Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Παράνομες οι μεταθέσεις στρατιωτών στην Κύπρο - ΕΛΔΥΚ

Αξιωματικοί και κλιμάκια του ΓΕΣ λένε ψέματα για ΕΛΔΥΚ!


Απίστευτες καταγγελίες φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από νεοσύλλεκτους φαντάρους και γονείς σχετικά με το ζήτημα της Μετάθεσης στην Κύπρο. Πλέον υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για το ΓΕΣ, τους διοικητές των Κέντρων Εκπαίδευσης και τους αξιωματικούς, που παραπληροφορούν και παραπλανούν συστηματικά, αφού διαπιστώνουν ότι σημαντικό τμήμα των νέων φαντάρων αρνούνται τη Μετάθεση στην Κύπρο αφού δεν επιθυμούν να υποταχθούν σε παράνομες διαταγές που τους αναθέτουν στον ρόλο Αναλώσιμου για γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα ξένα προς αυτούς, γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και τα υπερασπίζονται.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Νο1
 
Κλιμάκια του ΓΕΣ επισκέφτηκαν Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων για να ενημερώσουν όσους έχουν προεπιλεγεί για τα «προνόμια» της ΕΛΔΥΚ, πιέζοντας τους να υπογράψουν ότι αποδέχονται τη μετακίνηση στην Κύπρο, λέγοντας ψέματα ότι «η μετάθεση στην Κύπρο είναι καταρχήν εθελοντική, αλλά αν δε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός η Μετάθεση γίνεται Υποχρεωτικά».


Βεβαίως δεν υπάρχει κανένας νόμος και διαταγή που να προβλέπει κάτι τέτοιο.


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Νο2


Όταν συνάδελφοι γνωστοποίησαν στους ψευδόμενους αξιωματικούς και διοικητές την ανυπαρξία σχετικού νόμου και διαταγής που να τους υποχρεώνει να δεχτούν μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, αυτοί συνέχισαν να χρησιμοποιούν ποταπές μεθόδους, ενημερώνοντας τους εμπιστευτικά, λέγοντας ξανά ψέματα, ότι «ψηφίστηκε νόμος πρόσφατα που προβλέπει υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο».


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Νο3


Όταν γονείς ζήτησαν επίσημη ενημέρωση από Λοχαγό της ΕΛΔΥΚ, τονίζοντας ότι ήταν χωρισμένοι, το παιδί τους κατάγονταν από ακριτικό νησί και ήταν 26 ετών, τον άκουσαν με θράσος να υποστηρίζει ότι αυτοί οι παράμετροι δεν παίζουν κανένα ρόλο.


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Νο4


Στη Θήβα, υπαξιωματικοί μιλούν για νέα διαταγή που κατάργησε το όριο των 25 ετών, χωρίς όμως να την αναρτούν και να την δείχνουν στους φαντάρους, όπως είναι υποχρεωμένοι.


Ταυτόχρονα, το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ παραβιάζουν το προεδρικό διάταγμα του πρώην υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπαντωνίου, που απαγόρευε ρητά την αποστολή εφέδρων στο εξωτερικό.


Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους ότι σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής:


* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.


* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.


* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.


* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.


Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια.


Παράλληλα, οι υποσχέσεις για τα διάφορα προνόμια που θα απολαύσουν στην Κύπρο είναι φουσκωμένα και εν πολλοίς έχουν καταργηθεί. Η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ (30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια, με αποτέλεσμα ο στρατιώτης που στέλνεται να υπηρετήσει εκτός ελληνικής επικράτειας να καλείται να πληρώσει το πανάκριβο κόστος της εκτός συνόρων μετακίνησης του, όταν κάνει χρήση της αδείας του. Να συνυπολογίσουμε ότι η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, οι ασκήσεις είναι συνεχείς, υπάρχει διαρκώς Επιφυλακή και κλίμα Πολεμικής Ετοιμότητας. Οι φαντάροι τιμωρούνται ξανά και ξανά με αλλεπάλληλες πειθαρχικές ποινές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να υπηρετούν περισσότερο!


Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.


Οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης πολιτικής επικυριαρχίας, παραβίασαν βάρβαρα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν παράνομα υπέρμετρες δυνάμεις καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία (40.000 Τουρκικός στρατός κατοχής, παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και ελληνικές βάσεις). Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους.


Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ' τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.


Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.


Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται. Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!


Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ''γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα ξένα προς αυτούς''....ξένα προς αυτούς???οι πολίτες της κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1960, αποτελούνται από δύο εθνικότητες....την ΕΛΛΗΝΙΚΗ και την τουρκική....άρα ο Κύπριος, έχει μεν υπηκοότητα ξένου κράτους, έχει όμως εθνικότητα ή ιθαγένεια ΕΛΛΗΝΙΚΗ....για αυτό άλλωστε έχει προκύψει το ''κυπριακό'' ως πρόβλημα, ως ζήτημα....η αδυναμία συμβίωσης 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ, σε έναν τόπο...επομένως, το επιχείρημα, ότι παν οι ελδυκάριοι για ''γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα ξένα προς αυτούς'' είναι άτοπο..ενδεχόμενη κατάρρευση, υποδούλωση του νησιού, θα σήμαινε την επακόλουθη κατάρρευση και της μητροπολιτικής Ελλάδας ή έστω μέρους αυτής...
    όλα αυτά τα λέω, όχι τυχαία, έχω υπηρετήσει σε αυτό το νησί.
    στην τελική, στην κύπρο υπηρετούν περίπου 1000 άτομα εξ Ελλάδος, την στιγμή που η τουρκία διαθέτει κατοχικό στρατό 45 000 ανδρών !!!
    για μένα προσωπικά, ως βίωμα την θητεία στην κύπρο μπορώ να την χαρακτηρίσω ως ενδιαφέρουσα...είχε προκλήσεις που αλλού δεν θα είχες την δυνατότητα να ζήσεις...είχε μισθό...υπηρχαν άτομα τα οποία διάλεγαν την κύπρο μονο και μονο για τα λεφτά...και μην τρελαθούμε, η ζωή στην κύπρο είναι περίπου όσο ακριβή είναι και στην ελλάδα...εγώ προσωπικά έμενα συνήθως στις 20 πρώτες ημέρες ρέστος...αλλά δεν φταίει η ακρίβεια...φταίνε οι πόρνες...που έχει πολλές ;) αν ήθελα να μου φτάσουν θα μου έφταναν και με το παραπάνω...
    επίσης, παρείχετο πολύ καλή ποιότητα φαγητού και γενικά ανέσεων...οι έξοδοι ήταν συνήθως μια μια...σε σημείο που κάποιες φορές βαριόμασταν να βγούμε...
    ναι, υπήρχε μαχητικότητα και ήμασταν σε διαρκή ετοιμότητα κι επιφυλακή...αλλά να σας πω κάτι?από την στιγμή που επιλέγεις να πας στρατό αυτό δεν είναι αναμενόμενο?το προτιμώ από κάτι φίλους μου που πήγαιναν σε κάποια φυλάκια στον έβρο και τελείωναν την θητεία τους με 18 κιλά επιπλέον...εγώ προσωπικά στην πρώτη μου άδεια γύρισα φέτες...
    στην τελική αν δεν θες να πιάσεις οπλο και να είσαι μάχιμος ή γίνε Ι5 ή κάνε εναλλακτική θητεία...
    είδα ένα ενδιαφέρον μέρος, ακριτικό του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...γιατί ελληνισμός κύριοι δεν είναι μόνο η αθήνα και η θεσσαλονίκη...είχα εμπειρίες που δεν θα είχα υπό άλλες συνθήκες...
    εκτός από ενδιαφέρουσα όπως την χαρακτήρισα την θητεία μου θα την χαρακτήριζα και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ...δεν υπήρχαν περιπτώσεις έλλειψης ζεστού νερού ή ερκοντίσιον που ακούω για αλλού...το φαγητό όπως προείπα ήταν πολύ καλό...στις εξόδους πηγαινοερχόμασταν με λεωφορεία του στρατού...
    όλα τα παραπάνω δεν τα λέω για να πείσω κάποιον να πάει στην Κύπρο, αλλά για να σας πω ότι στην τελική ξεκολλάτε...μια θητεία είναι...σε ένα μέρος που μπορεί να μην ανήκει μεν στην ελληνική επικράτεια, είναι οπωσδήποτε όμως καθαρά ελληνικό...ούτε αφγανιστάν πας, ούτε κόσσοβο...πας στην κύπρο...μια χώρα με τον ίδιο εθνικό ύμνο και την ίδια γλώσσα, τα ίδια ήθη κι έθιμα με την ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή