Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ


i-thanatiki-poini-stis-ipa-argopethainei


Για μια ακόμη φορά η Ακροδεξιά αποδεικνύει ότι αποτελεί λαγό στην κούρσα της προπαγάνδισης των πιο ακραίων αυταρχικών πολιτικών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τμήμα του βαθέως ελληνικού κράτους και τσιράκι των εμπόρων όπλων.


Η ναζιστική Χρυσή Αυγή με το γνωστό της λαϊκισμό της και θέλοντας να αποφύγει το πολιτικό κόστος από τις επαναλαμβανόμενες  συλλήψεις μελών της για ρατσιστικά εγκλήματα, βομβιστικές επιθέσεις (Σπάρτη, Βόλο κλπ), αλλά και  για την κατοχή οπλισμού (Βόλος, Κόρινθος κλπ), έριξε μια ντουφεκιά στον αέρα απαιτώντας την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους αλλοδαπούς εγκληματίες. Και συμπληρώνει «Οι αλλοδαποί δολοφόνοι έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ζούγκλα και το κράτος αδυνατεί να τους αντιμετωπίσει. Απαιτείται άμεσος εξοπλισμός των σωμάτων ασφαλείας με πολεμικά όπλα» ικανά να αντιμετωπίσουν τις πάνοπλες συμμορίες των αλλοδαπών εγκληματιών».


Ουσιαστικά, η Χρυσή Αυγή διαφημίζει την επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργού ΠΡΟΠΟ να δημιουργήσει στρατιωτικά τμήματα εντός της ΕΛ.ΑΣ., ειδικά εκπαιδευμένα για συγκρούσεις κάθε είδους εντός των πόλεων, αλλά και την αγορά όπλων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Δικαιολογεί και αφήνει στο απυρόβλητο την εφαρμογή της αστικής πολιτικής που πετά τον λαό μας στην κοινωνική άβυσσο, εκτινάσσοντας τη παραβατικότητα κάθε είδους. Εν συνεχεία, έρχεται με το γνωστό της ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία να μας αποπροσανατολίσει, ταυτίζοντας το έγκλημα με τους μετανάστες, προβάλλοντας μαζί με την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ το «εθνικό πρόβλημα της μετανάστευσης» που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε «εθνικά ενωμένοι». Τελικά, αναλώνονται  στα κηρύγματα μίσους, συμβάλλοντας στην επιβολή των Μνημονίων και της ταξικής πολιτικής της ανεργίας και των απολύσεων, των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστροφής του περιβάλλοντος και της εμπορευματοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού. Μια πολιτική που ήδη έχει δολοφονήσει 4000 συνανθρώπους μας ωθώντας τους στην Αυτοκτονία, πολλαπλασιάζοντας τα ψυχολογικά προβλήματα και αδιέξοδα.


ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΨΕΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Πλήθος όμως άρθρων και μελετών αποδεικνύουν ότι η παραβατικότητα δεν έχει εθνικότητα, ότι είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και άρα η λύση δεν βρίσκεται στην ΕΛ.ΑΣ. και στην όξυνση της καταστολής, αλλά στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο Β.Λαμπρόπουλος στο κείμενο του με τίτλο “ Οι έλληνες κακοποιοί παίρνουν τα «πρωτεία» στο έγκλημα” (14/03/2012) εντοπίζει ότι υπήρξε «Αύξηση 15 - 20% της συμμετοχής ελλήνων σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις το 2011»! Και επισημαίνει:


«Το έγκλημα ανήκει ξανά στους... Έλληνες κακοποιούς. Εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης από 15 έως 20%, παρουσιάζει η συμμετοχή ελλήνων σε όλα τα σοβαρά αδικήματα που διαπράχθηκαν σε όλη την χώρα το 2011, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.  Αντίθετα από την εικόνα που καλλιεργείται από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και άλλους παράγοντες ότι «η έξαρση της εγκληματικότητας σχετίζεται με την δράση των ανεξέλεγκτων αλλοδαπών κακοποιών» οι αριθμοί αναδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Όπως φαίνεται η οικονομική κρίση συνέβαλε ώστε ένας σημαντικός αριθμός ελλήνων με παραβατική συμπεριφορά να επανακάμψει ή να ενταχθεί σε εγκληματικές ομάδας, ανακτώντας τα «πρωτεία» από τους αλλοδαπούς ποινικούς. Τα συγκριτικά, αναλυτικά στοιχεία εγκληματικότητας για τα έτη 2010 και 2011 (όπου ισχύουν τα ίδια δεδομένα αστυνομικής έρευνας) είναι ενδεικτικά για την επιδρομή των Ελλήνων κακοποιών.



Τα στατιστικά στοιχεία



Το 2010 για την διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε όλη την χώρα είχαν συλληφθεί συνολικά 13.784 δράστες, από τους οποίους ποσοστό 48% ήταν έλληνες και 52% αλλοδαποί.
Το 2011 για τα ίδια αδικήματα είχαν συλληφθεί συνολικά 16.707 δράστες, από τους οποίους ποσοστό 56,3% - δηλαδή οι 9.397 - ήταν έλληνες και ποσοστό 43,7% αλλοδαποί, κυρίως από τις βαλκανικές χώρες και τη Γεωργία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα το 2010 είχαν συλληφθεί 1.910 έλληνες και 1.786 αλλοδαποί. Το 2011 ο αριθμός των ελλήνων δραστών αυξήθηκε εντυπωσιακά στους 2.478 και των αλλοδαπών μειώθηκε σε 1.778.
Επιπλέον ενώ το 2010 είχαν συλληφθεί για διαρρήξεις οικιών 1.451 έλληνες, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 2.105 το 2011. 


Αντίστοιχα αυξημένο είναι το μερίδιο των ελλήνων κακοποιών στις κλοπές ΙΧ. Το 2010 το ποσοστό των ελλήνων που είχαν προχωρήσει σε κλοπές ΙΧ ήταν 65,7%, ενώ το 2011 ανήλθε σε 71% έναντι μόλις 29% των αλλοδαπών κακοποιών.


Η ίδια τάση παρατηρείται και στις ληστείες. Το 2010 είχαν συλληφθεί για συμμετοχή σε κάθε είδους ληστρικές επιθέσεις 2.246 άτομα, οι 888 από αυτούς έλληνες, δηλαδή ποσοστό 39,5%. Το 2011 συνελήφθησαν για ληστείες συνολικά 2.473 άτομα, από τα οποία οι 1.136 ήταν έλληνες, ποσοστό δηλαδή της τάξης του 45,9%. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ληστείες σε καταστήματα είχαν συλληφθεί το 2010 68 έλληνες και 93 αλλοδαποί (δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής των ελλήνων ήταν 42,2%). Οι αριθμοί αυτοί μεταβλήθηκαν εντυπωσιακά το 2011, οπότε συνελήφθησαν για ληστείες σε καταστήματα 87 Έλληνες και 67 αλλοδαποί. Δηλαδή μέσα σ' ένα χρόνο το ποσοστό των ελλήνων δραστών σκαρφάλωσε στο 56%, σχεδόν κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες»!


Την παραπάνω εικόνα έρχεται να συμπληρώσει η Ιωάννα Μάνδρου διαπιστώνοντας «Κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας. Ρεκόρ διαρρήξεων σε σπίτια, σε έξαρση το οργανωμένο έγκλημα από Έλληνες και ξένους».  Το νέο στοιχείο είναι η «ραγδαία αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας και των ρατσιστικών επιθέσεων»!


Διαβάζουμε στο άρθρο της : “Η ληστεία μετά φόνου της Πάρου, αλλά και η άγρια δολοφονία του 20χρονου Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας είναι μόνο δύο δραματικές ψηφίδες του νέου χάρτη της ωμής βίας, όπως έχει διαμορφωθεί υπό τη σκιά των συνθηκών της οικονομικής κρίσης. Με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, να δείχνουν ραγδαία αύξηση των ληστειών σε σπίτια αλλά και των διαρρήξεων «όλες τις ώρες της ημέρας», οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι το σύνολο των κλοπών, διαρρήξεων κατοικιών κ.λπ. θα αγγίξει στο τέλος του χρόνου τον αριθμό-ρεκόρ των 30.000, ενώ ήδη στο πρώτο εξάμηνο του έτους μόνον οι ληστείες έχουν ξεπεράσει τις 3.000 (πάντως περί τις 250 λιγότερες από πέρυσι).


Οι αλλοδαποί: Η συμμετοχή των αλλοδαπών στις ληστείες αγγίζει το 52,4%, ενώ και ο αριθμός των ημεδαπών παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια, με οργανωμένες ομάδες να πρωταγωνιστούν σε ληστείες και διαρρήξεις σε όλη τη χώρα. Το γεγονός πως αιματηρές ληστείες σημειώνονται με αυξητική τάση και στην επαρχία αλλά και στις νησιωτικές περιοχές της χώρας οδηγεί τις διωκτικές αρχές σε δυσοίωνες εκτιμήσεις για την αλλαγή του εγκληματολογικού χάρτη. Οσον αφορά τις ανθρωποκτονίες, το α΄ εξάμηνο του 2012 διαπράχθηκαν σε όλη τη χώρα 86, και από αυτές οι 24 είχαν κίνητρο τη ληστεία. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, έγιναν 83 ανθρωποκτονίες, ενώ 16 από αυτές είχαν κίνητρο τη ληστεία. Το τοπίο της εγκληματικότητας επιβαρύνεται δραματικά από την αύξηση των κρουσμάτων τυφλών επιθέσεων κατά αλλοδαπών, που τελευταία έχουν πυκνώσει, σε γειτονιές της Αθήνας και σε πόλεις της επαρχίας, ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ ομάδων αλλοδαπών επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, εκτινάσσοντας το θερμόμετρο της εγκληματικότητας αλλά και τους φόβους των διωκτικών αρχών για ανεξέλεγκτες καταστάσεις”.
Από μια διαφορετική οπτική εξετάζει το φαινόμενο το σημαντικό κείμενο από το «HOMO-NATURALIS.GR», που όχι μόνο δεν έχει χάσει την επικαιρότητα του αλλά αποκαλύπτει την σαφή συνέχεια μεταξύ ΛΑΟΣ-Χρυσής Αυγής και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στο κράτος Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.  Ας το μελετήσουμε προσεκτικά:


1. «Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους λαθρομετανάστες στα στρατόπεδα, και εκεί θα τρώνε ένα πιάτο φαΐ αν παράγουν. Βάλτε τους να κάνουν μια δουλειά. Να ξέρει ο Πακιστανός ότι αν έρθει στην Ελλάδα θα μπει σε στρατόπεδο και θα τρώει μόνο αν παράγει». Προειδοποίησε μάλιστα τους μετανάστες ότι «μόλις έρθουμε στα πράγματα θα τους διώξουμε όλους». (Καρατζαφέρης).


2. To 2011 από τους 16.707 δράστες, Έλληνες ήταν το 56.3%, ενώ το ποσοστό των αλλοδαπών 43.7%. Στις κλοπές αυτοκινήτων, οι Έλληνες φτάνουν το 71% των δραστών (Αστυνομία).
΄Εχουμε γράψει και παλιότερα πως οι στατιστικές της Αστυνομίας για την εγκληματικότητα και την εθνικότητα των δραστών, συνεπικουρούμενες από τον καταιγισμό δηλώσεων τελευταία του Καρατζαφέρη, Χρυσής Αυγής και άλλων...Μεταναστοφάγων, είναι ύπουλη και "κατευθυνόμενη" -"στρατευμένη", αφού έχει στόχο να αποπροσανατολίσει και να οδηγήσει σ΄αυτό ακριβώς που θέλει να τονίσει και να περάσει ως στερεότυπο στον κόσμο: Συλλήβδην οι μετανάστες είναι εγκληματίες.


Πράγματι, αν δούμε την παραπάνω στατιστική έτσι, όπως την δίνουν οι...εγκέφαλοι της αστυνομίας και αφεθούμε χωρίς λογική αντίσταση στα παραληρήματα Καρατζαφέρη, το 2011, στα 11 εκατομμύρια που είναι ο πληθυσμός της χώρας, ΜΟΝΟ 9 χιλιάδες δράστες εγκλημάτων είναι ΄Ελληνες. ΄Ομως, στο 1 εκατομμύριο (ίσως και λιγότεροι) που είναι πάνω-κάτω οι Μετανάστες στη χώρα, οι δράστες είναι 7 χιλιάδες ,μόλις, δηλαδή,2 χιλιάδες λιγότεροι . Με αυτά τα παραποιημένα στοιχεία, μόνο τυφλοί ή φανατικοί δε θα έβλεπαν πως οι ξένοι όντως είναι συντριπτικά υπέρτεροι στην εγκληματικότητα σε σχέση με τους ΄Ελληνες .΄Αρα έχουν δίκιο όσοι μιλάνε για την ανάγκη να ξεβρωμίσει η χώρα από δαύτους. Η αλήθεια,όμως, είναι άλλη και κρύβεται, όπως πάντα, στη λεπτομέρεια, που τελικά είναι η... ουσία και την οποία σκόπιμα  αποκρύπτει η Αστυνομία. Ας δούμε αυτό που υποστηρίζουμε αναλυτικά:


Η Αστυνομία το 2011, ΚΑΤΑΦΕΡΕ (μπράβο της!) να συλλάβει μόνο 16.000 δράστες διαφόρων εγκλημάτων.΄Ετσι λέει η στατιστική της, η οποία όμως απέφυγε να μας πει πως οι δράστες των διαφόρων εγκλημάτων  στην Ελλάδα που ΔΕΝ συνελήφθησαν το 2011 είναι σχεδόν 200.000!Μένει, επομένως, να διαπιστωθεί πόσοι από τους ...μόλις  184.000 δράστες που δεν συνελήφθησαν, είναι ΄Ελληνες και πόσοι ξένοι. Η Αστυνομία, δηλαδή, με περισσή...ευλάβεια αποφεύγει να μας μιλήσει για την καρδιά του ζητήματος και να παραθέσει στοιχεία ΟΥΣΙΑΣ που θα αποδείκνυαν, πέρα πάσης αμφισβήτησης, πως η συντριπτική πλειοψηφία των δραστών, τα εγκλήματα των οποίων ουδέποτε εξιχνιάστηκαν, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Να, γιατί:


Το 70% των δραστών, κυρίως ληστειών-μικροληστειών-κλοπών, όπως έχουμε επισημάνει παλιότερα σε άλλο κείμενό μας, είναι ναρκομανείς, οι οποίοι έχουν ανάγκη ρευστού "εδώ και τώρα". Αυτοί, όμως, ξέρουν να χτυπούν εκεί που γνωρίζουν πως οι πιθανότητες να συλληφθούν είναι ελάχιστες (αρπαγές τσαντών, κλοπές ηλικιωμένων, ληστείες σουπερμάρκετ, βενζινάδικων, κλπ). Οι ΄Ελληνες επίσης κακοποιοί από τα πιο μικρά ως τα σοβαρότερα εγκλήματα, είναι (οι περισσότεροι) επαγγελματίες (καλή γνώση του τόπου, του χρόνου και των συνθηκών) και πιο προσεκτικοί κατά τη διάπραξη του εγκλήματος. "Δουλεύουν" επίσης και κατά κανόνα με συνεργάτες έμπιστους και έμπειρους. Αντίθετα, οι ξένοι παραβατικοί είναι συνήθως "ερασιτέχνες και η εγκληματικότητά τους είναι κυρίως του ποδαριού, θυμική (ό,τι πέσει μπροστά τους) ή είναι ξένες κοπέλες που εκαιριακά ή κατ΄επάγγελμα κάνουν τις πόρνες στους δρόμους της Αθήνας.
 Η ιδιαιτερότητα αυτή, όμως, είναι εκέινη που τους κάνει περισσότερο "εύκολους στον εντοπισμό και τη σύλληψη , με τη λογική πως κι εγώ θα ήμουνα σχεδόν απόλυτα "ορατός" στο...Πακιστάν ("σαν τη μύγα μεσ΄το γάλα"),αν ήμουν παραβάτης, αφού δε γνωρίζω στη χώρα αυτή τα τα κατατόπια (τους δρόμους διαφυγής, τις καβάντζεςκ.λπ), πώς εν ολίγοις να   "φυλαχτώ". Αντίθετα από το ντόπιο εγκληματία, που έχει χίλιους τρόπους να ξεφύγει,αφού όλα τού είναι  "οικεία και βοηθούν την εξαφάνισή του.


Αλλά, είναι και το άλλο. Ο ξένος, στην Ελλάδα κυρίως, εντοπίζεται εύκολα ανάμεσα στο πλήθος.΄Εχει ειδικά χαρακτηριστικά (χρώμα, εμφάνιση, γλώσσα κ.λπ), που τον κάνουν "δακτυλοδεικτούμενο" σε σχέση με τον ΄Ελληνα. Αυτό το καταλαβαίνουμε καλύτερα, αν παρακολουθήσουμε μια επιχείρηση σκούπας, που γίνεται πάντα μόνο για τους ξένους, όχι για τους Ελληνες. Σε σχέση με την εγκληματικότητα, σε κάθε σκούπα, αν κάποιοι από τους συλληφθέντες είναι και δράστες εγκλημάτων,εύκολα θα αναγνωριστούν στη διαδικασία εξακρίβωσης των στοιχείων, αποτυπωμάτων και ταυτοποίησης των λοιπών στοιχείων του εγκλήματος.
Τέλος,να μην ξεχνάμε και το εξής: οι Μετανάστες, ειδικά στην Αθήνα, έχουν συγκεκριμένο χώρο για παραβατική δράση, το κέντρο, και η παραβατικότητά τους εξαντλείται συνήθως στην εμπορία ναρκωτικών ή στην άσκηση πορνείας στους δρόμους πέριξ της Ομόνοιας. Να συγκεκριμενοποιήσουμε αυτό που λέμε με ένα παράδειγμα: Αν η αστυνομία κάνει ένα ντου κάποιο βράδυ μετά της εννέα στην οδό Σωκράτους , είναι σίγουρο πως θα έχει στη φάκα τουλάχιστον 50 εκδιδόμενες ξένες γυναίκες και άλλους 20 Μετανάστες (κυρίως Πακιστανούς ή Μαύρους ),που επιδίδονται στην εμπορία ναρκωτικών. ΄Απαντες, κατά τον ελληνικό νόμο είναι εγκληματίες (πόρνες και έμποροι ναρκωτικών στο ίδιο τσουβάλι!). Το ίδιο βράδυ, όμως, την ίδια χρονική περίοδο, σε όλους τους δρόμους της Αττικής , που διαπράττονται σωρηδόν παράνομες πράξεις από ΄Ελληνες ή Μετανάστες, ίσως και να μην έχει συλληφθεί ΚΑΝΕΝΑΣ δράστης! Εύκολα, επομένως, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί συλλαμβάνονται σωρηδόν οι ξένοι παραβατικοί στο κέντρο της Αθήνας σε σχέση με άλλες περιοχές.


Γι΄ αυτό, λοιπόν, γίνεται απόλυτα φανερό πως οι στατιστικές και τα στοιχεία που ανακοινώνει κάθε τόσο η Αστυνομία είναι μούφα και βρίθουν σκοπιμοτήτων. Παλιότερα, σοβαρή αστυνομική πηγή και απολύτως αξιόπιστη μας είχε διαβεβαιώσει πως αν θέλαμε, με πραγματικά, αντικειμενικά στοιχεία να υπολογίσουμε σε ποσοστά την παραβατικότητα Ελλήνων και Ξένων στην Ελλάδα, θα δίναμε (χοντρικά) τους αριθμούς: 80% ημεδαποί και το υπόλοιπο 20% αλλοδαποί! Στην Αγγλία, συγκεκριμένα στο Λονδίνο, η εγκληματικότητα είναι σχεδόν αντίστροφη: 60% αλλοδαποί και 40% Εγγλέζοι!


Ας σταματήσει, λοιπόν, το...καρατζαφερικό παραμύθι, που το πιπιλάνε και όλα σχεδόν τα ελληνικά κόμματα,αλλά και η βρώμικη, ελληνική βιομηχανία ενημέρωσης περί αυξημένης (και υπέρτερης έναντι των Ελλήνων) εγκληματικότητας των Μεταναστών στη χώρα. Οι παραβατικοί δεν έχουν εθνικότητα και χρώμα. Ούτε, όπως σπεύδουν κάποιοι απλοϊκά να υποστηρίξουν, η εγκληματικότα οφείλεται στην ...ανέχεια και τη φτώχεια. Αν ήταν έτσι, οι φτωχοί στην Ελλάδα, που σήμερα είναι η πλειοψηφία, θα έπαιρναν ένα δίκανο στο χέρι και θα λήστευαν αράδα τράπεζες, σουπερμάρκετ και βενζινάδικα.



Από την άλλη, υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, που δε θα έπρεπε να θεωρούνται εγκλήματα. Η πορνεία για παράδειγμα. Αν αφαιρούσαμε από τους 16.000...δράστες που συνέλαβε η αστυνομία το 2011, τις συλληφθείσες, εκδιδόμενες, ξένες γυναίκες, τότε οι ξένοι" δράστες" θα πέφτανε αυτόματα στο...μαγικό αριθμό (πάνω-κάτω) των 2.000 (ίσως και λιγότεροι).Οι περισσότεροι απ΄αυτούς τους συλληφθέντες, που ανακοινώνει η Αστυνομία, είναι πόρνες και μάλιστα μαύρες, που κάνουν "πιάτσα" στους δρόμους πάνω από την πλατεία Μάρνη».
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το ζήτημα της Παραβατικότητας είναι πολύπλοκο, με σειρά οικονομικών-πολιτικών-κοινωνικών αιτιών, που βεβαίως σήμερα επιτείνεται από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση και την πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της λιτότητας, της διάλυσης του όποιου κράτους πρόνοιας και της εμπορευματοποίησης των νοσηλευτικών και κοινωνικών υπηρεσιών που ακολουθείται. Τεράστιο ρόλο παίζει, ιδιαίτερα στην Ελλάδα το πλήγμα που δέχεται ο θεσμός της οικογένειας-το άτυπο αυτό κράτος πρόνοιας-κάτι που βεβαίως εκφράζεται με την ραγδαία αύξηση της νεανικής εγκληματικότητας κάθε είδους.



Η κυβέρνηση η ακροδεξιά και τα ΜΜΕ εκμεταλλεύονται αυτό το ακραίο κοινωνικό φαινόμενο που δημιουργούν και εκτινάσσουν  αποκρύπτοντας τις πραγματικές συνέπειες της πολιτικής τους, για να διχάσουν τον κόσμο της εργασίας και να καλλιεργήσουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η καλλιέργεια του φόβου βεβαίως κάνει τον κάθε πολίτη ανίσχυρο,  αδύναμο να παλέψει και να διεκδικήσει, ενώ παράλληλα, τον μετατρέπει σε εύκολο θύμα των εθνικιστικών-φασιστικών αντιλήψεων, αλλά και στη ιδιωτική βιομηχανία της Ασφάλειας, που στήνεται με συστηματικό τρόπο. Και φυσικά η Χρυσή Αυγή διεκδικεί μερίδιο είτε επιχειρηματικά, είτε ρουσφετολογικά βολεύοντας τα πρωτοπαλίκαρα της, επικοινωνώντας με μικροαστικά και λούμπεν στοιχεία, αναπαράγοντας το πελατειακό κράτος σε ένα ναζιστικό πλαίσιο.

Το ζήτημα όμως είναι Πολιτικό και απαιτεί Πολιτικές Λύσεις. Λύσεις που μόνο ένα γενικευμένο κίνημα αντικαπιταλιστικής αμφισβήτησης και ανατροπής μπορεί να δώσει.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου