Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Χανιά: Φασιστική επίθεση σε μετανάστες από την Χρυσή Αυγή

Το μεσημέρι της Τρίτης μέλη της Χρυσής Αυγής στα Χανιά βγήκαν σε δρόμους της πόλης προέβησαν σε τραμπουκισμούς και χτύπησαν μετανάστες. Άμεση ήταν η απάντηση του ΚΚΕ που διοργάνωσε το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καταδικάζοντας την πράξη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Η φασιστική αυτή συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών, προκάλεσε την αντίδραση κατοίκων της περιοχής με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί συμπλοκή. Παρενέβησαν άνδρες του λιμενικού κάνοντας προσαγωγές.

Η ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ για την απρόκλητη επίθεση και τους τραμπουκισμούς του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής απέναντι σε μετανάστες έχει ως εξής:
 Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει στο Χανιώτικο Λαό τη ναζιστική Χρυσή Αυγή που ακόμη μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης 2/4/13, γνωστά μέλη και στελέχη της ΧΑ περιφέρονταν σε κατάσταση μέθης στους δρόμους των Χανίων. Όταν έφτασαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με περίσσια θρασυδειλία επιτέθηκαν σε μετανάστες και άρχισαν να τους γρονθοκοπούν. Την ίδια ώρα βέβαια δεν έλειψαν οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και οι εναγκαλισμοί με αμερικανονατοϊκούς στρατιώτες.


Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο παλιό Λιμάνι όπου και ενεπλάκησαν με συγκεντρωμένους πολίτες που αντέδρασαν στην επίθεση ενάντια στους μετανάστες. Σαν να μη τους έφτανε αυτό, η επίθεση τους συνεχίστηκε ενάντια σε εργαζόμενο σε καφετέρια. Ταυτόχρονα η αστυνομία, αφού αρχικά κοιτούσε άπραγη μπροστά στις επαίσχυντες προκλήσεις των φασιστών, αποφάσισε προσχηματικά να τους προσαγάγει για να τους γλιτώσει από τη λαϊκή κατακραυγή.

Η ΝΕ άμεσα πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της πόλης, για να αναδείξει το ρόλο της ΧΑ στο Χανιώτικο λαό. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να τους απομονώσει. Οι χρυσαυγίτες είναι το μαστίγιο των μεγαλοεπιχειρηματιών, το μακρύ χέρι της καταστολής που το προορίζουν να χτυπήσει τους σκληρά εκμεταλλευόμενους, τους απεργούς εργάτες και μετανάστες, το ταξικό-λαϊκό κίνημα.

Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την επίθεση της ΧΑ και το λαό να τους βάλει εκεί που πρέπει, στο πιο σκοτεινό χρονοντούλαπο της ιστορίας.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου