «τουρκικής μειονότητας» οι θέσεις του ΠΣΕ έρχονται σε άμεση αντίθεση με την Συνθήκη της Λοζάνης η οποία αναφέρεται στην ύπαρξη θρησκευτικής μειονότητας στην Ελλάδα, την μουσουλμανική και όχι κάποια εθνικής. Στην δε πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο των Οικολόγων, ο Π. Δημητράς είχε επισημάνει την ανάγκη να αναγνωριστούν οι παραπάνω μειονότητες στην Ελλάδα, ακόμα και με το «στανιό» θα μπορούσε κανείς να πει.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι κατά των 39 στελεχών της ΟΥΚ - Μ.Υ.Α.Λ.Σ. θα καταθέσουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν στείλει την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, άνθρωποι οι οποίοι προκαλούν τα εθνικά αντανακλαστικά και προβοκάρουν με ύποπτες προθέσεις με τις δηλώσεις τους, τις φιλήσυχες κοινωνίες της Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας».

Όσοι επομένως αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων είναι πράκτορες και σπέρνουν διχόνοια. Ενώ, η πολιτική συμφωνία μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, που προσδιόρισαν τις μειονότητες με βάσει τις επιδιώξεις τους εκείνης της εποχής, θεωρείται πανάκεια για τον καθορισμό των συναισθημάτων και της συνείδησης των λαών.

Όμως ύποπτος κρίνεται και ο ρόλος της στρατιωτικής δικαιοσύνης: «Αυτό που αξίζει να σημειωθεί σε αυτή την υπόθεση δεν είναι τόσο η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς που έκανε ο Π. Δημητράς και οι συνεργάτες του, αλλά η αποδοχή της από την στρατιωτική δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα από τον εισαγγελέα ο οποίος αν και προφανώς γνωρίζει το παρελθόν του Π. Δημητρά και τις προθέσεις του, αποφάσισε να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης».

Και συνεχίζουν: «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης αύριο το μεσημέρι, ένα είναι σίγουρο ότι οι 300 Έλληνες που στάθηκαν δίπλα στους 39 ΟΥΚάδες στην εκδίκαση της υπόθεσης τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν θα είναι μόνοι τους. Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιοι τον προστατεύουν και ποιοι θέλουν η Ελλάδα να γίνει μία νέα Γιουγκοσλαβία».

Η εθνικιστική ρητορεία του ΔΙΚΤΥΟΥ 21 που προαναγγέλλει για την Ελλάδα το εθνικιστικό και επεμβατικό ιστορικό προηγούμενο της Γιουγκοσλαβίας επαναλαμβάνεται από τους γραφιάδες του defencenet.gr, που έτσι και αλλιώς συνδέονται με την ακροδεξιά και λαϊκίστικη εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αποκαλύπτοντας τη μαύρη κλωστή που συνδέει Σαμαρά-Λαζαρίδη-ΔΙΚΤΥΟ 21-μιλιταριστικά έντυπα-Χρυγή Αυγή.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των αιμοδιψών και πολεμοκάπηλων μισθοφόρων του Λιμενικού.

Τελικά τους χάιδεψαν:

Στα «μαλακά» οι ΟΥΚαδες για τα ρατσιστικά συνθήματα

Σε τρεις μήνες και 15 μέρες φυλάκιση με αναστολή, καταδικάστηκαν δύο άνδρες του αγήματος των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού, που στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010, κατηγορήθηκαν πως φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα.
Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε πως όντως άτομα από το άγημα φώναζαν τα συνθήματα όμως δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την κατηγορία πως συμμετείχαν όλοι, παρόλο που ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, θεωρώντας ότι σε ένα πειθαρχημένο και καλά εκπαιδευμένο σώμα είναι αδιανόητο να εκφωνεί ο επικεφαλής ένα σύνθημα και να μην το επαναλάβουν όλοι.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου