Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Εργατοπατερική αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της που συνήλθε με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης την εκτίμηση της συνάντησης της Διοίκησης της ΠΝΟ με τον Αναπλ. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χάρη Παμπούκη που πραγματοποιήθηκε χθες και διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ από τη μια μεριά, αλλά και στα πλαίσια της από 6 Ιουλίου 2011 απόφασής της για την προετοιμασία πραγματοποίησης νέων απεργιακών κινητοποιήσεων εντός του τρίτου δεκαημέρου Ιουλίου 2011, κατέληξε στα παρακάτω.

Η Ομοσπονδία έθεσε στον Υπουργό όλα τα κυρίαρχα και πρώτης προτεραιότητας ζητήματα που απασχολούν τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους και ειδικότερα τις έντονες αντιδράσεις των συνταξιούχων που προκάλεσε το άρθρο 44 του Ν 3986/2011 αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος των πόρων του ΝΑΤ και την επερχόμενη κατάργησή του με την υπαγωγή του από 1/1/2013 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (άρθρο 27 Ν. 3863/2010), ζητώντας άμεσες λύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν.
Η Διοίκηση διαπιστώνοντας την πρόθεση του Υπουργού να σταθεί αρωγός στα προβλήματα που ανέπτυξε η Ομοσπονδία, απεφάσισε να μην πραγματοποιήσει απεργιακή κινητοποίηση εντός του Ιουλίου 2011. Με την απόφασή της αυτή, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας παρέχει τον απαραίτητο χρόνο στην πολιτική ηγεσία της χώρας να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις που ζητά η ΠΝΟ.


Τέλος, η Διοίκηση θα συνεδριάσει εκ νέου περί τα τέλη Αυγούστου για να διαπιστώσει κατά πόσον δόθηκαν οι αναμενόμενες λύσεις και επιφυλάχθηκε να προσδιορίσει τις παραπέρα ενέργειές της, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα όλων των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει αποδείξει ότι διαθέτει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία, που της επιτρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις γενικότερες συνθήκες και προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και ο κάθε πολίτης, ο οποίος υφίσταται τις δυσμενείς συνέπειες, που δημιουργούν κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.
 

Με εντολή Διοίκησης
Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ 

 

Επιμένουν τα σωματεία ΣΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ στις απεργιακές κινητοποιήσεις

22 Ιούλη 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν τον θλιβερό τους ρόλο η πλειοψηφία της ΠΝΟ ως όργανο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού,
πολλοί ναυτεργάτες και εργαζόμενοι θα ξυπνήσουν από έναν εφιάλτη που τους οδηγούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και θα αναγκαστούν από τα πράγματα να συγκρουστούν με αυτές, με πρόσωπα και τις πολιτικές τους.
Το ΝΑΤ διαλύεται την 01/01/2013, με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΠΝΟ,

για συντάξεις, γιατρούς και φάρμακα θα δίνονται τόσα όσα προβλέπει ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός μέχρι 31/12/2012.

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παμπούκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, αν δεν υπάρξει σύμφωνη γνώμη από τους υπουργούς Βενιζέλο, Κουτρουμάνη και την Τρόϊκα γιατί τον υπερβαίνουν οι όποιες αλλαγές.

Είναι υπόθεση των ναυτεργατών, των συνταξιούχων, της ναυτεργατικής οικογένειας στο σύνολό της, των εργαζομένων, να οργανωθούν και να αγωνιστούν ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική.
Επιμένουμε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος και σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνουμε τις δυνάμεις μας, άλλος δρόμος δεν υπάρχει αυτοί που καλλιεργούν συγχύσεις, αυταπάτες, αναβλητικότητα, θα εκτίθενται καθημερινά κάτω από το βάρος της όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Πηγή: http://peiratikoreportaz.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου