Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Στήριξη με αστερίσκους από Κωνσταντίνου σε Σακελλαρίδη



Μετά την επανεκλογή του στο δήμο Αθηναίων, ο Πέτρος Κωνσταντίνου έκανε δηλώσεις σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα και τα μηνύματα της κάλπης. Επίσης, μίλησε για το β' γύρο των δημοτικών εκλογών στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας .


«Τα εκλογικά αποτελέσματα της 18ης Μάη καταγράφουν ξεκάθαρα την καταβαράθρωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Στο Δήμο της Αθήνας, για πρώτη φορά, δεν περνά στο δεύτερο γύρο υποψήφιος της Δεξιάς. Η στροφή του κόσμου προς τα αριστερά δεν κρύβεται με τη φλυαρία των φιλοκυβερνητικών παπαγάλων στα ΜΜΕ», σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος, με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου.

«Ο κόσμος τους μαύρισε μαζικά. Ένα μεγάλο μέρος προχωρεί ακόμη περισσότερο συνειδητοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων που αναζητούν λύσεις προς τα αριστερά, δεν μπορεί να οργανώσει τη μάχη για την ανατροπή της κυβέρνησης και το ξήλωμα των μνημονίων. Ένα ολόκληρο ρεύμα ψήφισε αντικαπιταλιστικά δίνοντας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ 125.000 ψήφους στις Περιφέρειες, ποσοστό 2,3%. Στους Δήμους αυτό το ρεύμα εκφράζεται ακόμη πιο ισχυρά», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου. 

Ο δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές», άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «στη προσπάθεια του να τραβήξει 'μετριοπαθείς ψηφοφόρους' με πολιτική συμβιβασμών και όχι σύγκρουσης, αφήνει τα περιθώρια στην άρχουσα τάξη να παίζει παιχνίδια, πότε με τους Κασιδιάρηδες, άλλοτε με τους Μαρινάκηδες. Της αφήνει περιθώρια  να πλασάρει φιγούρες σαν το Μπουτάρη και τον Καμίνη ως 'ανεξάρτητους’».

Ο κ. Κωνσταντίνου προσθέτει πως «είναι η ίδια λογική που υποτίμησε ξανά την απειλή των νεοναζί  μεταθέτοντας  τις ελπίδες για το τσάκισμα του φασισμού στα ανακριτικά γραφεία και τους εισαγγελείς αντί για το χτίσιμο του κινήματος στις γειτονιές. Οι  Μπαλτάκοι  κάνανε τη βρόμικη δουλειά και  ο Κασιδιάρης με την άδεια των μηχανισμών της κυβέρνησης και του κράτους  έφτασε να παριστάνει το «διαφορετικό κόμμα» από την εγκληματική συμμορία των νεοναζί που βρίσκεται ήδη στη φυλακή και  διεκδικεί ξανά την ανοιχτή δράση της Χρυσής Αυγής που την έβαλε στο περιθώριο το αντιφασιστικό κίνημα».

Σε άλλο σημείο, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, τονίζει «η αριστερά που ρίχνει νερό στο κρασί της δεν μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή με τις υποσχέσεις της «ψηφίσατε, φεύγουν». Η ανατροπή της κυβέρνησης θα είναι πολύ σκληρή μάχη και το δυνάμωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει το μήνυμα ότι μεγαλώνει ο κόσμος που στηρίζει αυτή τη προοπτική».

Για το β' γύρο των εκλογών στο δήμο Αθήνας

Σχετικά με το β' γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, ο κ. Κωνσταντίνου, τονίζει: «Δίνουμε τη μάχη ώστε στο δεύτερο γύρο η ήττα του Καμίνη  και η ψήφος στον Σακελλαρίδη από τον κόσμο που σιχαίνεται την συγκυβέρνηση να μην έχει τη παραμικρή αυταπάτη ότι θα ξηλωθεί αυτόματα και ως δια μαγείας η Δεξιά, ακριβώς  γιατί η ίδια η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ,  με τους συνεχείς συμβιβασμούς της δεν ανοίγει αυτό το δρόμο».

Για τις ευρωεκλογές της 25ης Μάη καλεί «όλο αυτό τον κόσμο να δώσει τη ψήφο του στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να εκλέξει ευρωβουλευτή. Αυτή τη μάχη για να ξηλώσουμε τη κυβέρνηση, τα Μνημόνια και τους νεοναζί χρειάζεται να την οργανώσουμε σε κάθε εργασιακό χώρο και γειτονιά,  χτίζοντας τη δύναμη ανατροπής και τη αντιφασιστική δράση παντού, δυναμώνοντας την αντικαπιταλιστική αριστερά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρόβαλε ξεκάθαρα ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα στηριγμένο όχι στην ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων ή θέσεων Δημάρχων αλλά με το δυνάμωμα του αγώνα για να γυρίσουν πίσω όλοι ο απολυμένοι με μισθούς και συντάξεις με βάση τις συλλογικές συμβάσεις που κατάργησαν οι κυβερνήσεις. Πρόβαλε τη διαγραφή του χρέους, τον εργατικό έλεγχο, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των Τραπεζών, την αλληλεγγύη στους μετανάστες ενάντια στο ρατσισμό και τους νεοναζί».

Τέλος μιλώντας για την επανεκλογή του στο δήμο της Αθήνας, τόνισε πως «στηρίχτηκε στη δράση και τη διαρκή παρουσία στις μάχες,  αγωνιστών και αγωνιστριών που έδωσαν το καλύτερο εαυτό  τους και έστειλαν  ξανά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας».





efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου