Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η αστική πολιτική του «νόμου και της τάξης»

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ, κάθε φορά που οι εργαζόμενοι και η νεολαία διεκδικούν τα δικαιώματά τους και αντιστέκονται στην ταξική επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό, επικαλούνται το νόμο και την τάξη ώστε να συκοφαντήσουν τους αγώνες μας. Βέβαια πρόκειται για υποκρισία. Οι νόμοι δεν είναι ταξικά ουδέτεροι αλλά έχουν διαμορφωθεί από αυτούς που έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία. Οι όποιες παραχωρήσεις γίνονται στους καταπιεζόμενους, συνήθως μετά από σκληρούς αγώνες, παίρνονται πίσω εν μία νυκτί, όταν οι «από τα πάνω» δεν μπορούν να κυβερνήσουν όπως πριν και οι «από τα κάτω» δεν μπορούν και δεν θέλουν να κυβερνηθούν όπως πριν. Παρ' όλα αυτά σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, όπου κεφάλαιο και αστικό μπλοκ εξουσίας προσπαθούν να κάνουν το βήμα προς τα μπρος και να τσακίσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάνουν κουρελόχαρτο τόσο το Σύνταγμα όσο και τους νόμους που οι ίδιοι έχουν φτιάξει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε αυτή την περίοδο που οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δίνουν σκληρές μάχες ενάντια στο πετσόκομα των μισθών, στην εργασιακή εφεδρεία κια στην εξαθλίωση, η κυβέρνηση και διάφοροι δήμαρχοι με πρόσχημα την δημόσια υγεία (τώρα ενδιαφέρθηκαν για την υγεία μας), οργάνωσαν μηχανισμό απεργοσπασίας δίνοντας την καθαριότητα των δήμων σε ιδωτικές εταιρείες, απειλώντας τους εργαζόμενους των Δήμων πως θα καταργήσουν τις οργανικές θέσεις στην καθαριότητα. Αυτή η κίνηση έχει πολλές παραμέτρους. Πρώτα απ' όλα οι υπερασπιστές «του νόμου και της τάξης» πρέπει να απαντήσουν σε κάποια ερωτήματα. Δεν γνωρίζουν πως τα ανοιχτά οχήματα των ιδιωτών είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία; Δεν γνωρίζουν πως τα περισσότερα από τα οχήματα δεν έχουν καν άδειες κυκλοφορίας και κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες; Δεν γνωρίζουν πως οι εν λόγω εταιρείες απασχολούν τους εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση; Δεν γνωρίζουν πως οι ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού πετάνε τα σκουπίδια τους σε παράνομες χωματερές θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της Αθήνας; Βέβαια τα ερωτήματα είναι ρητορικά: και βέβαια τα γνωρίζουν και εννοείται πως δεν τους ενδιαφέρει. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και οι ακροδεξιοί σύμμαχοί της του ΛΑΟΣ χτυπιούνται για το «κακό» που κάνουν στη χώρα οι μετανάστες εργάτες, κλείνουν τα μάτια όταν τα φιλαράκια τους οι εργολάβοι τους βάζουν να δουλεύουν χωρίς ασφάλιση σε συνθήκες γαλέρας. Είναι γνωστό άλλωστε πως οι καπιταλιστές έχουν συμφέρον να υπάρχει ένα εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, ώστε να το εκμεταλλεύονται όποτε παραστεί ανάγκη. Για αυτό το λόγο εμείς επιμένουμε πως οι συνάδελφοι μετανάστες πρέπει να έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους έλληνες εργαζόμενους.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως οι αστοί πολιτικοί που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, αποτελούν το πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεργολάβων. Στρατηγικός στόχος είναι να παραδόσουν τόσο τη διαχείρηση όσο και την αποκομιδή των απορριμάτων στους γνωστούς και μη εξαιρεταίους Μπόμπολα- Λάτση - Λασκαρίδη. Αυτοί από τη μεριά τους θα βγάλουν υπερκέρδη ενώ από την άλλη μεριά ο κόσμος της εργασίας θα πληρώσει το λογαριασμό, αφού το κόστος της αποκομιδής και της διαχείρισης θα πολλαπλασιαστεί, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και οι υπάλληλοι της καθαριότητας των δήμων θα βγουν στην ανεργία.
Τέλος, όπως τονίσαμε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις, η κυβέρνηση μετά από πρόταση του Καμίνη αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών, ετοιμάζεται να βάλει το στρατό σε ρόλο απεργοσπάστη. Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα 500 οπλίτες είναι σε επιφυλακή ώστε να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους δρόμους. Για μια ακόμα φορά λοιπόν αποδεικνύεται και ο ταξικός χαρακτήρας του στρατού και ο ρόλος του αυτήν την περίοδο, καθώς αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο του απεργοσπάστη και να εμπλακεί σε πολιτικά ζητήματα. Εμείς καλούμε τους φαντάρους να αρνηθούν να βγουν στους δρόμους και να υπερασπιστούν την κοινωνική τους τάξη. Δεν υπάρχει Νομικό καθεστώς που να καλύπτει αυτή την ακραία πολιτική επιλογή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Η Κοινοβουλευτική Χούντα του ΠΑΣΟΚ βγάζει στο δρόμο τον Στρατό ενάντια στους Απεργούς αποκαλύπτοντας ότι οι εκπαιδευτικές προετοιμασίες Καταστολής Πλήθους στοχεύουν τα κοινωνικά κινήματα και ότι υπάρχει σε επίπεδο Ε.Ε και η πολιτική απόφαση και οι Μηχανισμοί - EUROGENDFOR για την συντριβή των λαϊκών αγώνων.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου