Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Καταγγελία για "γιαλαντζί" ψηφοδέλτιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δήμο της Πάτρας;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πάτρας συμμετέχει ξανά στην μάχη των εκλογών με στόχο την καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς εφεδρείας τους, στην συνολική καταδίκη της Τρόικας και της ΕΕ, για να συμβάλει σε αποτελεσματικούς και νικηφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, ανατρεπτικής Αριστεράς.

Στις Ευρωεκλογές η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχει με ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής απαρτιζόμενο από εργαζόμενους, άνεργους και νέους και όχι από αστέρες των ΜΜΕ και «προσωπικότητες». Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνολικά στηρίζει το ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό, αντικαπιταλιστικό σχήμα της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα με επικεφαλής τον νυν περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Δεσύλλα. Ένα σχήμα που εναντιώνεται στην μνημονιακή λαίλαπα της κυβέρνησης και της Ε.Ε., που αντιτίθεται και αγωνίζεται ενάντια στην αντιδραστική μετάλλαξη της καλλικρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ρόλο διαχειριστή της φτωχοποίησης του λαού.

Στο δήμο Πάτρας η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. αποφάσισε να μην συμμετέχει με δικό της συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές. Ως εκ τούτου ο τίτλος του δημοτικού σχήματος «Ανταρσία στην Πάτρα» με υποψήφια την Λέττα Ζάγκλα δημιουργεί αντικειμενικά σύγχυση στους φίλους της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και στον πατραϊκό λαό, καθώς το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν αποτελεί δημοτικό σχήμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην Πάτρα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας ήταν και θα είναι παρούσα σε κάθε διεκδίκηση, μάχη και κινητοποίηση στον δήμο και στο νομό, στα τοπικά κινήματα και στις μεγάλες συγκρούσεις ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα, τα μνημόνια και την πολιτική τους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΤΡΑΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και η απάντηση του δημοτικού σχήματος "Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή"


Θεωρούμε υποχρέωση μας να δώσουμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τα όσα δημοσιεύτηκαν σε
άρθρο της εφημερίδας "Πελοπόννησος" στις 30/4 σχετικά με τη δημοτική μας κίνηση "Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή".

1. Η απόφαση για τη δημιουργία της δημοτικής μας κίνησης «Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» και της συγκρότησης ψηφοδελτίου με στόχο την συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές πάρθηκε στις 10 Απρίλη. Η ανοιχτή και μαζική ιδρυτική μας συνέλευση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας, ανένταχτων αγωνιστών καθώς και οργανώσεων και συλλογικοτήτων της ευρύτερης αριστεράς. Με ανοιχτή ψηφοφορία η συντριπτική πλειοψηφία της συνέλευσης ενέκρινε την δημιουργία δημοτικού σχήματος και την συμμετοχή του στις εκλογές.

2. Η απόφαση της ιδρυτικής συνέλευσης ήτανε σε πλήρη συμφωνία με τις αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας που πραγματοποιήθηκαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα και κατά πλειοψηφία αποφάσισαν την ενεργή συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές.

3. Αντίπαλοι μας συνεχίζουν να παραμένουν όλοι οι υπηρέτες των μνημόνιων και απολογητές των πολιτικών λιτότητας που επιβάλουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με την τρόικα τραπεζιτών, ΔΝΤ και ΕΕ. Έχουμε την ακράδαντη πεποίθηση πως η αριστερά συνολικά, αλλά ιδιαίτερα οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, έχουν μόνο να χάσουν από τις μικροπολιτικές καταγγελτικές λογικές της εσωστρέφειας και μόνο κέρδη να αποκομίσουν από την πολιτική της ανεξάρτητης μεν αλλά ενιαιομετωπικής δράσης.

Επισυνάπτουμε φωτό από την ιδρυτική συνέλευση της δημοτικής κίνησης "Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή", στις 10 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Στο πάνελ ομιλητής ο Γιάννης Αγγελόπουλος πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αχαϊας με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Δυτική Ελλάδα και τον Δημήτρη Δεσύλλα το 2010, μέλος του Πανελλαδικού Σ.Ο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος με την "Ανταρσία στην Πάτρα". Δίπλα του η Βάσω Μεθενίτη φοιτήτρια, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ και υποψήφια με την "Ανταρσία στην Πάτρα" και ο Νεκτάριος Χάινταρ φοιτητής Ιατρικής Πάτρας, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος με την "Ανταρσία στην Πάτρα".

Σε αυτές της εκλογές και στην Πάτρα, ήρθε η ώρα να κάνουμε ανταρσία.

Στις 18 Μάη ψηφίζουμε στηρίζουμε «Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

7 σχόλια:

  1. Το ΣΕΚ τι λέει για όλα αυτά; Έχει μείνει εμβρόντητο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ που θέλω ο δήμος μου να γίνει λαϊκό μετερίζι ποιον να ψηφίσω τελικά; και με το ευρώ τι θα γίνει; θέλω να ξανανοίξω και το μαγαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πειράζει, έχει κ άλλο πάτο ο κουβάς. Θα το διαπιστώσετε στις 18 το βράδυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρει κανείς πόσες μεταδημοτεύσεις έκανε το ΣΕΚ για να κατεβάσει ψηφοδέλτιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με ολα αυτα να πατε να ....... μην πω.Περιμενα να τοποθετηθω καπου μακρυα απο την λογικη της διαχείρισης. Τωρα το μονο που μενει ειναι Πελετιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ήσουν έτοιμος να το ρίξεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά μετά από αυτά θα το ρίξεις ΚΚΕ; Εντάξει, πείστηκα....

      Διαγραφή