Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Κατάληψη στο ΥΠΟΙΚ από τις καθαρίστριες - Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο


Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών έχουν προχωρήσει, από νωρίς το πρωί, οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την επαναπρόσληψή τους.


Το υπουργείο Οικονομικών δεν εκτελεί τη δικαστική απόφαση, δήλωσε το πρωί «στο Κόκκινο» (105,5) η κ. Αλεξάκη, Όπως αναφέρει, οι καθαρίστριες πήγαν να πιάσουν δουλειά με την απόφαση του δικαστηρίου αλλά οι προϊστάμενοι  έκαναν τους ανήξερους δηλώνοντας πως «περιμένουν το "οκ" από τον υπουργό». Όπως αναφέρει οι ανακοίνωση των καθαριστριών, «μέχρι την Τετάρτη 21.05.2014 και ύστερα από 6 ημέρες, συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, απέναντι σε μια χούφτα γυναίκες , που αποφάσισαν  να διεκδικήσουν το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή».
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος των καθαριστριών, διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων τις δικαστικές αποφάσεις:

Η ανακοίνωση του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών:

«ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Εμείς οι ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, από  τις  18 Σεπτεμβρίου 2013 δίνουμε έναν αγώνα για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας,   με την αμέριστη  συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών  (Α/Α 1584/2014), σύμφωνα με την οποία: «υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε  την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η απόφαση αυτή, νομίμως επιδόθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 και ώρα 13:40 στο Υπουργείο Οικονομικών  με Α.Π. 67791/2014. Μέχρι σήμερα Τετάρτη 21.05.2014 και ύστερα από 6 ημέρες, συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, απέναντι σε μια χούφτα γυναίκες , που αποφάσισαν  να διεκδικήσουν το αυτονόητο. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Από πότε στην Ελληνική Δημοκρατία η συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις είναι προαιρετική;  Είναι δυνατόν αυτοί που επικαλούνται την τάξη και τον νόμο να αρνούνται  να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις; Δεν είναι δυνατό  το Υπουργείο να αντιδρά με αστραπιαία ταχύτητα σε άλλες περιπτώσεις και να μην απαντά ΑΚΟΜΗ για το αν θα υλοποιήσει απόφαση Δικαστηρίου. Κύριοι Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη, η εφαρμογή του Νόμου είναι προσωπική επιλογή, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ!

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, την νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή. Συνεχίζουμε την καθιστική μας διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10, μέχρι τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στη Δικαστική Απόφαση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!  





πηγή: http://www.alfavita.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου