Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η καταπίεση του κουρδικού λαού βαθαίνει ενώ κροκοδείλια δάκρυα χύνονται για Σύριους αντικαθεστωτικούς


Το δράμα του λαού της Συρίας δεν έχει τελειωμό καθώς  η συνέχιση της τυραννίας του βάρβαρου καθεστώτος Άσαντ είναι πλέον διακύβευμα όχι μόνο της εξέγερσης  του λαού που δολοφονείται βάρβαρα, αλλά παράλληλα των ιμπεριαλιστικών βλέψεων της Τουρκίας και των εκ διαμέτρου αντίθετων σχεδιασμών ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας-Κίνας.


Ποτάμι το αίμα που κυλά καθώς «Τα συριακά στρατεύματα βομβαρδίζουν με σφοδρότητα την περιοχή Ραστάν (στην Χομς) με βαρέα όπλα πλήττοντας κατοικημένες περιοχές στην πόλη», είπε ο Χάνι Αμπντάλα, Σύρος ακτιβιστής που εδρεύει στη Δαμασκό. Από νωρίς σήμερα το πρωί τα στρατεύματα βομβαρδίζουν περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα και συνέλαβαν άνδρες και γυναίκες σε προάστιο τους Δαμασκού, όπου την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συζητήσει στη Νέα Υόρκη την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το σχηματισμό κοινής ειρηνευτικής δύναμης Αράβων-ΟΗΕ με στόχο την τήρηση τους κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Η Δαμασκός καταδίκασε την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου λέγοντας ότι δεν την απασχολούν οι όποιες αποφάσεις ελήφθησαν εν τη απουσία τους. Χθες Κυριακή, ο Αραβικός Σύνδεσμος δεσμεύτηκε τους να προσφέρει «πολιτική και οικονομική στήριξη» στη συριακή αντιπολίτευση. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι μάχονται κατά των «τρομοκρατών» στη Χομς και στην υπόλοιπη- κατά κύριο λόγο σουνιτική μουσουλμανική- χώρα των 21 εκατομμυρίων κατοίκων. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι«μια τρομοκρατική οργάνωση» απήγαγε έναν συνταγματάρχη του στρατού στη συνοικία Καράμπις στη Χομς χωρίς να διευκρινίσει πότε. Ανέφερε τους ότι οι αρχές ασφαλείας κατέσχεσαν όπλα και εκρηκτικά ενώ κατεδίωξαν τρομοκράτες στην πόλη Χάμα, η οποία την εβδομάδα που πέρασε δέχτηκε νέα στρατιωτική επέμβαση.
Και όμως αυτούς «τους Σύριους  τρομοκράτες» στηρίζουν οι ιμπεριαλιστές της Δύσης και η Τουρκία! Καθώς Ρωσία-Κίνα ουσιαστικά μπλοκάρουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση με το μανδύα του ΟΗΕ που επιθυμούν και σχεδιάζουν ΗΠΑ-Ε.Ε.-Τουρκία, επιχειρούν να αντιγράψουν τον τρόπο επίθεσης στη Λιβύη. Την υποστήριξη τους χώρας του στη δημιουργία ομάδας «Φίλων τους Συρίας» εξέφρασε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ζητώντας παράλληλα να αποσταλεί το ταχύτερο διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στον συριακό πληθυσμό. «Κάνουμε έκκληση για την ανάδυση τους πνεύματος συνείδησης. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω τους ομάδας τους "οι φίλοι τους δημοκρατικής Συρίας", ή όποια άλλη ονομασία τους δοθεί. Αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε», τόνισε ο Νταβούτογλου από την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον. Μία «νέα διεθνής πρωτοβουλία» θα επιτρέψει να αποσταλεί ένα «μήνυμα» στον συριακό λαό, ότι δεν είναι μόνος του, τόνισε ο Νταβούτογλου. «Ευελπιστούμε πως με ένα ηχηρό μήνυμα τους αυτό, εκείνοι που υποστηρίζουν τον Μπάσαρ αλ Άσαντ, ή το καθεστώς του, θα ξανασκεφθούν τους θέσεις τους», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ , αναφερόμενος στη Ρωσία και την Κίνα, οι οποίες το περασμένο Σάββατο έκαναν χρήση του βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τους απόφασης που καταδίκαζε το συριακό καθεστώς και καλούσε τον Άσαντ να παραδώσει την εξουσία. Οι «Φίλοι τους Συρίας» κατά την αμερικανική διπλωματία, θα μπορούσαν να εξετάσουν την επιτάχυνση των κυρώσεων κατά τουςΣυρίας.
Και ενώ η ιμπεριαλιστική Δύση και η Τουρκία δείχνουν το «ανθρωπιστικό τους πρόσωπο» στην Συρία, στην Νοτιοανατολική Τουρκία, η κυβέρνηση Ερντογάν βάλλει κτηνωδώς εναντίον του δικού της εσωτερικού εχθρού, κατά των «τρομοκρατών» της Κουρδικής μειονότητας. Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-4 και F-16 βομβάρδισαν ξανά θέσεις των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ. «Στις  11 Φεβρουαρίου το βράδυ επλήγησαν αποτελεσματικά από τα αεροπλάνα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δύο ομάδες στόχων (κρησφύγετα και σπηλιές) των αυτονομιστών τρομοκρατών τους περιοχές Ζαμπ και Χακούρκ», αναφέρει το γενικό επιτελείο του τουρκικού στρατού στον ιστότοπό του. Αυτή είναι η δεύτερη αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιεί η τουρκική Αεροπορία εναντίον των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ μέσα σε οκτώ ημέρες.
Τις αεροπορικές επιδρομές συμπληρώνουν οι χερσαίες επιχειρήσεις. Οι Τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν εννέα Kούρδους αντάρτες σε δύο διαφορετικά επεισόδια στη νοτιοανατολική Τουρκία. Το ένα επεισόδιο σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ, όταν οι δυνάμεις καταστολής σταμάτησαν ένα όχημα και εντόπισαν μέσα σε αυτό 125 κιλά εκρηκτικών. Ο οδηγός του οχήματος σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών. Επίσης, τέσσερις αντάρτες  σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ.
Παράλληλα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εντείνονται και οι πολιτικές διώξεις. Εκατόν εννέα πρόσωπα συνέλαβε η τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας νέας μεγάλης έκτασης επιχείρησης που οργανώθηκε εναντίον όσων θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία με τους Κούρδους αντάρτες. Ομάδες αστυνομικών εισέβαλαν στα γραφεία συνδικάτων και στις κατοικίες ηγετών τους στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, το Ντιγιάρμπακιρ και σε μια εικοσαριά άλλες πόλεις, διευκρίνισε το πρακτορείο Ανατολή. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε γραφεία συνδικάτων, ιδιαίτερα αυτών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των δημοτικών εργατών, και κατάσχεσαν μερικά έγγραφα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Οι περισσότερες από τις συλλήψεις (42) έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το Ανατολή.
Η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής επίθεσης εναντίον της KCK (Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων) που θεωρείται επισήμως παράνομη οργάνωση και αντιμετωπίζεται από τις κατασταλτικές δυνάμεις ως ο πολιτικός κλάδος του ένοπλου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Το τουρκικό αστικό κατεστημένο που έχει επιλέξει να κλιμακώσει την καταπίεση της κουρδικής μειονότητας, αρνείται το διάλογο και την παραχώρηση δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την σχετική αρθρογραφία το κόμμα DTK, του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κογκρέσου, στο διήμερο συνέδριό του που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ και στο οποίο συμμετείχαν 800 σύνεδροι, ζήτησε,  την απελευθέρωση του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν και άλλων ηγετικών μορφών των Κούρδων. Μάλιστα, οι Κούρδοι αγωνιστές προχώρησαν ένα βήμα ακόμη στις διεκδικήσεις τους, καθώς διατύπωσαν με σαφήνεια αίτημα για  νέο τουρκικό Σύνταγμα. Η ανεξάρτητη βουλευτής Aysel Tugluk  τόνισε ότι η λύση στο κουρδικό ζήτημα θα μπορούσε να δοθεί  με μια συνταγματική αναθεώρηση. «Η λύση πρέπει να είναι συνταγματική. Πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση στο ζήτημα των Κούρδων. Στο νέο Σύνταγμα πρέπει να καθορίζεται οι Κούρδοι  να έχουν τη δική τους γλώσσα, την ταυτότητα, τον πολιτισμό τους, να ζήσουν και να αναπτυχθούν ελεύθερα με συνταγματικές εγγυήσεις που θα μεταφερθούν στις μελλοντικές γενιές.
Επίσης, στο συνέδριο τονίστηκε ως λύση η Πολιτική Αυτονομία στην Κουρδική μειονότητα. Η Τουρκία, οφείλει να αναγνωρίσει το Αυτόνομο Κουρδιστάν, στο οποίο θα υπάρχει μια περιφερειακή κουρδική διοίκηση, μια διοικητική μορφή, ένα μοντέλο διαχείρισης για το σύνολο της Τουρκίας», τόνισε η βουλευτής.
Πιστεύουμε ότι οι μόνοι τρομοκράτες είναι οι κυβερνήσεις και η Νέα καπιταλιστική ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων. Αναγκαία όσο ποτέ η αλληλεγγύη μας στους Κούρδους και Σύριους αγωνιστές. Για την ανατροπή των αντιδραστικών καθεστώτων  και την ήττα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου