Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι Μαθητές λιμοκτονούν αλλά οι ΝΑΖΙ θέλουν τα ΤΑΝΚΣ στους δρόμους


Χρυσή Αυγή: το Ναζιστικό Κόμμα των Εφοπλιστών και των εμπόρων όπλων
ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ


Από τη μια μεριά βρίσκεται το ρεπορτάζ στο σαββατιάτικο φύλλο της βελγικής εφημερίδας «De Morgen» υπό τον τίτλο «Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία: Μαθητές ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια» που αποκαλύπτει ότι η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα γίνεται πλέον αισθητή και στις σχολικές αίθουσες, καθώς υπάρχουν μαθητές που βρίσκονται στα όρια της λιμοκτονίας.

Η εφημερίδα συνομιλεί με το διευθυντή ενός δημοτικού σχολείου του Πειραιά, ο οποίος μιλάει για μαθητές που ψάχνουν στα σκουπίδια ή εκλιπαρούν τους συμμαθητές τους να τους δώσουν τα υπολείμματα του κολατσιού τους. Ιδιαίτερη μνεία κάνει για έναν 11χρονο μαθητή, ο οποίος φέρεται να υποφέρει από ασιτία, καθώς οι γονείς του αδυνατούν να τον σιτίσουν λόγω έλλειψης χρημάτων συνεπεία της κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο διευθυντής, «ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα βιώναμε παρόμοιες καταστάσεις στο ελληνικό σχολείο και ότι θα βλέπαμε μαθητές να στερούνται τα στοιχειώδη και να είναι αναγκασμένοι να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης».Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με αποτέλεσμα το ΑΕΠ να έχει συρρικνωθεί κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια και η ανεργία -των νέων- να ανέρχεται πλέον στο 60%. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα έχουν αλλάξει δραστικά τον τρόπο ζωής πολλών οικογενειών που βλέπουν τα παιδιά τους να υποσιτίζονται, προσθέτει η εφημερίδα.  Σύμφωνα με την καθηγήτρια Α. Λινού, η ποιότητα της διατροφής πολλών παιδιών στην Ελλάδα παραπέμπει σε αφρικανικές χώρες. Καθώς πληθαίνουν τα εργοστάσια που βάζουν λουκέτο, δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο και οι δύο γονείς να χάνουν τη δουλειά τους και να μην είναι σε θέση να μεριμνήσουν για τη διατροφή των παιδιών τους, πολλά από τα οποία καταφεύγουν σε κλοπές προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, συμπληρώνει η εφημερίδα.

Βουλευτής Χρυσής Αυγής: "Μας αρέσει η αίσθηση από τις ερπύστριες στο δρόμο"

Από την άλλη μεριά βρίσκεται ο Χρυσαυγίτης βουλευτής  Αντώνης Γρέγος, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή, μιά μέρα μετά την 46η επέτειο από τη Χούντα των Συνταγματαρχών δηλώνει πως επιθυμούν πίσω στις παρελάσεις τα βαριά άρματα, σημειώνοντας με νόημα πως "μας άρεσε η αίσθηση της ερπίστριας πάνω στο δρόμο"! Όταν ο Καράμπελας Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  εξήγησε πως δεν βρίσκονται πλέον στις παρελάσεις λόγω κόστους, αλλά και για περιβαλλοντικούς παράγοντες, ο κ. Γρέγος του απάντησε πως οι περιβαλλοντικοί λόγοι είναι αμελητέτοι. Παράλληλα, ο κ. Γρέγος καταφέρθηκε εναντίον του κ. Βενιζέλου χαρακτηρίζοντάς τον άσχετο με τον στρατό, λέγοντας πως δεν υπηρέτησε μόνο σαν γραφιάς "και εξαγόρασε τη θητεία του και σαν υπουργός Οικονομικών άσχετος ήταν απαγόρευσε τις μηχανοκίνητες παρελάσεις.



 


Το κόστος των στρατιωτικών παρελάσεων


Εμείς του θυμίζουμε ότι  την απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το κόστος (οικονομικό και περιβαλλοντολογικό) των  στρατιωτικών παρελάσεων (μόνο για τα μηχανοκίνητα τμήματα), σε ερώτηση των βουλευτών τότε του ΛΑΟΣ, Α.Πλέυρη και Α.Γεωργιάδη, που αποκαλύπτουν εκτός των άλλων ότι η ακροδεξιά πλεόν λειτουργεί ως συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ ΝΔ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΛΑΟΣ


Φ.900α/7673/10739/01 Μαρτίου 2010. Σε απάντηση της υπ’ αρ. 6104/12 Φεβ 2010 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές κκ. Αθανάσιος Πλεύρης και Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το κόστος της συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπ’ όψιν μου τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:


Το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων των Στρατού Ξηράς στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου  και 28ης Οκτωβρίου 2009 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, διαμορφώθηκε ως ακολούθως:


ΠΙΝΑΚΑΣ ΚOΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΞ  ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ (ΕΤΟΥΣ 2009)


25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ   


1.  Αποζημιώσεις  Προσωπικού  300.000€


2.  Μεταφορά με Αρματαγωγά  240.000€ (2 Αρματαγωγά)


3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 50.000€


4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.)


5. Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ (4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως).


ΣΥΝΟΛΟ : 840.000€


28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
1. Αποζημιώσεις
  Προσωπικού 140.000€


2. Μεταφορά με Αρματαγωγά   -


3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 40.000€


4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.)


5.  Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ 4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως
ΣΥΝΟΛΟ : 430.000€


Το Πολεμικό Ναυτικό δεν συμμετείχε με μηχανοκίνητα τμήματα στις δύο παρελάσεις, ενώ κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων (εναερίων και χερσαίων) της Πολεμικής Αεροπορίας στις στρατιωτικές παρελάσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου 2009, ανήλθε σε εξακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες επτακόσια είκοσι οκτώ ευρώ (687.728€) και τετρακόσιες χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα επτά ευρώ (400.497€) αντίστοιχα.
Κατά τη λειτουργία των ανωτέρω μηχανοκίνητων μέσων εκλύονται αέριοι ρυπαντές (υδρογονάνθρακες, CO, CO2, NOx, SO2, μικροσωματίδια, κ.α.). Επιπρόσθετα, οι αναπόφευκτες υπερπτήσεις σε κατοικημένες περιοχές κατά τη διενέργεια των παρελάσεων προκαλούν ανάλογη ηχητική επιβάρυνση και φυσικά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η επιβάρυνση που προκύπτει κατά τη διενέργεια των δοκιμαστικών παρελάσεων. Επιπλέον, προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, μετακινείται μεγάλος αριθμός αρμάτων και άλλων μέσων από μονάδες της Θράκης προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εξυπηρετείται κανένας αμυντικός σκοπός.




ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ






Το εξτρεμιστικό παρελθόν του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.


Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι Ναζιστές απαιτούν Στράτευση στα 18 χρόνια, για 18 μήνες, για άνδρες και γυναίκες. Πρόταση που στηρίζει ο Φ.Κρανηδιώτης, μέλος του ακροδεξιού-φιλοπόλεμου ΔΙΚΤΥΟΥ 21 και φερόμενος σύμβουλος του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά.
Επίσης, οι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ απαιτούν μονίμως την αύξηση των εξοπλισμών-είτε νέων οπλικών συστημάτων είτε μεταχειρισμένων- με αφορμή την ΑΟΖ, εκφράζοντας ουσιαστικά τα συμφέροντα και των Ελλήνων εμπόρων-βιομήχανων όπλων και των εφοπλιστών που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο μοίρασμα των ενεργειακών κοιτασμάτων σε συνεργασία με ξένες πολυεθνικές ετιαρείες.


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ενάντια στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις των στρατιωτικών, που πλέον έχουν φτάσει να τρώνε σισσύτια και να ψάχνουν στους κάδους σκουπιδίων. Όπως βεβαίως ήταν ενάντια σε κάθε αγώνα των εργαζόμενων κια της νεολαίας.

Τέλος, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το κόμμα που ποτέ δεν στήριξε τις διεκδικήσεις των συναδέλφων φαντάρων που έχουν φτάσει να πληρώνουν 3300 ευρώ για τις ανάγκες της 9μηνης υποχρεωτικής στράτευσης. Αυτοί που θέλουν να βγάλουν τα τάνκς ξανά στις παρελάσεις έχουν βγάλει τον σκασμό για την κατάργηση των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης, για τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες στις μονάδες.  Ουσιαστικά στηρίζουν τα συμφέροντα των προμηθευτών καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, των οποίων εξάλλου δεν καταδικάζουν το συστηματικό λαθρεμπόριο καυσίμων εις βάρος του Δημοσίου και των φορολογουμένων. 

ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ




Εμείς δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε στο δίλημμα: Χούντα των Συνταγματαρχών και 4η Αυγούστου του φασίστα Μεταξά ή σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός του διαρκούς κράτους έκτακτης ανάγκης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών. Όλοι τους τα συμφέροντα των πλουσίων υπερασπίζουν, συχνά συνεργαζόμενοι.
  
Ποιος ξεχνά ότι για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση τον Στρατό στους δρόμους με διαταγές κατά των διαδηλωτών έβγαλε η κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ, με την στήριξη του νεοναζιστή ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ στις παρελάσεις τις 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη;


 Γυρνάμε την πλάτη και στους αστούς πολιτικούς που κρύβουν με τα εθνικιστικά λογύδρια ότι λούφαραν στον στρατό, αλλά και στους φασίστες τρομοκράτες της Χρυσής Αυγής που έβαζαν βόμβες με τις ευχές του Δικτάτορα Παπαδόπουλου, γνωρίζοντας την συμπάθεια και ανοχή, τότε και σήμερα, Αστυνομίας, ΕΥΠ, Αστικής Δικαιοσύνης.


Εμείς είμαστε οι χωμένοι των μονάδων της παραμεθορίου, οι σημερινοί υπηρέτες των στρατιωτικών, οι αυριανοί άνεργοι   και εργαζόμενοι με όρους Αμαλιάδας. Δεν είμαστε τα βύσματα του Πενταγώνου, τα πράσινα και γαλάζια παιδιά.


ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΡΑΤΣΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ-ΠΟΛΕΜΟ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ




ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437



http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου