Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ξεσκεπάζεται όλο το «θέατρο» της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α περί κοινωνικού της έργου. Είδη που υποτίθεται ότι συνέλεγαν για αναξιοπαθούντες κατέληγαν να πωλούνται από «εκλεκτούς» του κόμματος στα παζάρια.




Σύμφωνα με την κατάθεση που έχει δώσει –και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Realnews- ένα πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής ξεσκεπάζετι όλο το «θέατρο» της ναζιστικής οργάνωσης περί κοινωνικού της έργου, αφού -όπως αποκαλύπτεται- είδη που υποτίθεται ότι συνέλεγαν για αναξιοπαθούντες κατέληγαν να πωλούνται από «εκλεκτούς» του κόμματος στα παζάρια. 


Ο μάρτυρας-συνταξιούχος που είχε ανάγκη από τα τρόφιμα και τα ρούχα που έδιναν- πήρε την κάρτα μέλους δίνοντας 20 ευρώ από την πενιχρή του σύνταξη, γιατί έτσι μόνο, όπως του είπαν, θα είχε πρόσβαση στη βοήθεια. Όπως όμως καταγγέλλει, στη συνέχεια κατάλαβε ότι εκεί γινόταν... εμπόριο!

«Καθ' όλο το διάστημα που ήμουν εγώ στη Χρυσή Αυγή, κάθε Παρασκευή που μοιράζονταν τα ρούχα, υπήρχαν δύο γυναίκες ξανθές μία αδύνατη και μία πιο εύσωμη, που ήσαν οι γυναίκες του Αγγου και του Ρουπακιά, αντίστοιχα, που κάθε φορά έπαιρναν 6-8 καρότσια με ρούχα η καθεμία, τα οποία διάλεγαν αυτές με αποτέλεσμα να μένουν προς διανομή λίγα και φθαρμένα, για να πάρουμε εμείς που είχαμε ανάγκη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όταν, προ δύο εβδομάδων, πέρασα την Π. Τσαλδάρη, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Λαοδικείας είδα τις παραπάνω γυναίκες να έχουν στρώσει στο έδαφος ένα σεντόνι και πάνω να έχουν αραδιάσει τα ρούχα και να τα πουλάνε στους διερχόμενους».

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο «παγίδευαν» αυτούς που είχαν ανάγκη, αφού η πρώτη βοήθεια ήταν δωρεάν, αλλά στη συνέχεια ζητείτο ως αντάλλαγμα η εγγραφή στην τοπική οργάνωση και η υποχρεωτική συμμετοχή σε ομιλίες πορείες και δράσεις του κόμματος.

«Την πρώτη φορά που πήγα σε διανομή τροφίμων, πράγματι μου δώσανε τρόφιμα αφού επέδειξα την ταυτότητά μου. Εκείνη την ημέρα μού είπαν ότι για να πάρω τρόφιμα και άλλη φορά έπρεπε πάω στα γραφεία της Τ.Ο. και να γραφτώ. Πράγματι πήγα στα γραφεία κάποια από τις επόμενες ημέρες και μου ζητήσανε 20 ευρώ. Εγώ τους είπα ότι δεν είχα τότε και τους υποσχέθηκα την επόμενη εβδομάδα που θα πληρωνόμουν  τη σύνταξή μου θα πήγαινα το ποσό και θα  γραφόμουνα».

Υστερα από κάποιο διάστημα, όμως λέει, βλέποντας τη δράση της Χ.Α., αγανάκτησε: «Ηθελα να καταγγείλω αυτά που έβλεπα μέσα στην τοπική να εξελίσσονται σαν εμπόριο αφού κάθε φορά ζητάγανε από τον κόσμο να δίνει χρήματα, ενώ παράλληλα γνώριζαν ότι δεν είχαμε, λόγος για τον οποίο ζητούσαμε και παίρναμε τρόφιμα και ρούχα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως τέτοιες καταγγελίες. Η συγκεκριμένη όμως περιέχεται σε επώνυμη κατάθεση πρώην χρυσαυγίτη και έχει την βαρύτητά της.


πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου