Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΧΙΛΑΡΙ GO HOME!


Από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.
Η επίσκεψη της γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, σοβαρών αλλαγών στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενίσχυσης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που ολοένα περισσότερο "στρέφουν το ενδιαφέρον" τους στην καταστολή των κοινωνικών εξεγέρσεων που θα σημειώνονται και στο εσωτερικό των μητροπολιτικών κέντρων της Δύσης απειλώντας το αστικό καθεστώς εξουσίας, έχοντας ως παρανομαστή την τεράστια καπιταλιστική κρίση. 
 


Οι συζητήσεις των εκπροσώπων του ελληνικού κατεστημένου και της εκπροσώπου του Πλανητάρχη θα περιστραφούν γύρω από τις εξελίξεις που επέφεραν οι πρωτόγνωρες λαϊκές εξεγέρσεις σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, που όμως πλέον επεκτείνονται και στην Ευρώπη. Η Λιβύη θα δεσπόσει του ενδιαφέροντος, με την αστική Ελλάδα να δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι έπαιξε και θα συνεχίσει να παίζει κεντρικό ρόλο στη βίαιη ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Οι σχεδιασμοί επίθεσης στο Ιράν και η συνέχιση της κατοχής της Παλαιστίνης είναι τμήμα της ατζέντας, όπου ξανά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα δηλώσει παρόν, τονίζοντας την απόφαση της να στηρίξει ΗΠΑ-Ισραήλ σε κάθε νέο πολεμικό τυχοδιωκτισμό και την στρατηγική της συμμαχία με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ. Πρόσφατη εξάλλου είναι η Πειρατεία των Ειδικών Δυνάμεων του Παπουτσή κατά του Στόλου της Ελευθερίας, με την ελληνική κυβέρνηση να κρατά την ίδια επιθετική στάση απέναντι στη Διεθνή Αποστολή Αλληλεγγύης στο λαό της Γάζας όπως και η Κύπρος-Τουρκία, αλλά να αναλαμβάνει αυτή να τον Σταματήσει! Η χυδαία αυτή στάση στήριξης του κατακτητή Ισραήλ έχει πολύ μεγάλη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι το ισραηλινό κατεστημένο παρουσιάζεται ανυποχώρητο, σαμποτάρει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και επιχειρεί ξανά στρατιωτικά κατά των φυλακισμένων Παλαιστίνιων στη Γάζα.
Βαλκάνια, Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά και ΑΟΖ θα απασχολήσουν σίγουρα, ενώ δεδομένη θεωρείται η θετική απάντηση της κυβέρνησης Παπανδρέου στους νατοϊκούς σχεδιασμούς στο Αφγανιστάν και στη Σομαλία, όπου διακυβεύονται εξάλλου ισχυρά εφοπλιστικά συμφέροντα.
Στη θεματολογία των συζητήσεων βασικό ρόλο θα έχουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκει στις ΗΠΑ πολύτιμη στήριξη πρώτα από όλα ενάντια στον ίδιο τον αγωνιζόμενο λαό μας, όπου και δημόσια έχει εκφραστεί η ενθάρρυνση της κυβέρνησης Ομπάμα να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ το δρόμο του Μεσοπρόθεσμου, της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ λαίλαπας, της κατάργησης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού.
Το αμερικανικό ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται μόνο στη διεκδίκηση τμήματος από τη μοιρασιά των ιδιωτικοποιήσεων, τις γέφυρες που πρέπει να ριχτούν εν όψει των νέων κολοσσιαίων ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων (όποτε και αν γίνουν αυτοί) ή την εξασφάλιση των διεθνών τοκογλύφων, αλλά και στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ αμερικανικού-ελληνικού αστικού κόσμου την ώρα που σημειώνονται ισχυρές αντιθέσεις εντός της Ε.Ε.
Κυρίως όμως απασχολεί η αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα, θυσιάζοντας πάντα τους εργαζόμενους, ώστε να μην διαχυθεί αυτή σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι ΗΠΑ που επίσης δοκιμάζονται από ένα τεράστιο χρέος και λαμβάνουν επίσης αντιλαϊκά μέτρα, ως τις 2 Αυγούστου θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, το ανώτατο όριο ομοσπονδιακού δανεισμού, αλλιώς επέρχεται παύση πληρωμών, δείχνουν αδύναμοι να δώσουν αυτοί την όποια λύση. Ήδη, η παγκόσμια κυριαρχία τους αμφισβητείται από ανερχόμενες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων η Κίνα, παγκόσμια πρωταθλήτρια στην εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας.
Για όλους αυτούς του λόγους πρέπει να ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ.
Απέναντι στα ιμπεριαλιστικά και αντεργατικά τους σχέδια.
Αμφισβητώντας τον Κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα που επιβάλλουν Παγκόσμια, την Κατοχή τόσων λαών.
Συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός νέου Εργατικού διεθνισμού εμπόδιο στα επεκτατικά και ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, αποφασιστικό παράγοντα στην αντικαπιταλιστική ανατροπή και στην Κοινωνική Απελευθέρωση του κόσμου της μισθωτής σκλαβιάς
Ο αγώνας για την Ανατροπή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, του Μονόδρομου την κινεζοποίησης των εργαζομένων, του ακραίου κρατικού αυταρχισμού και τον πολεμικού τυχοδιωκτισμού είναι ο μονόδρομος για τον εργαζόμενο λαό μας.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου