Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Καταγγελία-σοκ από το γιο του νεκρού διοικητή

Καταγγελία-σοκ από το γιο του νεκρού διοικητή:
"Είχε προειδοποιήσει "!
http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/KYPROS/cache/kypriako5-474x363.JPG

Ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, διοικητής της ναυτικής βάσης, είναι μεταξύ των 12 νεκρών της σημερινής φονικής έκρηξης στη βάση" Ευάγγελος Φλωράκης".
Ο Νικόλας Ιωαννίδης γιος του αποθανόντος Διοικητή του Ναυτικού, Ανδρέα Ιωαννίδη μιλώντας στο ΡΙΚ αποκάλυψε πράγματα που φαίνεται πως οι υπεύθυνοι γνώριζαν αλλά αδιαφορούσαν:

 ''Αυτό που συνέβη σήμερα στο Μαρί ήταν μια έκρηξη στα θεμέλια του κράτους μας. Ο πατέρας μου έκανε επανειλημμένες εκκλήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Χθες είχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα κιβώτια, τα οποία για 1,5 χρόνο βρίσκονταν κάτω από τον ήλιο. Ο πατέρας μου κλήθηκε να πάει όταν ξεκίνησαν οι μικρο-εκρήξεις και πήγε ''πρώτος'' εκεί. Είναι μεγάλη ντροπή για αυτό το κράτος που ακόμα δεν έχουν παραιτηθεί όλοι τους.”

Επίσης, στην συγκλονιστική μαρτυρία του στην τηλεόραση του ΡΙΚ πρόσθεσε «ότι τόσο ο πατέρας του, όσο και άλλοι αξιωματικοί του ναυτικού, τόνιζαν συνεχώς την ανάγκη καταστροφής ή απομάκρυνσης των πυρομαχικών που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, αλλά , όπως είπε, οι προειδοποιήσεις τους " έπεσαν στο κενό".

  
Ο κ. Ιωαννίδης είπε επίσης ότι ο πατέρας του είχε αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στη βάση, γιατί την περασμένη Δευτέρα είχε σημειωθεί μικρή έκρηξη, που δημιούργησε οπή στα εμπορευματοκιβώτια.

  
Ειδικά χθες, υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα εμπορευματοκιβώτια και τα ξημερώματα άρχισαν μικρές εκρήξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία.

  
Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο διοικητής της βάσης είχε αποστείλει επιστολές προς το Υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους από τα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα.


   
Το δε ΚΥΠΕ, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονταν αναφλέξεις στα κιβώτια που περιείχαν την πυρίτιδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε σύσκεψη αποφασίσθηκε τα κιβώτια ραντίζονται με νερό. Ωστόσο, πρόσθεσε η εν λόγω πηγή, σήμερα το πρωί, σημειώθηκε μεγαλύτερη ανάφλεξη και ακολούθησε πυρκαγιά. Κλήθηκε πυροσβεστικό όχημα για να κατασβέσει τη φωτιά, ύστερα, όμως, από μιάμιση ώρα σημειώθηκε η φονική έκρηξη. 

Τα χατίρια τελικά στους Αμερικανούς έφεραν τον όλεθρο. Οικογένειες βούτηξαν στο πένθος για να γίνει η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ αρεστή σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Βλέπεις το αντίτιμο της πρόσδεσης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι το αίμα. Συχνά το δικό σου…
Όλα πλέον αποκαλύπτουν την ενοχή των 98 κατασχεμένων κιβωτίων, σε συνδυασμό με την Εγκληματική Αμέλεια της Κυπριακής Κυβέρνησης και της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς.
Για μια ακόμη φορά ο Κυπριακός λαός ζει μια Τραγωδία, μόνο που ο εχθρός ήταν Εντός των Πυλών! Είναι ο εσωτερικός εχθρός, το αστικό κατεστημένο που μπροστά στο κέρδος και τις στρατηγικές συμμαχίες με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή.
Σύμφωνα ,με απόρρητα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα από το wikileaks, αυτά ζητήθηκε να δεσμευτούν από τις ΗΠΑ. Οι κυπριακές αρχές τα δέσμευσαν πριν από ένα χρόνο όμως κανείς δεν είχε σχέδιο για το τι θα γίνουν αυτά τα κιβώτια. Για ένα χρόνο παρέμεναν στη Ναυτική Βάση.

 Ήταν δηλαδή δημόσιος κίνδυνος. Και το γνώριζαν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου