Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Απλήρωτοι ένα εξάμηνο οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Πατρών

Ανακοίνωση

του Συλλόγου Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας 

«ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,
 
σας ενημερώνουμε ότι η διοίκηση του Σωματείου μας έχει προσφύγει με εκ νέου καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Επιπροσθέτως, επισκεφτήκαμε το ελεγκτικό συνέδριο όπου ενημερωθήκαμε πως έχει παγώσει η διαδικασία πληρωμών λόγω ελέγχου που γίνεται στο ΤΕΙ, εξαιτίας καταγγελιών.

Φτάνει πια η κοροϊδία! Φτάνει πια το «από βδομάδα θα πληρωθείτε»!

Η διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας φέρει ακέραια την ευθύνη για την παράνομη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας από την έναρξη μέχρι και της λήξη της σύμβασης του χειμερινού εξαμήνου 2011 – 2012, για την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στις οριζόμενες από το νόμο προθεσμίες.

Η πρακτική αυτή αποκαλύπτει την πλήρη αδιαφορία για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό και κατ’ επέκταση για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος. Είναι, κατά τη γνώμη μας, τμήμα της πολιτικής υποβάθμισης των ΤΕΙ που προβλέπει μεταξύ άλλων δραστική μείωση (που ήδη βιώνουμε) του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, περιορισμό των εισακτέων, συγχωνεύσεις – κλείσιμο τμημάτων, πλήρη υπαγωγή τους στους νόμους της αγοράς.

Σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες η μη καταβολή των δεδουλευμένων μας είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, αντικοινωνική και αντεργατική πρακτική όταν η πλειοψηφία των συναδελφισσών/συναδέλφων απασχολείται αποκλειστικά στο ίδρυμα.

Η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους ξεκίνησε με εμπαιγμούς. Θυμίζουμε την παρωδία της διαδικασίας αξιολόγησης με τον περιορισμό των οκτώ μαθημάτων. Συνεχίστηκε με εμπαιγμούς για τα δεδουλευμένα μας και τις οφειλές του ΤΕΙ για το προηγούμενο ακόμα έτος.
Φτάνει πια! Εθελοντική εργασία δεν προσφέρουμε για τη διοίκηση του ΤΕΙ, ούτε για το Υπουργείο, ούτε για την τρόικα.

Προχωράμε άμεσα σε κινητοποιήσεις

Καλούμε τους σπουδαστές μας να μας στηρίξουν
Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

όλες και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη της αξιοπρέπειας, τη μάχη για τα δικαιώματά μας.

Πλαισιώστε το σωματείο, συμμετέχετε δυναμικά στις διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις που θα προκηρυχθούν. Κανένας μόνος του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου