Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ)

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Κατ' αρχήν ο θάνατος του συνδικαλιστή -οικοδόμου του ΠΑΜΕ μέσα στη διαδήλωση, είναι ένα θλιβερό γεγονός που δεν είναι ανεξάρτητο από τις μέρες της νέας κατοχής που βιώνει η κοινωνία των εργαζομένων.

Αυτό όμως δεν δικαιώνει και δεν δικαιολογεί ούτε κατ' ελάχιστον τη στάση του ΚΚΕ στη διάρκεια της δεύτερης μεγαλειώδους διαδήλωσης στο σύνταγμα στης 20 Οκτώβρη.

Η αρχική ευχάριστη αίσθηση των χιλιάδων διαδηλωτών-απεργών ότι επιτέλους είμαστε όλοι μαζί ενάντια στη τρόικα την Ε.Ε. και τη κυβέρνηση, διαδέχτηκε η απορία,  ο θυμός, η οργή και η πίκρα για τη στάση του ΚΚΕ.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ τεράστια και αναπάντητα

1.Ποιους περικυκλώσανε και γιατί;

2.Ποιούς φυλάγανε και από ποιους;

3.Τι είναι η αριστερή ενότητα και γιατί να τη περιμένει και να ελπίζει ο λαός;

4.Τι ομάδες περιφρούρησης με κράνη και ρόπαλα- δήθεν σημαίες ήταν αυτές που είχαν μέτωπο στους διαδηλωτές όλων των υπολοίπων μπλοκ σωματείων, συλλογικοτήτων, κινήσεων και όχι στη κατοχική βουλή;

5.Τι συγχρονισμός και από ποιόν έγινε ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και στα μπλοκ του ΠΑΜΕ που όταν αποσύρθηκαν , τα ΜΑΤ πήραν θέση μάχης χτυπώντας και ρίχνοντας χημικά στη διαδήλωση σε όποιον δρόμο και αν βρισκόταν;

Η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να απαντήσει τώρα σε αυτά και όχι μετά τα από 66χρόνια όπως έκανε με το Βελουχιώτη και το Ζαχαριάδη

Για μας έχει ιστορική ευθύνη το ΚΚΕ. Γιατί αυτή τη στιγμή που η κυβέρνηση καταρρέει, το πολιτικό σύστημα είναι στο αυτόματο πιλότο σε τροχιά ελεύθερης πτώσης, αντί να ηγηθεί ως όφειλε ενός μετώπου αντινεοφιλέλευθερου , προοδευτικού ,δημοκρατικού ενάντια στη διαλυτική πτώχευση και τον εκφασισμό.

Ανέλαβε να περιφρουρήσει την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου!! Ανέλαβε εργολαβικά το ρόλο του εγγυητή της ομαλότητας έτσι ώστε να αλωθούν τα πάντα, εν ονόματι της λαϊκής εξουσίας που δεν είναι έτοιμη ακόμη να αναλάβει τις ευθύνες και το ρόλο της!!!

Τέλος η συμπλοκή με τις ομάδες της αναρχοαυτονομίας ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί, γιατί και οι δύο έχουν στο DNA τους την αίσθηση της μοναδικότητας σε πράξεις «ανυπακοής» , «αντίστασης» και κυριαρχίας  κυρίως με κάθε τρόπο σε μαζικές διαδηλώσεις, απεργίες και κινητοποιήσεις.

Όμως αυτοί που όφειλαν να σκέφτονται και να δρουν αλλιώς είναι το ΚΚΕ

Αυτοί είναι υπόλογοι απέναντι στο λαϊκό εργατικό κίνημα και τη κοινωνία ολόκληρη που στενάζει.
ΕΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου