Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Οι απειλές σε συναδέλφους από επιχειρηματίες, είναι απειλές εναντίον όλων μας

Για την υπόθεση του απειλούμενου συναδέλφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου από τον εφοπλιστή Δ. Μελισσανίδη.

Πραγματικό ενδιαφέρον έχει η απόφαση του άτυπου συμβούλου του Πρωθυπουργού, Φαήλου Κρανιδιώτη να αναλάβει τη νομική υπεράσπιση του επιχειρηματία, Δημήτρη – ο Τίγρης – Μελισσανίδη, εναντίον του περιοδικού Unfollow.

Οι αποκαλύψεις του συναδέλφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η εταιρεία Aegean Oil του κ. Μελισανίδη, έφεραν την εκτόξευση ωμών και απροκάλυπτων απειλών εναντίον της ζωής του ιδίου του αρθρογράφου αλλά και της οικογένειας του.
Από τηλέφωνο της εταιρείας Aegean Oil, άγνωστος ο οποίος δήλωσε ότι είναι ο ίδιος ο Μελισανίδης δήλωσε ορθά κοφτά: «Θα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω σε να σε σκοτώσουν εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις». Και όλα αυτά επειδή είναι άντρας, κατά δήλωση του, αλλιώς θα είχε κάνει ακριβώς τα ίδια αλλά χωρίς προειδοποίηση.

Βέβαια όλα αυτά δεν εμπόδισαν τον - πολύ κατά τα άλλα - Φαήλο Κρανιδιώτη να προστρέξει σε βοήθεια και υπεράσπιση του επιχειρηματία, που λίγο πριν τις εκλογές δήλωνε πως αν το αποτέλεσμα δεν είναι της… αρεσκείας του θα «τα μαζέψει και θα φύγει» (http://www.rednotebook.gr/details.php?id=5995)

Οι απειλές εναντίον ενός συναδέλφου για ρεπορτάζ του, είναι μόνο ένα μικρό αλλά και χαρακτηριστικό δείγμα των πιέσεων που ασκούνται καθημερινά στους εναπομείναντες αξιοπρεπείς συναδέλφους στον κλάδο. Η σιωπή των κυρίαρχων ΜΜΕ για την υπόθεση είναι χαρακτηριστική του πέπλου σιωπής όταν μια δημοσίευση, αποκάλυψη ή αναφορά θίγει την άρχουσα ελίτ αυτού του τόπου.



Μίντια, πετρέλαια, πολιτική σε απόλυτη εναρμόνιση εξαφανίζουν την ανομία από τη δημόσια σφαίρα κάνοντας τη αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος. Είναι το είδος της ανομίας που τρέφει το σύστημα, το δυναμώνει και επ΄ ουδενί το απειλεί.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο!

Η ανακοίνωση του περιοδικού Unfollow για τις απειλές,
http://unfollow.gr.com/index.php/blog/item/171-melissanidisapeilesunfollow.html

Ολόκληρη η επιστολή του Φαήλου Κρανιδιώτη προς το περιοδικό,
http://unfollow.gr.com/index.php/blog/item/173-kranidiotismelissanidis.html

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ,
http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2013/02/09.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου