Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Τα πρώτα (ελπιδοφόρα..) συμπεράσματα για τα αποτελέσματα του α' γύρου των δημοτικών-περιφερειακών εκλογώνΑλ. Τσίπρας: O ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός παράγοντας και στον χώρο της αυτοδιοίκησης"Οι πολίτες, σήμερα, με την ψήφο τους, άνοιξαν ένα νέο δρόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που κυβερνητικό κόμμα να βρίσκεται εκτός δευτέρου γύρου στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Το αποτέλεσμα στην Αθήνα και την Αττική, που καμία δημοσκόπηση δεν προέβλεψε, η διεκδίκηση μιας σειράς περιφερειών και δεκάδων δήμων σε όλη τη χώρα, αναδεικνύουν το ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό παράγοντα και στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Αναδεικνύουν επιπλέον και ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.

Την επόμενη εβδομάδα, η Αθήνα και η Αττική, ξεπερνώντας όλα τα προγνωστικά, θα γυρίσουν σελίδα.

Ο πρωθυπουργός, πριν από λίγο, αποδέχτηκε ότι το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προμηνύει πως η κάλπη της επόμενης εβδομάδας, η κάλπη των ευρωεκλογών, διακυβεύει τη συνέχεια της Κυβέρνησής των μνημονίων.

Έχει απόλυτο δίκιο.

Οι ευρωεκλογές στις 25 Μάη θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ στον τόπο για το μνημόνιο.

Θα είναι το δημοψήφισμα για το αν η πατρίδα μας θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη.

Σ' αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους πολίτες, ότι κι αν ψήφισαν σήμερα στην αυτοδιοικητική κάλπη, σε συστράτευση.

Γιατί ο αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη ζωή είναι αγώνας όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Και πρέπει όλοι να αντιτάξουμε τη σταθερότητα της λαϊκής κυριαρχίας και ενότητας, στους εκβιαστές της αστάθειας.

Να προτάξουμε τη δημοκρατική συμμετοχή στα κηρύγματα της αποχής και της απάθειας.
Σήμερα οι πολίτες έκαναν ένα πρώτο βήμα.

Η άλλη Κυριακή μπορεί να γίνει η πρώτη μέρα μιας άλλης εποχής.

Η χώρα μας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, και όσοι περισσότεροι συνυπογράψουν αυτό το μήνυμα με την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους , τόσο πιο ισχυρό θα είναι το μήνυμα αυτό.

Και το μήνυμα είναι ένα: Η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν εκτός από το λαό της.

Και δικαιούται να χαράζει την πολιτική της με πρώτο κριτήριο το καλό και το συμφέρον, τις ανάγκες του λαού της.

Την επόμενη Κυριακή είμαι σίγουρος πως η ψήφος μας δεν θα πιάσει απλώς τόπο.


Θα αλλάξει τον τόπο".


avgi.gr
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, για τον α' γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών  • Τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ στις Περιφέρειες φαίνεται να συγκεντρώνουν πανελλαδικά το 9% των ψήφων. Τάση που διαφαίνεται και στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους όλης της επικράτειας.
  • Αρνητικό το σχετικά ακόμα υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η ΧΑ μόνο στο Δήμο Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής.
  • Σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται ότι το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι στο δεύτερο γύρο (π.χ. Πάτρα, Πετρούπολη, Ικαρία κ.α.). Εκεί που τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν θα είναι στο β' γύρο, καλούμε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών όπως κι αν ονομάζονται, που κινούνται στη γραμμή της ενσωμάτωσης του λαού αλλά και της στρατηγικής της ΕΕ για Ευρώπη των περιφερειών.
  • Ψήφος στο β' γύρο και στις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ σημαίνει ότι χτίζονται προϋποθέσεις αναγέννησης του κινήματος, του λαού, συγκέντρωσης δυνάμεων, σε όφελος του λαού.

Πρώτο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις τοπικές εκλογές της 18ης Mάη


Οι συνδυασμοί που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η αντικαπιταλιστική Αριστερά στις περιφέρειες αναμένεται να προσεγγίσουν τις 120.000 ψήφους, με ποσοστό, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προσεγγίζει το 2,5%. Το γεγονός αυτό δίνει άλλη ποιότητα στην ήττα των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ μπορεί και πρέπει να δώσει αυξημένη αυτοπεποίθηση στο λαϊκό κίνημα στους αγώνα για την ανατροπή.

Το χαστούκι στους πολιτικούς εκπροσώπους του μαύρου μετώπου είναι γεγονός. Το βήμα μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή με μαζική, μαχητική αντι-ΕΕ και αντικυβερνητική ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα ανατρέψει τα διλήμματα και θα σπάσει τα εκλογικά φράγματα. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου