Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εκπέμπουν SOS στην ΕΣΗΕΑ οι εργαζόμενοι στον Μπόμπολα

Πηγή : Κατάληψη ΕΣΗΕΑ



Επιστολή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων  των εργαζομένων στον ΠΗΓΑΣΟ κρούει των κώδωνα του κινδύνου για το ορατό ενδεχόμενο νέας άμεσης σφοδρής εργοδοτικής επίθεσης με στόχο την μετατροπή των συλλογικών συμβάσων σε ατομικές και τη δραστική μείωση μισθών με την ωμή απειλή της απόλυσης.

Η επιστολή προκύπτει κατά τη στιγμή που το νέο πολύχρωμο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα αποπειραθεί  να συγκροτήσει Διοικητικό συμβούλιο, για το οποίο πλασάρεται το όνομα του Τσαλαπάτη, μια διαδικασία που στο παρελθόν καθυστέρησε οικτρά με αποτέλεσμα την εργοδοτική επέλαση.


Κάποιοι συνάδελφοι καλούν στην παρουσία όλων των συναδέλφων στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης.


Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον όμιλο “ΠΗΓΑΣΟΣ”, και επείγει η άμεση αντιμετώπιση τους από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Πριν δέκα περίπου ημέρες, ο εργοδότης πίεσε να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις από όλο το προσωπικό, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκαν σθεναρά οι συνάδελφοι και με ψηφίσματα των γενικών συνελεύσεων. Δηλώσαμε με σαφήνεια ότι δεν επιθυμούμε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά των δικαιωμάτων μας, και επιθυμούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.

Ο εκδότης στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, σε επικοινωνία του με το απελθόν ΔΣ. δήλωσε ότι αφήνει περιθώριο εκλογής του νέου ΔΣ την Ένωσή μας προκειμένου να υπογράψει με αυτό ΣΣΕ, στις 30 Μαϊου.

Επειδή η ημερομηνία που έχει δοθεί από την πλευρά του εργοδότη είναι σήμερα, καταλαβαίνετε ότι είναι ανάγκη άμεσης επικοινωνίας με την ΕΙΗΕΑ και ενημέρωσή μας για το τι συμβαίνει ως προς την επίλυση του θέματος.

Επιπλέον ζητάμε επίσης άμεση ενημέρωση από τη νομική υπηρεσία για το αποτέλεσμα της προσφυγής της ΕΣΗΕΑ στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου καταγγέλθηκε η παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και η μη τήρηση της ΣΣΕ.

Οι εκπρόσωποι των συντακτών στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ιωάννα Ηλιάδη

GOAL NEWS
Σωτήρης Τριανταφύλλου

SENTRA FM
Νίκος Ζαμπάρας

* Από τις υπογραφές απουσιάζει αυτή τους εκπροσώπου της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, η διαδικασία για την εκλογή του οποίου θα επαναληφθεί
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου