Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ: Ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης ο Καπλάνης - Διαγραφή μελών της ΠΑΣΠ από τον φοιτητικό σύλλογο

Καταγγελία του Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου (Ε.Α.Μ)

Η δολοφονική επίθεση των τραμπούκων -ανθρώπων της νύχτας με την ταμπέλα της ΠΑΣΠ υπό τις διαταγές του ΚαρβουνοΚαπλάνη, στους φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας που αγωνίζονται για να μην περάσει το σχέδιο διάλυσης της ΠΑΙΔΕΙΑΣ είναι συστατικό της «δημοκρατίας» της τρόικας-κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής.

Ηθικός αυτουργός είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας Σ. Καπλάνης που  με αντάλλαγμα το προεδριλίκι (και ότι αυτό συνεπάγεται μεταπτυχιακό κ.λ.π.!!)και την έδρα! μεθόδευσε μαζί με το υπουργείο Παιδείας την συρρίκνωση και τη διάλυση του τρίτου ΤΕΙ της χώρας.

Στην κλίνη του Προκρούστη μπήκαν οι σπουδές των παιδιών, οι υποδομές και επιστημονική δυνατότητα του ιδρύματος ,οι νέες «επενδύσεις» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, τα προσωπικά τους συμφέροντα και περίσσεψε το 50% των σχολών!!! Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι υπόγειες διαδρομές των συμφερόντων τους. Έτσι  έφεραν τους φασιστοειδείς  τραμπούκους τους στη συνέλευση του ΤΕΙ με αποτέλεσμα 4φοιτητές να βρίσκονται στο νοσοκομείο για «να γλυτώσει» ο Καπλάνης ώστε να ολοκληρώσει το σχέδιο διάλυσης.

Κανείς καθηγητής, κανείς φοιτητής, κανείς σκεπτόμενος δημοκράτης άνθρωπος, καμιά συλλογικότητα
δεν πρέπει να μείνουν  βουβοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα  στα  χθεσινά γεγονότα, γιατί θέλουν να μας γυρίσουν χρόνια πίσω στους πιο άγριους ταξικούς διαχωρισμούς στην παιδεία των αποκλεισμών, του φασισμού και της ανοιχτής καταστολής.

Το σχέδιο Αθηνά δεν παίρνει καμιά γιατρειά όπως και τα μνημόνια κατοχής της χώρας.
Απαιτούνται μαζικοί  κοινωνικοί αγώνες για να αποκρούσουμε την τρομοκρατία την εξαθλίωση και το φασισμό.  

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 


Διαγραφή των μελών της ΠΑΣΠ από τον φοιτητικό σύλλογο

Από alfavita

Σκληρή καταδίκη των χθεσινών γεγονότων εκφράζουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πάτρας μετά την τραμπούκικη επίθεση μελών της φοιτητική παράταξης ΠΑΣΠ, η οποία επιτέθηκε με μπράβους σε σπουδαστές που διαμαρτύρονταν στη σύγκλητο της σχολής τους για το σχέδιο "Αθηνά".
Σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο αποφασίστηκε,   οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της παράταξης που συμμετείχε στην επίθεση να διαγραφούν από το Δ.Σ. του Συλλόγου.


Καταγγελία Σπουδαστικού Συλλόγου ΣΔΟ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

   Ύστερα από Γενική Συνέλευση της ΣΔΟ που διεξάχθηκε σήμερα 12-04  οι σπουδαστές του ΤΕΙ ομόφωνα αποφάσισαν όσον αφορά τα γεγονότα της Πέμπτης 11-04 τα παρακάτω:

    Πιο συγκεκριμένα  χτες διεξαγόταν γενική συνέλευση ΤΕΙ(ανώτατο όργανο διοίκησης του ιδρύματος) και οι φοιτητές κινητοποιούνταν απέναντι στην απόφαση που ετοιμαζόταν να πάρει το συγκεκριμένο όργανο, δηλαδή την λήξη της αναστολής λειτουργίας που είχε αποφασίσει μέχρι τα αιτήματα να γίνουν δεκτά από το Υπουργείο Παιδείας πράγμα το οποίο σαφέστατα δεν έχει γίνει.
  
   Την ίδια ώρα με μπροστάρη τον γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ και πρώην γραμματέα ΠΑΣΠ- ΤΕΙ Άρη Καρβούνη που μαζί με άλλα 7 άτομα γνωστούς μπράβους-μέλη της νύχτας επιτέθηκαν σε όσους σπουδαστές ΚΑΙ σπουδάστριες έβρισκαν μπροστά τους. Καταγγέλλουμε αυτήν την καθαρά φασιστική επίθεση που έγινε εντός του χώρου του ασύλου που ξεκάθαρο στόχο είχε το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος και του συνόλου των σπουδαστών που διαμαρτύρονται τους τελευταίους 2 μήνες ενάντια στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο μιας σειράς σχολών μέσω του Σχεδίου Αθηνά. Αποτέλεσμα αυτής της τραμπούκικης επίθεσης ήταν 3 συμφοιτητές μας να βρίσκονται στο νοσοκομείο μέχρι αργά χτες στο βράδυ(άλλοι με κατάγματα και άλλοι με βαριά χτυπήματα στο πρόσωπο).

   Εμείς σε αυτά τα γεγονότα που κύριο στόχο έχουν να μας τρομοκρατήσουν, να ξεριζώσουν όποια φωνή εναντιώνεται έχουμε ξεκάθαρα να τους δηλώσουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε και δεν θα σταματήσουν για κακή τους τύχη να μας βρίσκουν απέναντι τους. Τέλος προς τους ηθικούς αυτουργούς που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα λίγο πιο πίσω, την ΠΑΣΠ δηλαδή, αποφασίσαμε πως τα ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου