Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου για την ίδρυση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



Η ίδρυση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ είναι πλέον γεγονός!

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της Ξύλοτεχνίας η ιδρυτική συνέλευση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών, εργαζόμενων, νέων και ανέργων. Η μαζική συμμετοχή, ο πλούσιος διάλογος και η πληθώρα ιδεών για τις μελλοντικές δράσεις της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ανέδειξαν τις μεγάλες δυνατότητες του εγχειρήματος αλλά και την πραγματική κοινωνική ανάγκη για την επιτυχία του.

Μαθητές, φοιτητές, νέοι και νέες, εργαζόμενοι και άνεργοι, όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ δηλώνουμε ότι:
Στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν, εμείς επιλέγουμε τον δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο του αγώνα, της συλλογικότητας. Τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Τον δρόμο της ανιδιοτέλειας και της χειραφέτησης.

Για να συγκροτήσουμε τον κατακερματισμένο κόσμο της εργασίας σήμερα στη βάση των κοινών αναγκών και δικαιωμάτων του. Να προσπαθήσουμε να ακουστεί η φωνή όλων μας!

Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας, χωρίς αναθέσεις και εξαρτήσεις. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή και το μέλλον μας. Για να πάρει ο κόσμος της δουλειάς πίσω τον κλεμμένο πλούτο που τόσα χρόνια παράγει. Δίνουμε έναν αγώνα που θα εμπνέει ταξική ενότητα και θα αναπτύσσει την ταξική συνείδηση στους αγωνιζόμενους, μέσα από το τρίπτυχο Ισότητα - Δημοκρατία - Συμμετοχή, ώστε να συμβάλουμε στον αγώνα όλοι, ισότιμα, χωρίς φωτισμένες ηγεσίες ή γραφειοκράτες εκπροσώπους που κατέχουν τις δικές τους «αλήθειες».

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Καλούμε τον κόσμο της γειτονιάς, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους ντόπιους και τους μετανάστες να συμμετέχουν στη λειτουργία και τις δράσεις της Λέσχης:
•    Για τη συσπείρωση όλων των εργαζομένων στις γειτονιές του Περιστερίου
•    Για την αγωνιστική δράση ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία
•    Για την ανάπτυξη της ταξικής μας αλληλεγγύης απέναντι στην υποκριτική φιλανθρωπία αυτών που ευθύνονται για τη φτώχεια μας (Δήμος, κυβέρνηση, ΜΚΟ, Εκκλησία)
•    Για να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός νέου πολιτισμού της χειραφέτησης
•    Για να εμποδίσουμε την άνοδο του φασισμού στις γειτονιές μας

Η κοινωνία δεν χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει, αλλά σ' αυτήν που σφίγγεται σε μια γροθιά!

Η επόμενη συνέλευση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/04 στις 7μμ στην Ξυλοτεχνία με θέματα τις αρχές λειτουργίας και το σχεδιασμό των δράσεων μας.

Για περισσότερα, δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου