Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά είναι μέσα στη κοινωνία


1. Αυτοί που «χαιρετίζουν τις ειρηνικές και δημοκρατικές κινητοποιήσεις του λαού της πόλης μας απέναντι στην καταιγίδα των μέτρων που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα και οδηγούν σε επικίνδυνη διόγκωση της ανεργίας» ή που «καλούν όλους τους συμπολίτες μας, να καταγγείλουν και να απομονώσουν τις δυνάμεις του χάους και της αποσταθεροποίησης και να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους»,  είναι αυτοί που σπέρνουν το κοινωνικό χάος και την κοινωνική καταστροφή. Είναι οι βαρόνοι της εξουσίας που ξανείδαν τον απειλητικό και εξεγερτικό Δεκέμβρη 2008 να τους απειλεί. Οι εκατομμύρια σε ολόκληρη την Ελλάδα που κινητοποιήθηκαν την Κυριακή 12/2, μετά τη 48ωρη γενική απεργία, κατέβηκαν αποφασισμένοι: Όχι σε όλα και σε όλους. Η απόγνωση και η οργή στα μέτρα κοινωνικής καταστροφής έφερε τους 199 βουλευτές και ορισμένους μετανοημένους από το μπλοκ εξουσίας, να έχουν για μόνους υπερασπιστές τους μηχανισμούς καταστολής που έπνιξαν στα αέρια τις διαδηλώσεις, μαζί και στο Βόλο, προβόκαραν την κατάληψη του Δημαρχείου Βόλου για να πραγματοποιηθεί η εκκένωσή του ώστε να μπορούν την επομένη να οργανώσουν ξανά το όργιο συκοφάντησης του λαού. Από όλες τις φωτιές, η μεγαλύτερη πυρκαγιά έχει ανάψει μέσα στη κοινωνία από τη χρεοκοπία του καπιταλισμού.

2. Παραμένουμε σταθεροί στην υπεράσπιση των άμεσων όρων επιβίωσης τους εργαζόμενου, άνεργου πληθυσμού, των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που οι βαρόνοι της εξουσίας συνεχίζουν να κόβουν το νερό, το ρεύμα σε όσους δεν έχουν τίποτα, οι τραπεζίτες να κατασχέτουν σπίτια και να τα πλειστηριάζουν, οδηγώντας σημαντικό τμήμα του πληθυσμού στα παγκάκια και τα συσσίτια.

3. Συνδέουμε τους αγώνες στις γειτονιές με το μαχόμενο εργατικό κίνημα, τους απλήρωτους εργάτες, τους απολυμένους, ενάντια στο λουκέτο δημόσιων οργανισμών όπως ο ΟΕΚ, η Εργατική Εστία, το ΙΚΑ. Οι τροϊκανοί και οι παπαδήμιοι σβήνουν τις κοινωνικές παροχές από προσώπου γης.

4. Καλούμε στην συγκέντρωση που οργανώνουν οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ την Παρασκευή 17/2, στις 11.00 στο κτίριο του ΟΕΚ (Ιωλκού & Ιάσωνος) ενάντια στην διάλυση και ιδιωτικοποίηση τους.

5. Οργανώνουμε ανοικτή ενημερωτική συγκέντρωση για το ίδιο θέμα την ερχόμενη Παρασκευή 24/2 στις 6.00μμ (ο τόπος θα καθοριστεί) για την ενημέρωση κατά προτεραιότητα όλων των δικαιούχων του οργανισμού αλλά και για όλους τους εργαζόμενους όπου θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις από το λουκέτο ΟΕΕ και ΟΕΚ αλλά και τις δράσεις που πρέπει να αναπτύξουμε ενάντια στις κυβερνήσεις των μνημονίων.

Άμεση απελευθέρωση και παύση κάθε δίωξης των συλληφθέντων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Αλληλεγγύη, οργάνωση, εξέγερση και ανατροπή όσων μας καίνε τη ζωή.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
http://denplirono-anatropi.blogspot.com/
(Συνέλευση κάθε Τετάρτη, 6.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου