Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Θεσσαλονίκη: Ξύλο από ΜΑΤ στις καθαρίστριες και σε βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)
Επίθεση χωρίς λόγο από τα ΜΑΤ με τις ασπίδες δέχτηκαν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ έξω από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο που διαμαρτύρονταν για την μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου που ορίζει την επαναπρόσληψη και των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Επίθεση δέχτηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη που ήταν παρούσα στην διαμαρτυρία.
Αφορμή της διαμαρτυρίας ήταν η παρουσία του Χ. Θεοχάρη γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών  οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα την ηθική δεοντολογία.Λίγη ώρα πριν φθάσει ο Χάρης Θεοχάρης στο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια στους διαδηλωτές χτυπώντας με ασπίδες τις καθαρίστριες επί αρκετή ώρα με τις καθαρίστριες να φωνάζουν "χτυπάτε τις μητέρες σας"." Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία" φώναζαν οι διαδηλωτές.
"Δεν μπορεί ο κ. Θεοχάρης να μιλά για ηθική δεοντολογία όταν αρνείται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψη 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, όταν με απόφαση του μας πετάει στο Καιάδα" δηλώνουν οι καθαρίστριες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που διοργανώνουν την κινητοποίηση αυτή.

Οι καθαρίστριες, από Θεσσαλονίκη και από Λάρισα, κρατούσαν πανό το οποίο γράφει "Για ποια ηθική δεοντολογία μιλάτε κε Θεοχάρη"; Στο πλευρό τους βρέθηκαν σχολικοί φύλακες και καθηγητές, οι απολυμένοι της Coca Cola, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και μέλη πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων


Οι συγκεντρωμένοι από την αρχή της διαμαρτυρίας βρέθηκαν περικυκλωμένοι από  στην απέναντι πλευρά της Τσιμισκή από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας.
Πηγή: http://www.alterthess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου