Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πολιτική δήλωση της Ελληνοφρένειας για την εμετική φιλοξενία των νεοναζί από Τράγκα, ΣΚΑΪ

"Στο φασισμό δε χωράνε ούτε τηλεθέαση, ούτε ίσες αποστάσεις, ούτε αντικειμενικότητες. Δεν μπαίνει στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς ο μαχαιροβγάλτης. Σε καμία περίπτωση και ποτέ.

Στο φασισμό δε χωράνε αφέλειες ή άγνοια. Προβάλλοντας φασίστες και φασιστικές ιδέες, προβάλλεις μελλοντικό αίμα.

Προβάλλοντας φασίστες, γίνεσαι συνένοχος στη διάλυση της κοινωνίας και στη συντριβή ιδεών και αξιών, που ήδη έχει ξεκινήσει.

Προβάλλοντας φασίστες, προβάλλεις το θάνατο, τα κυνηγητά των αδύναμων μεταναστών τα βράδια, στα στενά της Ομόνοιας. Προβάλλεις ιδεολογία μίσους, βαρβαρότητας, αποκλεισμών. Προβάλλεις πολιτική ανωμαλία.

Οι φασίστες δεν είναι ένα ακόμη κόμμα που πρέπει να μάθουμε τις απόψεις τους, είναι πολύ γνωστές οι απόψεις και οι δράσεις τους, γιατί είναι ένα κόμμα που έχει δράσεις, πριν ακόμα γίνει κόμμα. Οι φασίστες έχουν δράση, νύχτα κυρίως, με κυνηγητά, τρόμο και αίμα, με δολοφονίες και απειλές, εδώ και παντού στην Ευρώπη και σε κάθε δεκαετία, όποτε είχαμε τέτοια φαινόμενα.

Προβάλλεις την πιο απεχθή ιδεολογία που έφτιαξε ο αρρωστημένος νους του ανθρώπου και εκμεταλλεύεται, ανέχεται, υποθάλπει, γεννά το κοινωνικοοικονομικό μας σύστημα, αυτό που όλοι έχουμε αγαπήσει, ο καπιταλισμός, για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του σε εποχές κρίσης.

Δεν προβάλλεις το Χίτλερ, τον Γκαίμπελς, για να σου λένε ότι θα φτιάξουν μια Γερμανία για τους Γερμανούς, όταν ξέρεις ότι θα γεμίσουν με αίμα την Ευρώπη.

Δεν προβάλλεις το Χίτλερ και τον Γκαίμπελς χωρίς να γνωρίζεις ότι φτιάχνουν στρατόπεδα Εξόντωσης και χωρίς να κάνεις κουβέντα για αυτά.

Κάποια αυτονόητα:
Το ότι είμαστε μαζί σε ένα χώρο δουλειάς, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε, αποδεχόμαστε όσα λέγονται, προβάλλονται, υιοθετούνται, ευθέως ή πλαγίως. Η πολυφωνία επιβάλλει συγκατοικήσεις, όμως η πολυφωνία επιβάλλει καταγγελίες, "κατηγορώ", αποστάσεις από εκπομπές με αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα. Μετά από τρία χρόνια κρίσης εδώ στην Ελλάδα, είμαστε όλοι ψιλιασμένοι, υπεύθυνοι, κανείς δεν είναι αθώος, το τέρας καραδοκεί, δεν το χαϊδεύεις, δεν το ταΐζεις, δεν το θαυμάζεις, δεν το αγνοείς, το τσακίζεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις.

Έχουμε εμπειρία πια η ανθρωπότητα από όλα αυτά, έχουν συμβεί και σε παλιότερες δεκαετίες, το λέμε συνεχώς, έχουμε γνώση της αφέλειας και της άγνοιας, συνειδητής ή όχι, που εκατομμύρια ανθρώπων στο παρελθόν, ενώ έβλεπαν το μακελειό να έρχεται, έκρυψαν το κεφάλι τους στο χώμα."


Ακούστε εδώ ολόκληρη την εκπομπή (8/4)

1 σχόλιο: