Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Βιομηχανία της κρουαζιέρας»…



Στο κρουαζερόπλοιο MS Costa Allegra, με 1000 επιβάτες, της ιταλικής εταιρείας Costa Crociere  θυγατρικής της Carnival Corporation ξέσπασε πυρκαγιά στη γεννήτρια με αποτέλεσμα την θέση εκτός λειτουργίας του πιλοτηρίου και την ακινητοποίηση του σκάφους στον Ινδικό Ωκεανό (200 μίλια βορειοανατολικά των Σεϋχελλών). Γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί το πλοίο σε λιμάνι των Σεϋχελλών. Μετά το πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο του Costa Concordia ανοικτά της Ιταλικής Τοσκάνης, το  Costa Allegra είναι το δεύτερο πλοίο της εταιρείας που μπαίνει στον κατάλογο των ατυχημάτων της «βιομηχανίας της κρουαζιέρας» το 2012.
 
   Μια ιστορία 43 ετών… (και υπάρχει δρόμος ακόμα)

Το σημερινό MS Costa Allegra κατασκευάστηκε το 1969 στο  Wärtsilä Turku Shipyard στο Turku της Φινλανδίας ως φορτηγό μεταφοράς container με το όνομα MS Annie Johnson για τη σουηδική εταιρεία RederiABNordstjernan. Το 1986 αγοράστηκε από την Regency Cruises για να μετασκευαστεί σε κρουαζερόπλοιο  με το όνομα MS Regent Moon χωρίς όμως τελικά να γίνει η τροποποίηση. Το πλοίο παρέμεινε στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Το  1988   πουλήθηκε στην CompaniaNavieraPanalexandra και μετονομάστηκε σε  MS Alexandra, παρέμεινε όμως πάλι στο Πέραμα.  
  Το  1990  το πλοίο αγοράστηκε από την  Costa Cruises και μετασκευάστηκε στο  κρουαζερόπλοιο Costa Allegra στο T. Mariotti  shipyard στη Γένοβα.  Από το 1992 εκτελεί κρουαζιέρες στη Μεσόγειο τη θερινή περίοδο και στην Καραϊβική τη χειμερινή (εποχές με βάση το βόρειο ημισφαίριο). Από το 2006 εκτελεί κρουαζιέρες στην Κίνα, Ινδία, Φιλιππίνες, Ταϋλάνδη, Βιετνάμ κ.λ.π. ενώ το 2010 επανήλθε και στην Ευρωπαϊκή κρουαζιέρα.


Τα σχόλια δικά σας ..     Το  παραπάνω κείμενο αφιερώνεται όμως εξαιρετικά στους λάτρεις της «βιομηχανίας της κρουαζιέρας» και στα φερέφωνά τους στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγές: Εφημερίδα “Le Monde
               Ναυτιλιακή εταιρεία “Costa Crociere”
               Wikipedia
Μετάφραση – Προσαρμογή:  revkd
http://sipde.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου