Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η απάντηση του Γιώργου Ρούση στην επιστολή του Υπουργείου για συμμετοχή του στην 5μελή επιτροπη του ιδρύματος


Αξιότιμε κ. Ρούση,

Όπως μάλλον γνωρίζετε, μετά την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης εκ μέρους του Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών για τη συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής που θα διενεργήσει τις εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, η πράξη αυτή σύμφωνα με το νόμο θα γίνει από την Υπουργό Παιδείας.

Σας ενημερώνουμε ότι με δεδομένη τη σειρά κατάταξής σας στον κατάλογο των αρχαιοτέρων Καθηγητών του Ιδρύματός σας, και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν έγγραφες αποδοχές συμμετοχής που προηγούνται στη σειρά αρχαιότητας, η Υπουργός πρόκειται να σας ορίσει ως μέλος της εν λόγω πενταμελούς επιτροπής.

Σε περίπτωση που υπάρχει πολύ σοβαρό και αιτιολογημένο κώλυμα συμμετοχής σας παρακαλούμε όπως μας το γνωρίσετε στην ίδια την Υπουργό, κ. Άννα Διαμαντοπούλου με ηλεκτρονικό μήνυμα, στη διεύθυνση ypourgos@minedu.gov.gr, με κοινοποίηση στη δική μου ηλεκτρονική διεύθυνση το αργότερο έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011, 12.00 μεσημβρινή.

Με εκτίμηση
Καθηγητής Βασίλης Παπάζογλου
Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης





Κυρία υπουργέ,

Κατανοώ απολύτως , το ότι  με δεδομένο ότι αδυνατείτε να εφαρμόσετε ένα  νόμο που στήριξε σύσσωμο το μπλοκ της αστικής εξουσίας έχετε χάσει την ψυχραιμία σας  και αυθαιρετείτε διότι:

1.       Το να θεωρείτε τη  μη απάντηση ως καταφατική απάντηση,  είναι αυθαιρεσία.

2.       Το να στέλνετε ένα e-mail για ένα τόσο σοβαρό θέμα στις 12.20 το μεσημέρι της 4/10, και να θεωρείτε  αν δεν απαντήσουμε  μέχρι τις 12 το μεσημέρι της μεθεπόμενης, ( λες και είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε  πάνω από τους υπολογιστές μας , και να αντιδρούμε με τους ρυθμούς που εσείς ορίζετε) ότι συμφωνούμε με τον διορισμό μας, αποτελεί αυθαιρεσία στο τετράγωνο.

3.       Το να ανάγετε  την αφεντιά σας σε κριτή της σοβαρότητας των λόγων άρνησης συμμετοχής που μπορεί να επικαλεστεί ο καθένας μας αποτελεί αυθαιρεσία στον κύβο.

Παρόλα αυτά για  να μην υποστώ το διασυρμό  να  δω το όνομα μου στην πενταμελή επιτροπή του Παντείου, όπερ καθόλου απίθανο στα πλαίσια του αυθαίρετου τρόπου λειτουργίας σας, σπεύδω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι  σεβόμενος και   την ομόφωνη  απόφαση της Συνόδου των πρυτάνεων περί αντισυνταγματικότητας του νόμου σας,  αρνούμαι να συμμετέχω:

- σε μια διαδικασία που δολοφονεί το πανεπιστήμιο μετατρέποντας το σε Ανώνυμη Εταιρία,

- σε μια διαδικασία η οποία  δεν αρμόζει σε ακαδημαϊκούς δασκάλους που σέβονται το λειτούργημα τους,

-σε μια διαδικασία την οποία αρνείται να εφαρμόσει η συντριπτική πλειοψηφία των πρυτανικών αρχών των ΑΕΙ, των φοιτητών και των συναδέλφων μου.

Γιώργος Ρούσης
Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου