Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Το Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης για τις εκλογές του Μαΐου



1. Οι ευρωεκλογές καθώς και οι τοπικές εκλογές του 2014 παίρνουν εντελώς διαφορετική σημασία από κάθε προηγούμενη εκλογή αφού, εαν εκδηλωνόταν μαζικά η λαϊκή αγανάκτηση για την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην οποία έχουν καταδικάσει τα λαϊκά στρώματα οι ξένες και ντόπιες ελίτ που διαχειρίζονται την καταστροφή αυτή, θα είχαν καθοριστική σημασία για τις μελλοντικές εξελίξεις.

2. Για εμάς που θεωρούμε ότι η αιτία της καταστροφής ΔΕΝ είναι το Χρέος, το οποίο είναι απλά σύμπτωμα μιας πολύ βαθύτερης κρίσης,
το ζήτημα δεν είναι απλά να καταψηφίσουμε τα κόμματα και τους πολιτικάντηδες που ψήφισαν και στήριξαν τα μνημόνια και τους μνημονιακούς νόμους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κ.λπ.) ούτε να υπερψηφίσουμε αυτούς που θα μας φέρουν καλύτερα μνημόνια με πιο ανθρώπινους όρους, μέσα στην ίδια την ΕΕ που μας καταδίκασε σε αυτά (ΣΥΡΙΖΑ), ούτε όμως και όλους αυτούς στην Αριστερά που με ημίμετρα (έξοδο μόνο από το Ευρώ) και μασημένα λόγια για το κρίσιμο θέμα της ΕΕ ουσιαστικά αποπροσανατολίζουν τα λαϊκά στρώματα για το τι πρέπει να γίνει για την έξοδο από τη καταστροφή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, Σχέδιο Β κ.λπ.). Και φυσικά δεν ασχολούμαστε με τα γελοία κόμματα-τσόντα όπως το ΠΟΤΑΜΙ που έστησαν τα ΜΜΕ με τη βοήθεια αρχολίπαρων «ανθρώπων των Γραμμάτων και της Τέχνης» που θα μας σώσουν γιατί είναι …καλοί και σοβαροί άνθρωποι!

3. Για εμάς η καθοριστική αιτία της καταστροφής είναι  η ίδια η εσνωμάτωση της χώρας στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλεύθερης παγκοσμιοποίησης που επέβαλαν οι ξένες ελίτ σε αγαστή σύμπνοια με τις δικές μας πλιατσικολογούσες ελίτ. Η ενσωμάτωση αυτή ολοκληρώθηκε με την ένταξη μας στην ΕΕ το 1981 και μετά 30 χρόνια με την ένταξη μας στο νόμισμα της το Ευρώ. Ήταν η ένταξη μας στην ΕΕ που κατέστρεψε τη παραγωγική δομή της χώρας, διαλύοντας αρχικά την δασμοβίωτη μικρο-βιομηχανία μας και στη συνέχεια ακόμη μια σχετικά αυτοδύναμη γεωργία. Η αποδιάρθρωση της παραγωγικής δομής έφερε το Χρέος (αφου βαθμιαία αναγκαστήκαμε να εισάγουμε τα πάντα) το οποίο στη συνέχεια εξογκώθηκε με τη βοήθεια του «ισχυρού» νομίσματος που μας έδωσαν οι Ευρωπαϊκές ελίτ, παίρνοντας μας την οικονομική (και επομένως και εθνική) κυριαρχία.

4. Έτσι, η αποδιάρθρωση της παραγωγικής δομής που μας επέβαλε η ΕΕ έφερε το μαζικό Χρέος και αυτό με τη σειρά του τα Μνημόνια και τους αποικιακούς Νόμους που μας μετέτρεψαν σε κανονικό προτεκτοράτο. Και αυτό δεν έγινε μόνο σε εμάς αλλά σε κάθε χώρα που ενσωματώθηκε στη ΝΔΤ, με σημαντικές βέβαια αποκλίσεις ανάλογα με την προυπάρχουσα οικονομική δομή. Οι εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα, η μαζική φτώχεια και υπο-απασχόληση χαρακτηρίζουν κάθε χώρα ενσωματωμένη στη ΝΔΤ, αλλά φυσικά το μέσο οικονομικό επίπεδο των χωρών από όπου ξεκινάν οι υπερεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες ελέγχουν σήμερα την παγκόσμια οικονομία είναι ανώτερο από αυτό των υποτελών χωρών. Εντούτοις, οι τεράστιες ανισότητες στο εσωτερικό κάθε ενσωματωμένης χώρας στη ΝΔΤ είναι κοινές.

5. Η λύση επομένως για μας είναι να παλέψουμε αρχικά για να σπάσουμε τα δεσμά μας από την ΝΔΤ, με την απεξάρτηση από τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης γενικά, και την άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη ειδικότερα, παράλληλα με την αναγκαία αλλαγή των γεωπολιτικών προσανατολισμών ώστε να συνταχθούμε με το στρατόπεδο των λαών που αγωνίζονται σήμερα για την οικονομική και εθνική κυριαρχία τους

6.  Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την ανάδυση ενός μαζικού παλλαϊκού ΜΕΚΕΑ που θα επιβάλλει κυβέρνηση ΜΕΚΕΑ για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με στόχους όπως αυτοί που προτείνουμε:

 http://www.mekea.org/2012/02/19/εκκληση-για-ενα-λαϊκο-μετωπο-κοινωνικ-2/
  
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ…

ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΜΕΚΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου