Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Τι σχέση έχουν τα γεγονότα στο Πέραμα με την 20η Οκτώβρη 2011;




Σύντομο σχόλιο με αφορμή τις δηλώσεις του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά: 

Είναι επιεικώς απαράδεκτη η δήλωση πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στα επεισόδια στις 20 Οκτώβρη 2011 και στη δολοφονική επίθεση ναζιστών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα. Εκτός του ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ φέρουν μεγάλη ευθύνη για ό,τι συνέβη εκείνη τη μέρα, η δήλωση πως "οι ίδιες παρακρατικές ομάδες" έδρασαν και στις δύο περιπτώσεις είναι το λιγότερο προκλητική και δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο παρά την συνωμοσιολογία που ουδεμία σχέση έχει με την μαρξιστική προσέγγιση και ανάλυση.

Είναι εκτός τόπου και χρόνου η άποψη πως υπάρχουν πλέον αυταπάτες για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΪ και πως πρέπει αυτός να αποκαλυφθεί στο λαό  προκειμένου να καταδικαστεί και τελικά να απομονωθεί το μακρύ χέρι του συστήματος (που όντως είναι τέτοιο). Όποιος δεν έχει καταλάβει το ρόλο της Χρυσής Αυγής δεν χρειάζεται καμία αποκάλυψη, γιατί απλούστατα δεν θέλει να καταλάβει. Κοινώς, έχει επιλέξει στρατόπεδο και μάλιστα το αντίπαλο.
Πολιτικά επιχειρήματα και πολιτικές απαντήσεις απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας, απέναντι στον υπαρκτό αντικομμουνισμό, υπάρχουν και οφείλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Όταν ο Πουλικόγιαννης αναφέρει πως το ΚΚΕ απαντά πολιτικά, ελπίζουμε πως δεν έχει κατά νου την υποδοχή των κασιδιαραίων στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Η πολιτική αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου είναι εκ των ων ουκ άνευ και δεν έρχεται καθόλου σε αντιπαράθεση με την οργανωμένη σύγκρουση με τους φασίστες στο δρόμο, κάτι το οποίο κάθε άλλο παρά σε "όρους μαφίας" παραπέμπει. Φαίνεται ότι έχει ωριμάσει πια η ιδέα των εργατικών-λαϊκών ομάδων αυτοάμυνας. Το ερώτημα για να μην επαναληφθούν κι άλλα φαινόμενα τύπου Χαλυβουργίας ή Περάματος είναι αν θα παρθούν πρωτοβουλίες προς μια τέτοια κατεύθυνση από τις αυτοαποκαλούμενες "πρωτοπορίες του εργατικού-λαϊκού κινήματος"  ή αν θα κοιτάμε τους φασίστες να στήνουν το ένα εργοδοτικό σωματείο μετά το άλλο.


kokkinostupos

1 σχόλιο:

  1. Εντάξει τα παιδιά τους χτυπάει η άκρα δεξιά και δείχνουν τους αναρχικούς....τι να λέμε...έριξα μια ματια στον σταλινριλόουντιτ μετά από κανα 2 μηνο, είδα την ανάρτηση "αναρχικός τραπεζιτης" και καταλαβα ότι τελικά ο πάτος δεν έχει όριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή