Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΩΣ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.

ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


 Το ΝΑΤΟ εκμεταλλεύεται την ουκρανική κρίση για να ξεδιπλώσει όλη τη βεντάλια του οπλοστασίου του από τη Βαλτική έως τον Καύκασο, μεταφέροντας- ενισχύοντας τις στρατιωτικές του δυνάμεις, καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις απέναντι στην ρωσική πολεμική μηχανή, ωθώντας τα κράτη στης περιοχής σε νέους γύρους πολεμικών εξοπλισμών, πιέζοντας για ένταξη και άλλων κρατών στην λυκοσυμμαχία.
Και ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή γγ του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Alexander  Vershbow, σύμφωνα με τις οποίες η Ατλαντική Συμμαχία έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει τη Ρωσία περισσότερο σαν εχθρό παρά σαν σύμμαχο. Δε μπορούμε να μην καταγράψουμε τις κινήσεις της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που από την πρώτη στιγμή ενεπλάκη στην κρίση στο πλευρό των Ε.Ε.-ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας την κυβέρνηση των ΝΑΖΙ στην Ουκρανία –αδιαφορώντας αν μεταξύ άλλων η εθνικιστική, ρατσιστική και αυταρχική τους πολιτική στοχοποίησε και την ελληνική μειονότητα-, προχωρά ακόμη περισσότερο, καθώς εμπλέκεται και στρατιωτικά στην κρίση. 
Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η αποστολή σε Νατοϊκή άσκηση εν μέσω της κρίσης στην Ανατολική Ουκρανία ενός ΑΣΕΠΕ Erieye για να κατασκοπεύσει τον ρωσικό εναέριο χώρο. Η αποστολή του ελληνικού ΑΣΕΠΕ θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 28 Μαΐου με κλιμάκιο της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (380Μ ΑΣΕΠΕ), αποτελούμενο από 25 άτομα προσωπικό και 1 αεροσκάφος Erieye EMB-145H. Το αεροσκάφος πρόκειται να  συμμετάσχει στη δοκιμή (Trial) Επιχειρήσεων Joint Intelligence Surveillance Reconnaissance (JISR), που θα διεξαχθεί στο Orland της Νορβηγίας με την επωνυμία «Unified Vision 2014». Όπως αναφέρεται η δοκιμή αφορά στην αναβάθμιση των διαδικασιών διαλειτουργικότητας στη  συλλογή – διανομή και επεξεργασία πληροφοριών με σκοπό τον εμπλουτισμό της κοινής επιχειρησιακής εικόνας και βελτίωσης τής τακτικής κατάστασης στο θέατρο των επιχειρήσεων προκειμένου να γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευσή τους από τους λήπτες των αποφάσεων σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο.Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο ουσιαστικός στόχος της άσκησης είναι η επιτήρηση της μεγαλύτερης ρωσικής αεροπορικής άσκησης Авиадартс-2014  η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 18 και 27 Μαΐου 160 χλμ. από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα!
Είχε προηγηθεί η αποστολή τεσσάρων ελληνικών μαχητικών F-16 Block 52+ για να συμμετάσχουν στη νατοϊκή άσκηση «Jawtex 2014» που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 23 Μαΐου στη Γερμανία και τη Βόρεια Θάλασσα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση διακλαδικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η οποία προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία στο φως όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία. Oι Γερμανοί στρατοκράτες μετέφεραν την άσκηση της Luftwaffe από τη Νότια Γερμανία στη Βόρεια, με επιχειρήσεις και στη Βόρεια Θάλασσα. Η «Jawtex» θα διεξαχθεί σε μικρή απόσταση από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσία και έχουν καταστήσει σαφή την ανησυχία τους. Επίσης άλλαξαν και το επιχειρησιακό σχέδιο, δίνοντας της χαρακτηριστικά Διακλαδικής Άσκησης: η «Jawtex» (Joint Air Warfare Tactical Exercise) θα είναι μια επιχείρηση του τύπου Air Surface Integration, της συνεργασίας δηλαδή της αεροπορίας με τον στρατό και το ναυτικό. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 4.300 ένστολοι και 110 αεροσκάφη από 11 διαφορετικές χώρες.
Η συγκέντρωση τόσο μεγάλων αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και η ποιότητα των επιχειρησιακών σχεδίων προκαλούν την ανάγκη και για αναβάθμιση των αντίστοιχων δυνατοτήτων έρευνας-διάσωσης της λυκοσυμμαχίας. Για αυτό το λόγο λοιπόν η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ) συμμετείχε στη Διεθνή Εβδομάδα Αλμάτων (International Jump Week), από την Κυριακή 4 έως και την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, με δέκα (10) στελέχη. Η άσκηση διεξήχθη στη ζώνη ρίψης του Alzey της Ο.Δ. Γερμανίας και διοργανώθηκε από την 435th Contingency Response Group (CRG) των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAFE). Συμμετείχαν στελέχη από Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας και της Εσθονίας και πραγματοποιήθηκαν ρίψεις στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από αεροσκάφη της 435th CRG.
ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ 
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ  
Όπως έχουμε επισημάνει οι επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης είναι να αναλάβει ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο και να προχωρήσει τη «νέα Μεγάλη Ιδέα» για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής, αλλά και τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό σταυροδρόμι-που θα επιδιώξει να αμφισβητήσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. από την Ρωσία. Επιχειρεί επομένως να ενισχύσει τις συμμαχίες της με τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό, να αποτελέσει συνιστώσα κάθε νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος, είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είτε του Ευρωστρατού, με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να γίνεται σημαιοφόρος του ΔΝΤ στην Ουκρανία, παρέχοντας στήριξη στους ΝΑΖΙ! 
Εκφράζουμε την ταξική-διεθνιστική μας αλληλεγγύη σε όλους αυτούς που στην Ουκρανία και παντού αγωνίζονται ενάντια στο Ναζισμό, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ρωσία. Ο κόσμος της εργασίας δεν έχει να περιμένει τίποτε από καμιά ιμπεριαλιστική δύναμη, από κανένα αστό σωτήρα. Μόνο ο ενωμένος ανατρεπτικός εργατικός αγώνας μπορεί να σταθεί απέναντι σε όλους αυτούς, να βάλει φραγμό στο σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό που μας μετατρέπει σε δούλους του 21ου αιώνα και δεν ανέχεται κανένα δικαίωμα, απέναντι στο φασισμό-ναζισμό-εθνικισμό-ρατσισμό που αποτελεί συστατικό στοιχείο της αστικής πολιτικής σε αυτή την εποχή κρίσης και των έντονων κοινωνικών διεργασιών.      
Θέτοντας ως στόχο την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου