Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μιχαλολιάκος: "Η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων"

Γλείφει εκεί που έφτυνε ο Μιχαλολιάκος που στο νέο  του ρεσιτάλ υποκρισίας προσπαθεί να πείσει τα χαϊβάνια-ελληναράδες ψηφοφόρους του ότι η δολοφονική συμμορία του δέχεται πόλεμο από παντού. Βέβαια, αυτοί στους οποίους απευθύνεται το χθεσινό διάγγελμα, δεν τίθεται αμφιβολία ότι πείστηκαν από τα λόγια του. Το σίγουρο είναι ότι για να φτάσει ένας ναζί ("αντισυστημικός" φυσικά) να υπερασπίζεται με τέτοιο πάθος το κουρελόχαρτο (από τη δική μας σκοπιά) της αστικής δημοκρατίας, δείχνει μια διάθεση να σταματήσουν προσωρινά (και μόνο) οι δολοφονικές επιθέσεις της συμμορίας του. 

Ο Μιχαλολιάκος, με το χθεσινό του διάγγελμα πέταξε την μπανανόφλουδα και το θέμα είναι πόσοι (εξ αριστερών) θα την πατήσουν. Είναι σαφές πως ο διακηρυγμένος στόχος για τους ναζί είναι πλέον η αριστερά και το εργατικό κίνημα. Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης είναι βέβαιο ότι θα επαναφέρει με μεγαλύτερη ένταση στο προσεχές διάστημα τη συζήτηση γύρω από το συνταγματικό τόξο με τα εθνικιστικά βέλη, προσφέροντας από τη μία την ευκαιρία στα ανθρωποειδή μέλη της εγκληματική συμμορίας να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και αφετέρου να ενσωματώσει ακόμη περισσότερο την αριστερά. Χαρακτηριστικά θυμόμαστε ότι ο Βενιζέλος ήταν από τους πρώτους, λίγο καιρό πριν, που έθεσε το ζήτημα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και την πρόταση αυτή έσπευσε να επικροτήσει η διαχειριστική αριστερά. Οι κομμουνιστές όμως δεν έχουν καμία θέση στους τακτικούς ελιγμούς της αστικής τάξης, πόσω μάλλον σε κοινά μέτωπα με το πολιτικό της προσωπικό για την...καταπολέμηση του φασισμού.  

Η καταπολέμηση του φασισμού σαν εγγενούς στοιχείου του καπιταλισμού σε περιόδους κρίσης του, οφείλει να είναι μέρος της αντικαπιταλιστικής πάλης για την ανατροπή του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει, στο σήμερα και όχι σε κάποιο μακρινό μέλλον που θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες κτλ, κτλ...Οι δολοφονικές επιθέσεις στο Πέραμα (όπου καθαρά από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα) και στον Παύλο Φύσσα, δείχνουν ότι μόνο οι πολιτικές απαντήσεις δεν αρκούν και πως είναι επιτακτικό ζήτημα η παράλληλη δημιουργία εργατικών-λαϊκών ομάδων αυτοάμυνας για την αντιμετώπιση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου.


kokkinostupos



Από το xyzcontagion

Ο απερίγραπτα υποκριτής Άριος Φύρερ Μιχαλολιάκος πρέπει να βρίσκεται σε πανικό.
Αλλιώς δεν εξηγείται η πλήρης μεταστροφή του, κι από εκεί που έβριζε τη “ψευτοδημοκρατία” και λοιδωρούσε τους Νόμους και το Σύνταγμα, τώρα …
… το πιστεύετε;;;
Τώρα, επικαλείται το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος που λέει “ότι η φύλαξή του επαφίεται εις τον πατριωτισμό των Ελλήνων“.

Μιλάμε τώρα, για το ίδιο άρθρο που αντικατέστησε το … 114!!!
Ακούστε τον στο χτεσινό του (19/09/2013) “διάγγελμα προς Έλληνας εθνικιστάς”, προς το τέλος:






Το 114, ήταν το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος που όριζε ότι η φύλαξή του επαφιόταν στον πατριωτισμό των Ελλήνων: Παράγραφος 4 “H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”. Το σύνθημα “114″ μαζί με το σύνθημα “15%” (για την παιδεία) ήταν τα βασικά συνθήματα των κοινωνικών αγώνων στις αρχές τις δεκαετίας του 1960 (π.χ. βλέπε εδώ).
114
114

Θα τρίζουν τα (σπασμένα) κόκκαλα των φοιτητών και άλλων αγωνιστών της εποχής, “συνοδοιπόρων” και αργότερα Λαμπράκηδων, που είχαν φάει ξύλο και είχαν βασανιστεί από τους προγόνους των χρυσαβγιτών ΕΚΟΦιτών, “Ελπιδοφόρων”, “Καρφίτσα”, χωροφυλάκων, Γκοτζαμάνηδων και λοιπών παρακρατικών της εποχής. Ο Μιχαλολιάκος στην αρχή της καριέρας του, εκεί γύρω στην πτώση της χούντας, διόλου απίθανο να είχε “συναγωνιστές” τέτοιου είδους τραμπούκους που είχαν δράσει μια δεκαετία πριν, όπως κάποια στελέχη της οργάνωσης της “4ης Αυγούστου” του Πλεύρη, κι αν τον βλέπουν τώρα, μπορεί και να λένε π.χ. «εμείς δέρναμε αθώους τότε για να μην περάσει το 114, και τώρα αυτός ξεκινάει “ανένδοτο;;;”»
Όμως, αυτή δεν είναι η μοναδική ανακολουθία του Φύρερ και της συμμορίας του. Και γράφουμε το εξής, καθώς γνωρίζουμε ότι μας διαβάζουν και αρκετοί οπαδοί των ναζιστοτραμπούκων. Θυμάστε που ο Φύρερ έλεγε “Εγώ δεν πουλάω τους στρατιώτες μου“, όταν τον είχε ρωτήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης αν θα αποδοκίμαζε το “εγέρθητου” του Καιάδα;;;

Και όμως, πριν αλέκτωρ λαλήσει, απαρνήθηκαν το επιφανές μέλος τους, και όχι μόνο. Τον γείωσαν, τον έβγαλαν “ημιπαράφρονα”, σαν να λέμε, όχι μόνο τον έσπρωξαν στο χείλος του γκρεμού αλλά του έριξαν και μια πέτρα από πάνω για να πνιγεί στα σίγουρα.

Αυτά γιατί κάποιοι παραμυθιάζονται με κάτι δήθεν “κώδικες τιμής” της ΧΑ και κάτι αηδίες “δεν αφήνουμε τον συναγωνιστή μας στο πεδίο της μάχης” και άλλες τέτοιες βλακείες. Ο Μιχαλολιάκος φρόντισε να ξεφορτωθεί όλους (μα όλους) τους κατά καιρούς υπαρχηγούς του με πολύ βρώμικες μεθόδους. Γιαννόπουλος, Περίανδρος, Γκέκας, Κουσουμβρής, Ζαφειρόπουλος κ.ά., όλοι “πλήρωσαν το τίμημα”, και νομίζει τώρα ο ανώνυμος χρυσαβγίτης ότι δεν είναι αναλώσιμος, έτσι και συμβεί μια στραβή;;; Αν είναι δυνατόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου