Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Μια πρώτη νίκη για τους άνεργους του Περιστερίου

Απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου για απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη.


Πηγή: Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου

Μαζική ήταν η παρουσία από μέλη της Πρωτοβουλίας, άνεργους του Περιστερίου, συμβασιούχους του Δήμου, αλλά και συμπαραστάτες, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 7 Ιουλίου. Αρκετοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το κτίριο της Ξυλοτεχνείας όπου η Πρωτοβουλία είχε αναρτήσει πανό.




Μετά από επίμονες προσπάθειες της Πρωτοβουλίας όλο το προηγούμενο διάστημα, ικανοποιήθηκε καταρχήν το αίημα μας για να γίνει θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο η ανεργία, με στόχο να παρθούν αποφάσεις στήριξης των άνεργων της πόλης μας. Το θέμα ήταν πρώτο στην ημερίσια διάταξη. Μετά την εισήγηση από τον Αντιδήμαρχο κ.Λύκο πήραν το λόγο ένα μέλος της Πρωτοβουλίας και μία από τους συμβασιούχους του Δήμου που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και ζητάν την ανανέωση των συμβάσεων και τη συνέχεια της εργασίας τους. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων. Στη συζήτηση φάνηκε ότι η διοίκηση, αλλά και οι παρατάξεις του Δήμου, είναι πιεσμένοι από το διογκούμενο πρόβλημα της ανεργίας στην πόλη, αλλά και από την επιμονή της Πρωτοβουλίας να αναδειχθεί το θέμα.

Η δημοτική αρχή τοποθετήθηκε θετικά στο θέμα της δωρεάν περίθαλψης, συμπληρώνοντας ότι το θέμα του Κέντρου Υγείας Περιστερίου δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου. Κάλεσε μάλιστα την Πρωτοβουλία να επισκεφθούν τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου με το αίτημα της δωρεάν περίθαλψης. Παρά το γεγονός ότι τέθηκε έντονα η απαίτηση να δεσμευτεί ο Δήμος ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού, η διοίκηση απέφυγε να τοποθετηθεί πιο συγκεκριμένα. Το θέμα έκλεισε με την ψήφιση απόφασης από το Δημοτικό ΣΥμβούλιο για απαλλαγή των άνεργων από τα Δημοτικά τέλη. Μένει φυσικά να διευκρινηστεί ποιοί και πόσοι τελικά θα ωφεληθούν από αυτή την απαλλαγή, η οποία σύμφωνα με την απόφαση θα ισχύει και με βάση εισοδηματικά κριτίρια, τα οποία πρέπει να διευκρινηστούν. Πρόκειται για μια καταρχήν επιτυχία της παρέμβασης της Πρωτοβουλίας που άνοιξε πολλά ζητήματα και βάζει πολλά καθήκοντα για τη συνέχεια.

Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους που παρακολουθούν το blog, για την κάπως καθυστερημένη ενημέρωση. Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον υλικό το οποίο χρειάζεται μια επεξεργασία. Θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα κι άλλες αναρτήσεις με φωτό, βίντεο και σχόλια.

Δείτε επίσης:

Φωτογραφίες και βίντεο από το Δημοτικό Συμβούλιο Πέμπτη 7 Ιουλίου με πρώτο θέμα την ανεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου