Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της Κίνησης Επαναστατικής Αριστεράς (ΚΕΑ) για την ΑΠΕΡΓΙΑ της 11ης Μαΐου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΕ-ΔΝΤ
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Tην ώρα που φουντώνουν οι διαμάχες και τα παζάρια στις μυστικές συνόδους για το μερίδιο στην χρεοκοπία των εργαζομένων, Ευρωπαϊκή Ένωση και ελληνική αστική τάξη, με τη βοήθεια του ΔΝΤ, τσακίζουν ότι εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει. Μεγαλώνει η ανάγκη για μαχητικούς και νικηφόρους εργατικούς αγώνες που θα δώσουν προοπτική και ελπίδα στον κόσμο της δουλειάς.

Η απεργία στις 11 Μαΐου, διεξάγεται, για ακόμα μια φορά, κάτω από την σημαία της ΓΣΕΕ. Όμως η ΓΣΕΕ δεν είναι πια τίποτα άλλο από μια σφραγίδα που μέσα από απεργίες «τουφεκιές» επιδιώκει να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων και να ανακόψει την όποια αγωνιστική προοπτική του εργατικού κινήματος. Η πρόσφατη Πρωτομαγιά με την ανύπαρκτη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος, απέδειξε ότι οι μόνοι που νομιμοποιούν τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που ξεπούλησε τους εργάτες είναι αυτοί που επιλέγουν το «αριστερό πεζοδρόμιο» των κοινών συγκεντρώσεων και προσυγκεντρώσεων δίπλα στους εργατοπατέρες που δήθεν καταγγέλλουν. Για το εργατικό κίνημα δεν είναι επίσης λύση ο κομματικός συνδικαλισμός τύπου ΠΑΜΕ, που φοβάται τη λαϊκή δυναμική και την αυτοοργάνωση της εργατικής τάξης.

Ήρθε η ώρα να υπάρξουν πρωτοβουλίες για ένα κέντρο αγώνα των εργαζομένων, ανεξάρτητο στην πράξη και όχι στα λόγια από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που θα συντονίσει και θα δώσει λόγο στις διαδικασίες βάσης των σωματείων, στις εργατικές επιτροπές αγώνα, στα κινήματα ανυπακοής. Για να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου και να ανατραπεί η πολιτική του μνημονίου, για να ανοίξει ο δρόμος για την άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ.

Ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα είναι δυνατόν να συμβάλλει στη δημιουργία νέων σωματείων ανεξάρτητα από τις κρατικές επιχορηγήσεις, τα συνδικαλιστικά προνόμια, τα σωματεία σφραγίδες που αναπαράγουν τις καρέκλες στις ομοσπονδίες, τα γενικά συμβούλια και τα εργατικά κέντρα, τους συνδικαλιστές-βουλευτές-υπουργούς, τους προέδρους των 100.000 ευρώ τον χρόνο. Για μια νέα ενότητα, σε διακλαδικό και πανελλαδικό επίπεδο, του κόσμου της εργασίας και των αγώνων του, για μια νέα εργατική συνομοσπονδία. Για να υπερβούμε τη σημερινή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα που διασπά και οδηγεί τους αγώνες και τις ελπίδες μας στην ήττα.  Μπροστά στις μάχες που έρχονται ο αγώνας μέχρι τη νίκη είναι μονόδρομος για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και τη ζωή.

- Ανεξάρτητο κέντρο αγώνα-όλη η εξουσία στους εργαζόμενους
- Ολική διαγραφή-καμία αναγνώριση του χρέους  
- Δουλειά-Ασφάλιση-Υγεία-Παιδεία για όλους 
- Αγώνας μέχρι τη νίκη

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (Κ.Ε.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου