Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα αγώνα από τις Παρεμβάσεις Δ.Ε Βοιωτίας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Δ.Ε.  
Λιβαδειά, 11/10/11

"Έκκληση στους συναδέλφους
για συμμετοχή στις απεργίες και δυναμικές κινητοποιήσεις "

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπακούοντας τυφλά στις εντολές της Τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών και μετά από εξοντωτικά εισπρακτικά μέτρα, έρχεται να επιβάλλει την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο που τσεκουρώνει βάναυσα τους ήδη κατακρεουργημένους μισθούς μας καθιερώνοντας καθαρό μισθό για το νεοδιοριζόμενο εκπαιδευτικό 670 ευρώ! Επίσης, στον ιδιωτικό τομέα καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και συρρικνώνει τον κατώτερο μισθό στα 500 ευρώ ! 


Με αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι η ίδια με την πολιτική της εξυπηρετεί ωμά τα συμφέροντα των δανειστών και των τραπεζών και όχι τα συμφέροντα του λαού που την εξέλεξε. Οι εργαζόμενοι, που σοκαρισμένοι καλούνται να υποστούν θυσίες για ένα χρέος που συνεχώς αυξάνεται, είναι πλέον αναγκασμένοι να πάψουν να είναι παθητικοί θεατές και να αγωνιστούν για να προστατέψουν την εργασία, τη δική τους αξιοπρέπεια και την αξιοπρέπεια μίας κοινωνίας και μίας χώρας που μετατρέπεται σε πειραματόζωο και αποικία. 

Ο χώρος της Παιδείας πλήττεται θανάσιμα από την εργασιακή εφεδρεία, την τραγική κατάσταση στα σχολεία, τις περικοπές που έχουμε υποστεί και από το νέο μισθολόγιο που μας φτωχοποιεί και μας εξαθλιώνει, διαμορφώνοντας για όλους μας μία εφιαλτική πραγματικότητα.

Ο κυρίαρχος φιλοκυβερνητικός συνδικαλισμός των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ χρεοκόπησε! Απαξίωσε συστηματικά τη συνδικαλιστική δράση ταυτίζοντας την με τους πιο επαίσχυντους συμβιβασμούς, τις πιο άθλιες συναλλαγές, τις πιο ιδιοτελείς προσωπικές και κομματικές επιδιώξεις. Μπροστά σε αυτήν την εξοργιστική κατάσταση, συνάδελφοι, καλούμαστε να αγωνιστούμε μαζικά, δυναμικά, ενωτικά.
Πρέπει, επιτέλους, να πάρουμε αγωνιστικά την κατάσταση στα χέρια μας συμμετέχοντας μαζικά στις τοπικές ΕΛΜΕ, πλαισιώνοντας τις κινητοποιήσεις μας και με νέες μορφές αγώνα που ήδη είναι σε εξέλιξη ( καταλήψεις κτηρίων από εργαζόμενους, άρνηση πληρωμής και κάψιμο εντολών πληρωμής των χαρατσιών μπροστά από ΔΟΥ) και κυρίως συντονίζοντας τες με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες άλλων κοινωνικών ομάδων οργανώνοντας Γενική Απεργία Διαρκείας, για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική.
 
Συνάδελφοι, όσοι από εμάς δε θέλουν να απεργήσουν για να αποφύγουν περικοπή του μισθού τους, πρέπει να ξέρουν πως αυτά που γλιτώνουν τώρα θα τα χάσουν αργότερα από νέες εφιαλτικές περικοπές που θα έρθουν! Η συμμετοχή στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις αποτελούν τη μόνη μέθοδο πάλης που μας έχει απομείνει. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Στις ημέρες της πανεργατικής απεργίας, πρέπει να κλείσουν τα πάντα. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να κατεβούμε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Όσο περισσότεροι στον αγώνα τόσο πιο σύντομα θα ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η πολιτική ανυπακοή και ο απεργιακός αγώνας διαρκείας είναι στοιχειώδες καθήκον όλων μας!


ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου