Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το ΠΑΜΕ καταγγέλει τη μεθόδευση μετατροπής της εργατικής Πρωτομαγιάς σε αργία


To ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την απόφαση της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους να μεταφέρουν την πρωτομαγιάτικη αργία την Τρίτη του Πάσχα, με ευρύτερο στόχο τον εκφυλισμό και το οριστικό χτύπημα της.

Η απεργία της 1ης Μάη δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια των ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, από τους πρωτοπόρους εργάτες της Πρωτομαγιάς του ΣΙΚΑΓΟ το 1886 έως σήμερα. Η 1η Μάη είναι πάλη των εργαζόμενων, ημέρα πάλης απέναντι στην πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Μέρα διεκδικησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Οι καθημερινές εξελίξεις, τα βάρβαρα μέτρα πτώχευσης του λαού μας, διαψεύδουν συνεχώς τους εκπροσώπους και τους απολογητές του εκμεταλλευτικού συστήματος. Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγο βρίσκεται σήμερα η απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα, στη σύγχρονη δουλεία, στα νέα εργατικά κάτεργα που ετοιμάζουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Συντονιστικές Επιτροπές να πάρουν, σε κάθε πόλη, πρωτοβουλίες αγωνιστικού ταξικού γιορτασμού της 1ης Μάη, με αποφάσεις να υπερασπιστούν το χαρακτήρα της πρωτομαγιάς. Να κηρύξουν 24ωρη απεργία.

Στην Αθήνα η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου