Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος - Να σταματήσει η δίωξη του συναγωνιστή Πέτρου Κωνσταντίνου




Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός της εποχής μας δε μπορεί να ανεχτεί καμιά αμφισβήτηση, καμιά διαφορετική φωνή. Κυβέρνηση και κράτος, σε αγαστή συνεργασία με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή προχωρούν στην βίαιη φίμωση, λογοκρισία και καθυπόταξη κάθε συνιστώσας του κινήματος, στοχοποιώντας ολοένα περισσότερο τους αγωνιστές της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Συνέπεια της πολιτικής του κράτους έκτακτης ανάγκης που έχει μετατρέψει τον εργαζόμενο λαό μας σε πειραματόζωο φορομπηξίας και δουλοποίησης.
'Ετσι λοιπόν, όπως σωστά διαπιστώνει ο καθηγητής Δ.Χριστόπουλος, με τη δίκη των Σάββα Μιχαήλ Γραμματέα του ΕΕΚ και Κ.Μουτζούρη, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, “Η Ελλάδα κατάφερε να είναι ίσως η πρώτη χώρα της πάλαι ποτέ Δυτικής Ευρώπης όπου ένας «Έλληνας, εβραίος και αριστερός» βρέθηκε στο εδώλιο κατηγορούμενος για το αδίκημα της «διέγερσης σε βιαιοπραγίες» που πλήττει την κοινή ειρήνη από μια ομάδα ναζιστών που, κατά τα λοιπά, ανενόχλητα ωθεί στη βία το εκλογικό της ακροατήριο, τμήμα του οποίου επιδίδεται συστηματικά σε βιαιοπραγίες εναντίον όσων δεν του αρέσουν”.

Πλέον μια βιομηχανία διώξεων έχει στηθεί εναντίον των αγωνιστών του εργατικού, αντιμιλιταριστικού και αντιπολεμικού κινήματος, των κινήσεων πόλης, των Επιτροπών Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και των κοινωνικών χώρων, ενώ η Επιστράτευση καταργεί το Δικαίωμα στον αγώνα και στην Απεργία.


Κανέναν δεν ξενίζει η νέα κατασταλτική επίθεση στο αντιφασιστικό κίνημα καθώς ήδη διώκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Σάμου, που υλοποιώντας την απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων απέτρεψαν την ρατσιστική «αιμοδοσία» των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και αντιφασίστες δάσκαλοι στα Χανιά.


Αφού προηγήθηκε ένα μπαράζ λάσπης και παραπληροφόρησης στον μιλιταριστικό-εθνικιστικό-φασιστικό και φιλοκυβερνητικό τύπο, με εντολή των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας, του 2ου Τμήματος Πολιτεύματος, στις 24 Ιούλη ξεκίνησε δίωξη κατά της ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της Πέτρου Κωνσταντίνου, με πρόσχημα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της κίνησης. Η ανακοίνωση χαρακτήριζε ως εκδικητικές τις  εκτελέσεις των αλβανών δραπετών από την ΕΛΑΣ και στηλίτευε την  εφαρμογή της θανατικής ποινής ως αντιμετώπιση των δραπετών αντί της σύλληψης και της παραπομπής σε δίκη. Μάλιστα, το μόνο έγγραφο που συνόδευε τη δίωξη των μηχανισμών της Κρατικής Ασφάλειας και της παραγγελίας τους προς τις εισαγγελικές αρχές  ήταν ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που παραπληροφορούσε και λασπολογούσε ασύστολα με γκαιμπελικό τρόπο.


Ο Πέτρος Κωνσταντίνου κλήθηκε σε απολογία την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Η προανάκριση έχει κλείσει με αρχικό κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΣΕΚ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Ελληνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Ένωση Μεταναστών Εργατών. Μέσα στους επόμενους μήνες εφ΄ όσον χαρακτηρίστηκε «ιδιαίτερα επείγουσα» οι ενορχηστρωτές της δίωξης σχεδιάζουν τη παραπομπή σε δίκη σε δύο έως έξι μήνες. Διώκεται με το άρθ.191 ότι τάχα «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις ικανές να επιφέρουν ανησυχία και φόβο στους πολίτες…να κλονίσουν τη πίστη στο νόμισμα, την εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις και διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας»!


Η δίωξη του συμπίπτει χρονικά με την ένταση της επιβολής του Νόμου και της Τάξης του Δένδια, με ακραία έκφραση της κρατικής καταστολής και τρομοκράτησης την απάνθρωπη κράτηση των μεταναστών στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, όπου συνεχώς δυσχαιρένουν οι συνθήκες προκαλώντας την εκδήλωση αντιδράσεων και ενώ καθημερινά πληροφορούμαστε νεά επεισόδια της τραμπούκικης-δολοφονικής δράσης της ναζιστικής συμμορίας με την ανοχή-συνεργασία των κρατικών μηχανισμών, αλλά και για νέες Μανωλάδες που είναι παντού δίπλα μας.


Η νέα δίωξη του συναγωνιστή Π.Κωνσταντίνου συνυπάρχει χρονικά με την όξυνση της αντεργατικής επίθεσης που προκαλεί σημαντικούς εργατικούς αγώνες, οι οποίοι απειλούν την ασκούμενη ταξική πολιτική και το μονόδρομο των Μνημονίων, αλλά και με την συμπόρευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Συμμαχία των Προθύμων Ιμπεριαλιστών που σχεδιάζουν ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα κατά του λαού της Συρίας. Το οποίο με την σειρά του είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει νεά κύματα απελπισμένων προσφύγων, αναζητώντας καταφύγιο και στη χώρα μας.


Απαιτούμε την παύση των διώξεων των αντιφασιστών. Καταδικάζουμε τις διώξεις αντιφασιστών που ανοίγουν το δρόμο στη νομιμοποίηση των φασιστικών συμμοριών και των επιθέσεων εναντίον των μεταναστών, της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων.


Απαιτείται τώρα η κλιμάκωση του αγώνα ενός νέου εργατικού διεθνιστικού κινήματος για την ανατροπή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και της αστικής πολιτικής που προκαλεί τη Δουλοποίηση και καταπίεση μας, που έχει ανάγκη  τη ναζιστική συμμορία στην επιχείρηση συντριβής του κινήματος των εργαζομένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου