Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για την ολοκλήρωση της Ανατροπής ζητά ο Τσίπρας




"Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία" δήλωσε ο Α. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε μια προσπάθεια να επικυρώσει το θετικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια, στέλνοντας ένα συμβολικό και πραγματικό μήνυμα  προς το εσωτερικό και στο εξωτερικό.


"Τα χθεσινά αποτελέσματα συνιστούν μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και τους συσχετισμούς της σημερινής βουλής και τότε κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση δεν νομιμοποιείται η βουλή να εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία", δήλωσε ο Α. Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, τον κάλεσε να μη "διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που έχει έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις εκλογές, τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, την ιδιωτικοποίηση του νερού και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας".  

Ο Α. Τσίπρας πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στο διορισμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επόμενου επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή "δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα και την ευρύτερη πολιτική συναίνεση έχοντας ποσοστά μειοψηφίας".








alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου